Olvadó Aszfalt - Hajrá, Honda!

MotoszkaDaniel•  2018. november 7. 21:27

Légikisasszonyért megy a menet. Négyen vannak a szép szál lányok (Judit, Helga, Bíborka és Vanda). Vandá kell elhozni. Három itt van helyben, no de kimenjen a negyedik tagért? Háromnak van jogosítványa: ebből egy a leggyakorlottabb, a másik kettőnél: egyiknek éppen bevonták a vezetői engedélyét, a másiké meg alig pár napos. Hát valaki el kell, hogy vezesse az autót és felvenni a barátot. Honda jármű az utazó eszköz, ami elég régi egy darab. A kolléganő viszont szereti a nem mai autószépségeket. Most venné át a negyedik nő, dehát ő az; akit pont felvennének. Ki hozza őt haza? Nem marad más, a friss jogsis vállalja, menjenek ki érte. Az ideiglenes jogsi hoppon maradtas meg navigálja majd.


Esteledik már, de szépen is megy lefelé a nap. Mehet a menet. Meghallja a lány, hogy kiért mennek. Rögtön el is kapja a lelkesedés.

-Segíts majd a kanyaroknál, ha kell.

És ezzel bele is tapos a gázba Bíborka.

Judit: - Azt mondhattad volna, hogy sportosan kívánsz vezetni.

Bíborka: - Nem így akartam indulni, csak nem ültem még Honda-ban; Judit.

Helga:-Most már akkor ne is lassíts, legalább időben ott leszünk. Nagy kanyar jön, vigyázz!

Bíborka:- Tudom, látom.

Judit:- Na csak ezt meg ne lássa Vanda, mert lehet el nem enged így téged többet (és vigyorog Bíborkára).

Bíborka:-Most már nagyon élvezem. :)

Judit:-Szembejövők. Óvatosan, Bíborka.

Bíborka:- Szinte meg se kottyan ennek az autónak.

Helga:-Nagyon jól vezet Bíborka barátnőnk. Direkt élvezet. Vigyázz most, ott még piros a villanyrendőr.

Judit:- Most már zöld. 

Bíborka:- Túl gyorsan mentem. Nem gond, hogy nem fékeztem? Inkább kikerültem az autókat, Judit.

Helga:- Megint piros, itt viszont van egy leágazó. Menjünk erre. Index. Le tudjuk erre vágni az utat? 

Bíborka:-Le tudom vágni, Helga. Csak kicsit kapaszkodjatok. Ahogy nézem még dugó is van arra. (kicsi féket nyom Bíborka, de végülis bekaparja magát a szép Honda).

Judit:- Ezt nagyon szépen bevetted ilyen sebességnél, Bíborka. Szinte alig kellett eddig szóljak, merre kanyarodjál.

Helga:- Látod, amit én látok? Kicsit keringőzni kell, de akkor jó sok km-t nyerünk. Mindjárt ott vagyunk egyébként.

Bíborka:-Ja, már látom. Most majdnem meg kellett álljunk (Itt balra kanyarodik és jópár kilométer után rá tudnak csatlakozni a tiszta útra). 

Mögöttük a dugó.


Judit:-Tiszta az út, Bíborka. Már látszódik is a repülőtér. Jajj, itt megint sokan vannak.

Bíborka:-Majd helyezkedem. Ti csak segítsetek nekem nézni, ha kell.


Helga:-Megérkeztünk, ez nagyon ügyes volt, Bíborka.

Egy hosszú egyenes jön kettő aránylag nagy kanyarral. Bíborka ott még kielőz öt autót és ezennel a repülőtérre érkezve rájuk esteledett.

Judit:- Hát ilyen gyorsan még nem értünk ide. Igaz, Helga? Mint egy rally pilóta.

Egy nagy fékezés az utolsó kanyarnál, hogy be tudja venni a kanyart és egy kört leírva szépen leparkolja Bíborka a Honda-t. A motor leáll, kiveszi a kulcsot.


