Olvadó Aszfalt - LVII. fejezet:A barna torpedó HÉT

MotoszkaDaniel•  2020. július 21. 02:10  •  olvasva: 171

NEM SOKKAL KÉSŐBB, EGY ÚJ JÖVŐBEN


Kolos értesíti Nórát, hogy legyen bekapcsolva a késő este. Tulajdonképpen éjszaka folyamán. Disco-ba megy, csak ha esetleg nem tartana ki végig a hév. 3-4 óra körül elképzelhető, hogy aktuális. Most alig van 20 óra.

A telefonja 21 órakor kicsörög. Szilárd kéri Őt, a lány odamegy elé. A fiú másik lánnyal van, de Nórával szeretné tartani a kapcsolatot barátként. Öleléssel válnak el s Nóra hazamegy. Érezte Ugraty Nóra, ez nem tart örökké! Szilárd ambíciózus, de csendesebb s kevésbé elhivatott személyiség. És a szövege sem olyan mértékű, hogy ez a kapcsolat további időszakot tartogatott volna. Így is szép éveket töltöttek együtt!

22 óra! Kolos neve Nóra telefonjának a kijelzőjén s oda is érkezik. Kiszállva az autóból ecseteli a fiú neki, egy hölgyet kellene hazavinni. A biztosítós lány az és beivott. Kolos üdvözli Nórát a bejáratnál, aki éppen fizetne. A fiú int a kidobóknak, odamegy. Kifizeti Nóra jegyét. A lányt ez meglepi, de örül. A beivott nőt megtáncoltatja Kolos, hogy minél előbb menjen ki belőle az alkohol. Nóra találkozik itt egy régebbi barátjával, ki pedig felkéri őt táncolni. Nóra elfogadja.

Beszélgetések után éjfél van s mialatt Nóra nevetgél meg pár ölelés és viccelődés meg elcsodálkozás van. Éppen mennek italért, amikor látják, hogy Kolos ajkai gyalogolnak a nőn, kinek meg az öltözéke ’kinyílott’ közben.

Amikor a szájszélek Kolosnál meg a nőnél befejezik a ’találkozást’, Nóra beül melléjük. A jobb szélre. Neki nem kitárt felsős ’érkezése’ van, de valamiféle bulis felszereléssel érkezett a diszkrét dekoltázst illetően, mert nem tudja, hogy akkor most ez egy éjszaka a reggelbe vagy pedig háromra már ágyban lesz? A melltartó pántja a pólójánál sejlik s egy szép színűt választott nyári felsőnek. Fehér s a diszkófény időnként játszik rajta.

Az úrtól arcára kap Nóra puszit, majd érdeklődik a helyzetről. Odamegy a józanodó nőhöz, hogy szabad – e egy táncra? Hát úgy néz ki, hogy szabad és menjenek a tánctérre, mert a nő a kezét nyújtja. Közepesen telített a Disco s felcsendül a Groove Coverage The Endjének az ütemes mix-e. Tudnak olyan helyre menni, ahol van hely. A nő inkább mozog, de hát a férfi alkalmazkodik hozzá. Nulla óra után járunk s témázgat Kolossal Nóra.

A fiú kérdezi, valami elfoglaltságába ütközött – e Nórának ez a Disco? Nem tudott máshoz fordulni. Le van járva az autója műszakija s a hiányos öltözetű hölggyel érkezett ide a gyors Porsche-ban. Meglepte, nem ült még előtte ilyenben. Meg is lett edzve az autó idefelé mielőtt kitették volna itt őket. Néhány lány s azoknak egy barátja ült még a Porsche tulajdonosán kívül azon sportautóban. Most Nóra kérdez, hogy mi volt az előbbi, amit látott, mialatt egy barátjával táncolt egy jót meg utána elcsevegtek?

Ja, hogy az! Az az volt (kezd a meséjébe Kolos), hogy egy régebbi ismeretségébe avatta be őt a lényegében fiatal lány, hogy azzal az ismerősével milyen volt a csók. És bizony azt bemutatta rajta. Kolos meg hagyta, hogy csókolják.

Nóra nézi, ahogyan a férfi táncoltatja a lányt. Mutatja nekik a tánctérről az úr, mindjárt mennek. Ugraty Nóra mondja, hogy Diszkóba gondolta, hogy talán ilyesmiben kellene érkezni. Kolos ugyanis őt nézi. Na, most mi legyen? Hát a fehér szép pólót nem fogja levenni, ez nem bordélyház! J A vagány kabátkafélén viszont gombol.

