Olvadó Aszfalt : A Szőke Torpedó 2

MotoszkaDaniel•  2018. szeptember 27. 20:30

Város s falu között, a széllel ölelve:



Felülvizsgálják a piros Cabrio Mercedes állapotát. Visszahelyezhetik a forgalomba. András fordul a lányához
Timi lányom, elhozod nekem az autót? Levél érkezett, hogy átvehető. Én kiteszlek az intézménynél és onnan azt hiszem, még egy egyezményt kell aláírjál.


A lányt a portás tájékoztatja, hogy ha még odaér: Alá tudja írni a szerződésben foglaltak szerinti megállapítást. Odafent kell igényelnie az alkamazottól az indítókulcsot. Timi fel liftezik a második emeletre. Ugyanott találja a járművet, ahonnan múltkor hirtelen ötlettől vezérelve ellopta. Átveszi az ügyeletestől a kulcsokat. Beleugrik a nyitott fedelű szépségbe és már foroghatnak is a kerekek. Az ügyeletes fiú mosolyog. Éppenhogy felbőg gyönyörű hangján a motor, már sivít is a parkoló a Mercedes kerekeitől, de tudja: A szép Timi nem a semmiért nyomja a gázt. Az alsó portán is csak annyit látnak, valami jó menyecske jön fiatalos tempóban és barátságos integetés keretében farol ki jó nagyot a főútra. Innen irány  a szerződés ellenjegyzése.


Megtalálja, felkaptatni a kerekekkel a bejárón a padkára. Most már meg lehet állni. Nézik is a járókelők: Ki ez a sportos, ifjú sofőr? Eláll a lélegzetük, amikor egy szőke lányt pillantanak meg. 


Gratulálok, asszonyom! Csak nem az András lánya? Nem hittem, hogy még ideér.
Nem normál tempóban jöttem. Egyszer már vezettem így ezt az autót, de akkor még más cél végett játszottam az Utak ördögét. :) Timi, Tímea vagyok amúgy.
Igen, tudom. Kolos vagyok: üdvözöllek, kislány. Itt kellene aláírni.
Elolvashatom azért?
Ohh, hogyne. Mindjárt el kell menjek. De persze, olvassa csak.
Megtörténik az aláírás. Térkép kell? Elfogadja Tímea. Bepattanás az autóba, pont forgatná meg a kulcsot.
Mennyire tudja ezt vezetni, Timi kisasszony?
Ezt hogy érti, Kolos?
Tud vele mutatni valami figurát? Most hogy sikerült megmentse a bezúzástól. Tényleg szép, nagyon szép autó ez.
Lehet, tudok segíteni. Köszönöm a térképeket és az ügyintézést is. Viszem haza apához.
És a figura, Timi?
Hát.., nem tudom mire gondolt. De figyeljen. Napszemüvegét felveszi. 
Viszontlátásra, Kolos és apám (András) nevében én nagyon szépen köszönöm! (integet).
Ne nekem köszönje, én csak a papírmunkát közvetítem a kuncsaftok között. A fiúknak köszönje Timi kisasszony a műhelyben. Ők vizsgálták felül a kért bejelentő igényét.


Timi mosolyog és már pörgeti is a kerekeket. Balra kanyar a rámpához le. Kiér az útra, jobbra éles kanyart hajt végre. Az autó megszédül, de már jön is vissza. A másik rámpához érve pörgi ki magát a kerék. Timi integet és még kiabál egyet Kolosnak: Köszönöm szépen!


Félúton van haza, amikor stoppos pár inti le. Mit csináljon? Álljon meg? Nem akar messzire parkolni tőlük. Satufék a szép úton és tolat hozzájuk vissza. Egyetemisták ők és gólyatáborba tartanak. Már késésben vannak, de gyalog azért... Pattanjanak be, javasolja Timi. 
Kössétek be magatokat. 
Már azt is tesszük. Én Boldizsár vagyok, ő pedig a barátnőm Evelin. Indulhatsz, Tímea.
Fel is süvítenek a kerekek, már jön is a második sebesség. Ott is sípol egy halványat. Délután van, szép falvakon át vezet az útjuk.
Még egyet mész, Timi és akkor már ott is vagyunk. Azt hiszem, három elágazás még.
Evelin: Ügyesen, vagányan vezetsz, Timi. 
Timi: Nem szokásom így indulni, de ha késésben vagytok. Itt van egy nagy torkolat, ez lesz az? Hm? Boldizsár.
Boldi: Még nem, de hamarosan feltűnik. Látod, az lesz az. Már jelzi is a tábla.


Boldi és Evelin: Köszönjük szépen, megyünk elfoglalni a szálláshelyet. Mutatsz egy figurát, hadd legyenek irígyek a többiek; milyen fuvarosunk volt? 
Timi: Ha adtok nekem elérhetőséget? ha a későbbiekben esetleg kellene fuvar nektek.
Boldi: Ohh, hogyne. Nem fog kelleni, de sosem lehet tudni. Igazad van. Leírom neked a lakcímünket és egy telefonszámot is megadok. 


Timi megköszöni. Elteszi a noteszből kitépett lapot, amit most kapott utasaitól. És... már adja is meg a látványt az egyetemistáknak. Így még levág pár kört, aztán célba veszi a torkolatot. A társaság kedvéért még ott sem lassít.


Hazaérkezik a szép piros Cabrio Mercedes-szel Timi. András édesapa megnézi a papírokat. Na, csak összejött kislányom. Rendben van. Jó volt vezetni?
Azt hiszem, apa! Nemcsak jó, szép autó is. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!