Olvadó Aszfalt - FEKETE VILLÁM /2019.03.13/

MotoszkaDaniel•  2019. március 15. 02:05

Két férfi menekül le egy emeleti épületről, zsoldosok a sarkukban. Az államtitkár úr és a miniszter úr, kiket üldöznek. És tüzet is nyitnak rájuk! Négy lövés dördül el, ebből kettő sajnos talál. A miniszter úr kiér a földszinti ajtóhoz, hogy a szabadba érve elhagyhassa az éjszakát a reményért kecsegtető reggelért. Mögötte viszont, nem látja az államtitkár urat. A támadók még feljebb, vannak legalább hárman. Visszanéz gyorsan. Sajnos az államtitkár úr a karjaiban leheli ki a lelkét. Meghalt! Ki az esőbe, mely csak csepereg. Lehet, el is áll? Igen! Azt még el tudja neki mondani a barátja (hiszen már veteránok, évek óta együtt dolgoztak), arra az adat tárolóra vigyázzon. Az eredeti példány, nem is a másolat. Nemrégen tudta megszerezni. Ezután leheli ki a lelkét s teszi el a miniszter úr a kompakt lemezt. Milyen ritka darab ez manapság, a hordozható adat tárolók és pen drive-ok meg felhők korában - futnak át ezen gondolatok a férfi agyán és az elálló cseppek alatt futva keresi a reményt. Ezeket egy hadsereg hozta? Több autó is inal el a helyszínről. Valahonnan az épület másik fele felől? De ezen most nincs idő morfondírozni, miniszter úr, menekülj, téged is megkereshetnek a golyók!


Egy személygépjármű siklik elé. Nyitja az ajtót. Most érnek ki a támadók, nem is látta őket eddig. Utolérték az emeletről! Bepakolja magát valahogyan, egy nő a segítő. Megindul a lövések zápora, de addigra felsikítanak a kerekek. Fordul az autó és hiába ostromolja pisztolyok hada lövéseikkel a távozó gépjárművet, az már tűnik el egy kanyarban. Hosszú az út, átlavíroznak a kontinens másik felébe. Nem sokat lát a férfi, de el is nyomja félig az álom. Azon gondolkodik, mielőbb meg kellene néznie majd a lemez tartalmát. Az a gyanúja, ez a mesterséges intelligencia betiltott program eredeti példánya lehet. Emlékszik rá. Ez volt az, ami ellen többen is tiltakoztak. Nagy veszélyt hordoz magában. Az egy dolog, hogy katonailag igenis van benne potenciál!


Felébred a férfi az egyik bóbiskolásból. Már akkor valami árnyat látott tekintete horizontjának sarkából, amikor ezzel az ismeretlen hölggyel elindultak. Ezúttal jobban látja, de még mindig rohadtul, abszolút nem tisztán! Sűrűsödik, a vidék. Szép a táj, de sűrű! Fák ölelik az autó sziluettjét. Hol lehetnek? A lány látja, hogy a férfi ébredezik.


-Jól van, uram? Ugye, nem lőtték meg?


A lány hátra sandít, mert fényeket pillant meg a magasodó fák koronája mögül. Egy helikopter sziluettje rajzolódik ki neki. A sötétben nem igazán tudja megállapítani, de mintha fekete lenne és keres valamit! Pásztázza a környéket. Kénytelen infravörösre és városi fényszóróra kapcsolni. Egy lány alakja az úton. Stoppolna. Nem áll meg neki. Az viszont mielőtt félreállhatna az autó útjából, valaki valahonnan több lövéssel leteríti. A helikopterről végezhettek vele? A lány még él, lélegzik. Ezért csendőrkanyarral visszafordul érte. Súlyosak a sérülései, azért bevágja. Már folytatódhat is az út.


Ekkora a csend? A helikopter látja, ahogyan ismét felzúgnak az autó kerekei és oda tart. Érdekes! Ez nem megsemmisíteni jött, csak követni? Továbbra is csak távoli kísérője az eseményeknek. Parancsot kapott, hogy közvetlen beavatkozás csak végszükség esetén? Az autó nyomában van, de nem tüzel rá.