A férfi utolsó előtt táncába kezd. Nóra megragadja az alkalmat, hogy a legutóbbi Szurokfás élmény után Ő kezdeményezzen akár többször is. Rámászik Kolos barátjára a kényelmes székek nyújtotta elültében s pici mosolyok jelzik egy – egy csókcsata végét. Azokat meg egy darabig Nóra minduntalan újra kezdi. A harmadik kör végén mondja Nóra, pár órája kidobta őt a barátja. Szilárddal viszont barátok maradtak. Részéről esetleg, megbeszélhetik itt, de akár később is a továbbiakat. Na, Nóra engedi, hogy esetleg a negyedik kört Kolos kezdeményezze? A válaszra vár és Nóra nem tér ki előle. Ringatóznak egymáson a nyelvek leckéje nélkül az ajkak, akár egy hajó vagy uszály, amikor utasszállító hullámait fogadja.

 

Kettő óra és a második hosszú dal vége (ami egyébként a Groove Coverage Good is a Girl-je volt.) és érkezik a páros. A férfi átadja a majdnem józan nőt. Még valamennyi nyomás van benne. A srác a haverjaihoz visszamegy, Nóráék pedig indulnak. Ez normál időnek számít Nóra szempontjából. Teljes értékű Diszkó 3kor lendül bele s fél órával öt előtt szoktak takarodót fújni. 5-kor meg tömeget terelni, hogy záróra van.

Kolos mondja Nórának: Nem baj, ha kicsit odanyomja, mert folyóügyei vannak. Most pedig nem lehet azok ajtói elé férni, Nóra is látja.

A nőt besegítik a hátsó ülésre. Egészen jól alakul már a hölgy. Elképzelhető, hogy Nóra s Kolos korosztályához képest álmosodik, mivel nem tűnik fel neki: Ez nem a Porsche.

Jó, igaz: Arról ő tudott, hogy elhozták. Kolossal együtt. Nóra autóját viszont nem ismerheti!

A biztosítónál dolgozó szépség a város külterületén lakik kanyarokkal tarkítva, de az a része a településnek az éjjel kezdetén is szép a közvilágítás takarójában!

Kolost el kell vinni a buszmegállóba, mert ismerősével találkozik a borok vidékén. Nórát viszont nem szeretné feltartani. Lehet, aludni szeretne. Három óra harminckettő perc van s a zaj most már ideérkezett, de elmennek mellettük. Dülöngélő fiatalok ezek a járda túlsó felén, akik valószínű szintén valahonnan; talán házibuliból tartanak hazafelé. Öt dumáló fiú köztük kettő lánnyal. Kolos simítja Nóra arcát, kezét is fogja és újabb csókot nyer.

Három óra negyvenkettő perc. Nóra ölelése tette csak a kiegészítést hozzá a baráti csókhoz. Bármelyikük elmélyíthette volna. Kolos nem szeretne elrontani semmit.

Megérkeznek a megállóba. Egy darabig érdekes jelenségként üldözi őket egy fekete autó, de hát Ugraty Nóra autóversenyzőnek az nem feladat illetve kihívás. Még csak most kezd ásítani.

A megállóban Kolos nyakába ugrik még Nóra s a búcsú után egy legfeljebb négy fős társaság hecceli a lányt, hogy micsoda érkezés! Kolos a lányhoz megy. A húsz év alatti urak jelzik, hogy menjen csak nyugodtan Kolos. A lányt néznék meg, mivel látták a manővereit. Ez igaz, mert ha támadni akarnának, már megtették volna. Telefont tartanak a srácok a kezükben és beszélgetnek. Még csak nem is közelítenek Nóra felé. Ezek nem veszélyesek.

Kolos felszáll s nézi a járata indulása alatt leülve a busz ablakából, ahogyan Nóra kikapar s elhagyja az autóbuszmegállót némi csikorgások kíséretében. Most már haza! (Így, négy óra környékén kevesebb hévvel, mert növekszik álmossága) A kvartettnek így is tetszett az előadás.

 

Nóra a ’bemutató’ után csökkenti normálra a sebességet s nézi, hol kell lekanyarodnia. Érzi a szemein, hogy gyakorlatilag négy óra. A garázs után, várja viszont az ágy!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!