Vanda tűnik fel a repülőgép ajtajánál. Nemrég érkezhetett a gép. Nem szakad, de valamiért sietősre veszi lépteit. Puszik hada jön és mondja barátnőinek: menjenek a Honda-hoz. Reméli, a kolléganője nem vette észre. Éppen nem szívleli a hölgyet. Beszállingóznak az autóba.

Vanda:-Jajj, remélem leráztam. Induljunk, lányok. Egy kolléganőm mellett ültem, de köszönöm elég belőle. Azt hiszem, nem látott. Igaz, az autót se ismeri. Jól megy?

Bíborka:-Azt hiszem, hogy jól megy! Én vezettem.

:) Judit:-Képzeld, a pár napos jogsijával beültem mellé. Hadd szerezzen kis gyakorlatot. Menjünk, Vanda? Mondtad, hogy azzal a nővel nem szeretnél találkozni.

Vanda:-Menjünk, de én fáradt vagyok ilyen repülőút után. Hiába van itt a jogosítványom.

Judit:-Majd én vezetek. Helga, segítesz navigálni? Ülj be ide mellém az anyósülésre. Bíborka addig beszámol Vandának meg Ő is neki. Elbeszélgetnek itt hátul.

Helga:-Eltegyem az ingedet?

Judit:-Köszönöm. Ebben lehet, hogy ki fogok melegedni. Szép kék egyenruha, de mégse izzadjam át. Na: mit kell ennek az autónak mondani, hogy induljon? Na végre. Nézzük a pedálokat. Nem tudom eltalálni. Na végre! Most már nem szarakodok.


Induljon is az út. Hasítva az aszfaltot elstartol a Honda. 

Judit:-Elnézést, hogy ilyen sportosan, de most ülök ebben először. Amíg veszem a kanyarokat, mesélj Vanda. Milyen volt az utad? (és már veszi is a kormányt a villám indulás után Judit) Most nem lájtos próbavezetés lesz, kössétek be magatokat. Ablakokat is húzzátok fel, ha tudjátok. Fülsüketítő lehet a gumik zaja. Bemelegedtek már a kerekek

Vanda:- Fel is forrtak? :) Jó tempóban mész, Judit. Így jó, ahogyan most ráragadtál a gázra. Azt hiszik, egy őrült van előttük.


Judit az összes kanyart amit csak tud levág, hogy mielőbb hazaérjenek. Kiválóan fekszi az utakat az antik Honda darab.


Vanda:- Na, eltűnt a kellemetlen vendég mögülünk és a fél utat már megtettük. 

Judit:- Ennek én csak örülök. Reméltem, hogy hamar lerázzuk azt a kis díszkíséretet.

Helga:- Judit, rendőrök. Ott menj ki jobbra és kapcsold le a fényszórót. Közeledünk haza.

Judit:-Nem probléma. Ohh, nagyon jó a féke ennek. Ezért rallyzott ilyen jól Bíborka (és rámosolyog pillanatra a lányra hátul).

Na, amíg én veszem itt a kanyarokat meg az esetleges autókat kerülgetem: nézelődjetek! Igaz, hogy beesteledett;de azért így is szép Új Zéland. Majd talán nappal is meg tudjuk járni. Most nézem, hogy mindjárt lenyugszik a nap.


Helga:- Felkapcsolhatod, Judit a fényszórókat. A rendőrök már sehol sem. Látod? itt kell felkanyarodni hozzánk. Megérkeztünk. 

Egy utolsó rendőrlámpa, ami pirosról megint szabadra vált. Hát ezért Judit nem fog fékezni. De, mégiscsak megteszi. Megunta a rallyzást. Hadd pihenjenek a kerekek. Hat kanyar és egy szép aránylag hosszú, egyenes rész. Megpihenhet a Honda. Kiszállnak a lányok és folytatja nekik Vanda az élménybeszámolót, amit az autóban elkezdett nekik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2018. november 9. 19:09

@Mikijozsa: Akkor gondolom nem baj, ha követi egy további történet :) Nem találtam még írótársat, egyedül írom majd meg a következőjét.
Igaz: nem ehhez keresem a partnert.

Mikijozsa2018. november 8. 19:14

nagyon jó ki van hegyezve rendesen, tetszett