Az éjszaka eleje van és a titokzatos megmentő a miniszter úrral és a sérült lánnyal egy lakhoz érkezik. A helikoptert itt elnyeli az erdő. Rövid párbeszéd jön. Elalvás előtt bemutatkozik a titokzatos sofőr. Ő Konstantin Valéria, a C.I.A. ügynöke. Hallgatja a miniszter úr az általa előadottakat és leközli a szomorú hírt, az államtitkár urat lelőtték, viszont azon lehet valami, amit rábíztak s itt húzza elő ballonkabátjából a lemezt. Megnézi az ügynöknő.
-Ez nagyon jó, miniszter úr, hogy eljutott önhöz. Az eredeti példány egy célszerű, de rokonszenves terv csírázó előkészületeiből. Valószínű, az alkalmazás is rajta van. Nagyon jó! Vissza adnám, maradjon csak önnél!
Kihúzza a lányt, aki nagyon vérzik és ledöbben. Ez a húga! Viszont mindjárt meghal, elvérzik s nincs semmi a házban, amivel meg lehetne menteni az életét. A miniszter úr fáradt, de segít neki keresgélni a csomagtartóban. Találnak valamennyi elsősegélyt s azzal elszorítják, ellátják a sebeket. 
-Ő a húgom, Konstantin Tímea közrendőr. Tudja, ez bizonyos értelemben családi hagyomány nálunk :) Rendőr családból származunk. /miközben törölgeti húga sérüléseit, ápolja a véres sebeket./
-Lélegzik, egyre gyakrabban. Ez jó jel, Vali ügynök! /Jelzi a miniszter.
-Igen, csak sok vért vesztett. Valóban lélegzik a húgom. Van itt elég kötszer ebben az istenverte
 dobozban? Jól van, azért látom, aránylag van. Vigyük be a húgomat a házba pihenni, segít nekem?


A helikopter tesz egy teljes kört felettük, de nem látja őket. A házat sem (Az Alfa Romeo régies típusú személygépjárművet ekkorra már rég birtokba vette a kis fészer, garázs. Eltéve azt a kíváncsi légi kísérő szemei elől), elég jól takarja az erdő. Aztán dolga végezetlenül tovább áll és 'sétál' el a hegyek felé. A miniszter úr, a csábos Konstantin ügynöknővel és szintén szépséges húgával nyugovóra vonulnak az aranyos kis lakban. Kettő szoba és egy vendégszoba, amiből áll. Szóval, teljes mértékben elférnek.


Másnap sétálnak egyet ők ketten az erdőben, amíg Tímea lábadozik. Egy holttestre is bukkannak sajnos. Valériának nem ismerős, pedig a C.I.A. révén elég szerteágazó a kapcsolatrendszere s hozta is össze pár emberrel a sors. A miniszter úr felismeri s megsimogatja az áldozat arcát. Fejbe lőtték. A barátja nagyobbik lánya, de kinek lehetett útjában? Valéria megvizsgálja.. Érte már nem tudnak tenni semmit, halott! De alig 36 órája történhetett ez.


Felbukkan a helikopter, a hangja közeledik! Most mi legyen? Fent van a nap és jön a rotorok hangja, nekik szemből. Futás. Vissza a házhoz! Futás! futás! futás! Be a biztonságos lakba! Csak pár másodpercük marad feleslegesen, amikor (a most már réseken kikukucskáló Vali és miniszter úr) bizton látják. Ez egy fekete, harci helikopter. Orrán golyószóró, de attól még felderíthet is. Pár kört levág, utána... Mit csinál ez? A lány holttestéért jöttek. Ne találjanak rá? Nagyon valószínű: nyomeltüntetés ez, mivel a szerencsétlenül járt lánynak ezután hűlt helye.(Még vérnyom sincsen ott...!) mert amilyen hirtelen érkezett a helikopter, olyan gyorsan megy is el a szél hátán s köszönt újra csend az erdőre.

Autó érkezik, amiből két fő száll ki. Délelőtti órák ezek. Megy majd hamarosan a délutánba, de még nem. Egy férfi nyitja az ajtót, mögötte egy lány tűnik fel.


-Szervusz, Vali nagynénim! Veronika barátnőm figyelmét jöttem felhívni, hogy egy fekete helikopter vadássza azokat, akik egy titokzatos CD nyomába erednek. Ő és Én a rendőrtisztire járunk s ez a jutalom feladat erre a hétre. Aki valami különlegeset megszerez, kiemelkedő osztályzatot; jutalompontot kap!
-A miniszter úr vagyok, sajnos Veronika elhunyt. Előző este lőtték le itt, az erdőben. A helikopter jött érte. (A lány az arcához nyúl gyászában, amint meghallja, hogyan nézett ki a holttest). 
-Istenem... Igen, akkor az sajnos Ő. Akkor én most mennék is haza. Egy barátom kísért el és a szüleim.


