Olvadó Aszfalt - XLI.: A Fekete Torpedó

MotoszkaDaniel•  2020. január 14. 18:00

Tímea már külön van költözve és a házban Szilvia a vendége. Beszélgetnek. Csengetnek és Szilvia édesapját rejti a nyíló ajtó, ki egy hosszú combú szőkével érkezik. El van tiltva a férfi már a vezetéstől, viszont akkor cserébe lányára hagyná az új Dacia Sandero-t. Lökjön bele erőt! Benzines a jármű és a beszélgetés végén miután az úr is kortyolt teát, kihelyezi az asztalra a kulcsot. Mutatja neki, melyik gombbal tudja megkeresni egy parkolóházban az autót. Ezután édesapa a társsal hazamegy. Az asszony elviszi autójával haza.

Érti Szilvia, mit jelent az, hogy lökjön bele erőt. Édesapja nyilván nem úgy vezette ezt az autót ötven felett, mint egy huszon- vagy harmincéves.

 

Tímea elviszi őt a fantasztikus Piros Mercedes-szel. Szép délelőtti óra ez. Ismerkedik a nap az autóhangárral. Felét világítja be a tüzes korong. Mászik az óra mutatója a kilenc óránál. Szilvia kiszáll és indítókulcsot a kezébe véve nyomja, amit nyomni kell. Semmi! Harmadjára nyomja. Valamit hall. A hang irányába fordul, hiszen ilyenkor reggel semmilyen pulzálást nem fognak visszaverni a falak. Megfordul és nyomja negyedjére is. Megvan a Dacia csoda! Tímea barátnőjétől alig harminc méterre, csak eleve honnan tudta volna, merre kell keresnie. A garázs másik végében kezdte a felderítést.

 

Központi zár nyit és és ismerkedik a pedálokkal. Nagyon örül ennek a reggelnek most. Ez szép autó. Az más kérdés, hogy motorikusan mennyit ér.

Valamit kipróbál: Beszélget vele a motor, amikor elfordítja a kulcsot. Behúzza a kéziféket, közel a maxra. Fokozatosan adja a gázt, erősödik is a sivítás! Nézi a hűtővizet, ilyen aprónál ez nem jelez semmit.

Újra gáz, halk sivítás és amikor már nagyon erős, leveszi a lábát a gázról szép lassan.

Pillantás a műszerfalra és a vezetői tér környékére, közben megint pedálra helyezi a lábát. Hagyja egy pár másodpercig, amíg a kerekek elérnek egy határ fordulatszámot. Utána pihi.

 

Alapjáraton a Dacia. Most kiengedi a kéziféket és megindul, hogy ismerkedjen a Sandero-val. Szépen jön ki a többi jármű közül. Tímea figyeli, merre megy.

Bejárja Szilvia a garázst és megy egy szinttel feljebb. Ott megáll vele. Aztán egyszercsak tolat vele. Azt is szépen gurítja ez a román csoda. Na, vigyük haza! Tempóval, ha Szilvia kedve úgy tartja. De megállni a piros lámpánál!

 

Szép, finom mozdulatokkal egyesbe. Ahány autó, annyi váltó. Azt is meg kell szoknia Szilvinek. Kuplungot lenyomja a lány és még nem akarja felengedni. A gázt viszont nyomja. Megvan az alaphang. Engedjük fel a kuplungot. Nehogy Timi elunja magát egy szinttel lejjebb. Erre a nem durva, de visszhangos és egérnyi kaparásra figyel fel Timi is. Talán most már indulhatnak? Hallja, ahogyan: Ez nem rodeó, egyenesen jön végig Szilvia. Nem fordulgat.

Fel kettesbe, utána talán a hármast is veszi a Dacia. Erre vigyázott az édesapa. Na, nézzük, hogyan tetszik neki, ahogyan elhagyja a garázs földszintjét, hiszen az következik.

Hármas megvan és nem fékez. Viszik a falak a hangot odale Timinek. Indítja is a motort már.

Szilvia megérkezik a kanyarból le a földszintre, egy kanyar Tímeához és satufék nélkül a sportos kanyar után megáll Timinél. Ablak lehúz és hogy tenne itt még egy kört. Csak egyet! Utána mehetnek haza: Ő megy elöl és Tímea kövesse.

Ablak felhúz és Szilvi nem kíván megsüketülni. Se kézifék, se már nem kell. Egyesből indulás. Meg is lepődik Tímea, hogy ezúttal tényleg csak garázs, akarom mondani parkoló bejárás van. Párat még tolat is, fordul.

Megjött a nap! Mindjárt tíz óra és előttük a parkolóház kijárata.

 

Itt mióta van sorompó? Satufék és Szilvi megáll, egy aprót még Timinek is sípolnia kell. Egy férfi állította meg őket. Az autót nézi. Telefonálás.

Azt mondja a férfi: - Ha megvan beszélve, hogy ajándék. Márpedig most mondta ezt nekem az édesapja. Azzal pedig nem vitatkozom. /Egy gombhoz nyúl a férfi és a lányokra néz. Emelkedik a sorompó/

Tessék, Jó utat, kisasszonyok! (Timire néz): Csak nem a Szőke Torpedó? Nagyon sokat hallottam magáról. Üdvözletem! J

U.T.O.: - De igen, én vagyok az! J magának is!

A férfi: - Elnézést, hogy feltartottam magukat. Már mehetnek is. Nem tudom, mennyire sietnek.

 

Szilvia száll be: - Nem tartott fel, nem sietek. Csak meglepődtem. (Nyitja az ajtót és alig ült be már csukja is)

U.T.O.: - Engem nem tartott fel, én csak felvezető kísérő vagyok. Nagyon szépen köszönöm, hogy felismert! J (És mivel ő nem szállt ki, csak ajtót nyitott. Húzza fel azért az ablakot s csukja az ajtót.)

 

Szilvia indítja a Dacia Sandero-t. Nyomogatja a gázt, lefullad – e? Eddig rendben. Integet.

Tímea is indítja a motort és akár ő is intézhet egy mehetnéket a mercijével, mert Szilvi a férfira mosolyogva kikapar.

Ezt követik Timi felpörgő kerekei is, amielőtt a férfinál megáll őrbódéjánál mosolyogva. Csak utána kapar ki.

 

Szinte le sem maradt Szilvitől, itt egy nagyon rövid szakasz van, megint van módja ismerkedni Szilviának a Dacia Sandero-val és Timi követi. Egy – két kört tesznek meg, utána állj, elsőbbségadás kötelező tábla.

Tímea azt gondolja, Szilvia lelassít, hogy utána elhagyja a kereszteződést. Dehogyis!!! Megáll, de megáll ám a kisasszony. Körbenéz, de sokan vannak. Hátranéz Tímeára és hívja. Jelzi, hogy siessen, különben nem tudnak kihajtani.

Szilvi nagy gázt ad és az egérút ezzel a nagy kaparással megvan, Timi is megáll. Ő viszont nem kell kaparjon. Felduruzsol szépen a piros Mercedes-e és most hogy már az úton van csak azért kell odanyomnia s kerülgetnie az autókat, hogy Szilviát beérje.

 

Megvan a lány! Mögé besorolni és haza! Itt van mindjárt mellettük a torkolat, lehet besorolni.  

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!