Tímea közben felébredt és gyógyul a sebeiből. Rövid mesébe kezd, mert hallotta Viola beszámolóját. - Ez így van, nővérem. Én is Veronikát jöttem figyelmeztetni, ne kutassa azt a lemezt. Szeretett volna plusz elismerést szerezni az osztályzataihoz és kérleltem, ne keresse azt az adathordozót. Veszélyes lehet! Azért is tartottam utána az éjszakában az erdőbe. A helikopter, amiről Viola beszélt, szerintem egész éjjel engem s Veronikát kereste. Az autód hangját megismertem, nővérem és azért jeleztem neked, csak valószínű későn. Mert láttam, nagy sebességgel jössz. Én annyit hallottam, Vali: Mindenkit lelőnek, aki bármit is tud arról a Kompakt lemezről, de senki nem tudja, mi szerepel rajta. Amiért ölni is képesek.
Uram (és megfogja a miniszter úr kezét), köszönöm a segítségét. Nővérem mondta, amíg ön még aludt, maga is majdnem otthagyta a fogát és részvétem az államtitkár úr miatt. 


Mielőtt indulnának, hogy elérjék az elnököt nem messze innen egy erődítményszerűségbe, ami egy igazán szép vár álcája kívülről. A miniszter úr nézelődik, gondolkodik s párat telefonálgat. Aránylag semleges témákról, de azokon belül fontosakról. Tímea lassabb léptekkel, de kislattyog levegőzni. Valéria iratokat néz és az eget. Talán a fekete helikopter messze és arrafelé. Az elnök felé talán már nem keresi őket.


Egy kisbuszban leáll a lehallgató és indulnak a főnökhöz, hogy megvan az információ (mellyel útra is kelnek). Ott viszont nagy letolást kapnak, mert rossz beszélgetést rögzítettek. Egy régebbit. Elmagyarázza nekik, ki a célpont, de ezúttal ő is velük megy az elnökhöz (ha rátalálnak egyáltalán. Mert ők azt nem tudják, hogy az elnök biztonsági okokból már nem a rezidenciáján tartózkodik) és az ágyából is kirángatja!


A távirányított, mesterséges intelligenciát is időnként igénybe vevő helikopter a vélt helyre megérkezve a pár fős csapattal ripityára lő több nagy épületet.


Egy autó tart a hegyek és apró síkság között és férfira lesz figyelmes. Felveszi. Őt kereste. Kiesett a srác maroklőfegyvere a zsebéből. A lány vissza tolat kaparva, befékez! A fegyvert felveszi a férfi és már indulhatnak is. Süvölt a kerék. Jöhetnek a kanyarok. Méretes fegyvert vesz észre a felvett utas és a lány mutatja a nagy Smith koltot. Farmer dzseki és szép Balatonkék melltartó alatta. Sportos, szintén kék farmernadrág rajta.
-Téged kereslek, ember. Mi a franc volt veled? /kérdezi a lány./
-Beadta a kulcsot az autóm és jóval feljebb az út szélén van.
Valami, kordonhoz érnek. Négy rendőr autó s a lány kiszáll. Egy lánytársat lát az egyikben hátul ülve s megbilincselve. Felmutatja a jelvényét, amit leellenőriznek s amit mondott, teljesíthető. Átveheti a foglyot.
Egy mellkasáig kigombolt és alatta szép, fehér pólós szőke lány ül hátrabilincselt kezekkel. Beül hozzá, megigazítja a fogoly ruháját. Bilincsét vizsgálja, csókcsatát vág le vele, a bilincset hagyja. Utána búcsúzik a rendőröktől; lekommunikálva, hogy az őrizetest átvette és száll be a saját autójába.


A hamis igazolványos lány hátraül, hogy kicsit vezethesse az autót a férfi. Megakad a szeme viszont folyton a testén, Ő meg azt betakarja a farmerdzsekivel s karjait is keresztbe fonja addig rajta. Nem olyan sokára az álrendőr kéri, álljon meg. Elég a sétakocsikázásból. Nem is ágál a férfi.
-Na, ülj csak vissza az anyósülésre. Nem nézelődünk a domborulataimon.
Megint indul a kerekek pörgő barátkozása az aszfalttal és mielőtt piruetteznének, ahová a lány eredetileg kívánt tartani. Pillanatra megáll a várakozó járőr autóknál, hogy: rossz irányba ment. Eltévesztette, most már minden oké!


A négy járőrautónál tanakodnak. Egy tizedes asszony kívánja jelezni: ezt a rendszámot kereshették, mert emlékezett még rá az egyik bejelentésből. Turley őrmester beszól a kapitányságra, ahonnan azt a tájékoztatást kapja: Az autó lopott s a rendszám is. Folytatják tovább a keresést. A fiatal tizedes lány érdeklődik, utánuk mehet - e? Turley őrmester egy tapasztalt zászlóssal elengedi a tizedes lányt. Ad még nekik egy puskát és kiemeli. Ha esetleg utolérik, ne csináljanak semmit! Csak megfigyelők legyenek. Igazoltatás vagy fegyver használat csak végszükség esetén. Itt, ebben az ügyben magasra érhetnek a szálak. Ő, az őrmester is látta: itt valami nem stimmel, csak inkább a kapitánynak jelezte a problémát. Aki meg azt jelezte, ez minimim az F.B.I hatásköre. Nem a közrend védelemé.


Késő délután van, jó nagy kanyarokat és köröket leírva megérkezik az elrabolt fogoly és most már leveszik róla a bilincset. Nem kell az álca. Azt is elmeséli a magát rendőrnek kiadó lány: az nem lejárt igazolvány volt, (csak az őrmester előtt nem mondhatta) hanem hamis! Ilyet ma már gyorsan elő lehet állítani. Hozzáteszi egyébként a dögös szépség: Valamikor ő is igazi rendőr volt, igaz csak segéd gyakornokként. Volt viszont így szerencséje bepillantani a munkálatokba. Csak hát van, hogy a bűn a tények, az igazságszolgáltatás előtt jár...


Az épület, ahová tartottak, négy dühös férfival, köztük a főnökkel, nézet eltéréstől lesz hangos. Három lánytag van még a társaságukban. Nem lelték meg az elnököt s védő barátait sem. Ezért valaki megfizet! A lány a vitatkozásra beérve harmadmagával gyorsan ellentétek között találja magát és mind a négy férfival végez.


Amíg folyik az ismerkedés és a holttestek eltakarítása. Az éjszaka leszállt. A most meg már abszolút nem fogoly lány egyeztet a barátnőkkel, kik a négy férfival voltak idejöttükkör. A 'stoppos' férfi az egyik hálószobában nemrégen locsolta be az álrendőr lány szomjas barlangját. Nyitja az ajtót, hogy ők is becsatlakozzanak az egyeztetésbe.


Itt van az este, az éjszaka. A helikopter megindul feketeségével, ezúttal nem indította semmilyen távirányító. Garázdálkodik propellerével. 
A fekete madár tüzet nyit egy a hegyek között állomásozó, védelmi funkciót betöltő kommandós bázisra, ahol a lövedékek hordókat eltalálva felrobbannak és így 5 kommandós veszti életét. Valamint golyózáport zúdít egy szintén a közelben lévő sátorra az immáron beesteledett sivatagi környezetben, ahol két civil tartózkodik. Egyikük a tábortüzükre esve halálra ég, a másikat sátoron belül éri a halálos találat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

MotoszkaDaniel2019. március 15. 17:31

Örülök, hogy tetszett a Jósa Miklós bácsinak. És akkor egy jó s egyben tájékoztató hírrel is élnék: Ez a bűnügyi trilógia középső darabja, mely leginkább a Jurassic World : Bukott Birodalom alapján íródott. (De merítettem izgalmas, sokoldalú, színessé tévő elemeket a Legdrágább az Életed! című filmből is) Azért is lett sötét a hangulata, főleg a végére!

Utánanéztem: A filmesek nyilatkoztak, hogy a harmadik lenne ott, a történet záró darabja. Tehát itt, a 'mi' esetünkben is ez történik. Címmel ellátva íródik majd utána részemről a 'Jedi visszatér', hogy pozitívan zárhassam le a történetet.

A harmadikra, ízelítőként: A befejezésre visszatér Miki bácsi a sötét eseményekre pislákolóul a reményhez a segítség. Színre lép újból a Kék Villám. Emlékszik? Az első epizódból megismert profi sofőr asszony s további szereplők is lesznek, főleg a Rossz oldalon, de a Jó oldal is kap új hősöket.

Azaz, Balázs most kivárja, miképpen alakul a Jurassic World harmadik darabja, hogy többek között annak szellemében hogyan alakítsa a saját záró fejezetét.

Még a Rossz oldalon eseményeket megtestesítő személyeknek is kell, nevet adjak.

Mikijozsa2019. március 15. 16:54

nagyon jó, grat

Az oldalon sütiket (cookie-kat) használunk egyes funkciók (úgy mint belépés vagy beállítások elmentése) biztosításához, valamint biztonsági okokból. Harmadik féltől származó sütiket használunk a megjelenő reklámok személyre szabása és statisztikai adatok gyűjtése érdekében. A sütikről részletes tájékoztató olvasható adatvédelmi tájékoztatónkban. A süti beállításokat lehetőség van személyre szabni ezen az oldalon vagy az "Elfogadom" gombra kattintva hozzájárulhatsz az összes süti használatához.Elfogadom