O. A. XLIII - Szurofka 4.: Menedék az úton (?)

MotoszkaDaniel•  2020. január 28. 00:55  •  olvasva: 245

 

A délelőttnél napozik a nap. Tizenegy órát mutatna a napóra, ha lenne. Emlékszik még ez a borvidék, nem is olyan régen, ki fedezte fel erre a csodás élményt nyújtó kilátó emeletéhez vezető lépcsőket? Valószínűsítem, hogy igen rá a válasz. Ugyanis szellő indul útjára, hogy a fű mezőjét üdvözölje. Még mindig csendesen tűrik a szél hangjai és az erdőségek, ahogyan váltogatják egymást az itt fellelhető utazók, és annak sarjai. Szél és szél egymás után érkeznek ide évről évre. Van, hogy… apa és fia vagy lányai is akár. Pedig innen messze még a hegyek találkozása, amelyek bérceinél van, hogy… mindig fúj a szél.

Személygépjármű érkezik az úton s megáll, ahogyan egy ÁLLJ táblához illik. Rá a főútra ezen mellékútról, hogy utána lesorolva, irányjelzője kanyarodjon a parkolóba. Egy férfi vezeti és leállítja azt, betolatva egy helyre.

Mögötte Drabic (Drábik, ez egy szerb, szláv gyökerekkel rendelkező lány) Dóra ül bal felől, mellette pedig a múltkori szőke lány. Pár perces beszélgetés jön. Mindenki azt gondolta, Dóra kapcsolata maradni fog. (A fiú szállna ki, de Dóra a vállához kap, hogy maradjon. Nem zavar!) Ő maga viszont nemet hümmögve és valamennyi fejcsóválás keretében kezd mondandójába, a barátja nem vállalta érte a távolságot. Sajnálja, mert szerette, viszont Ő inkább úgy döntött, legyen valaki más. Nem kíván jóval északabbra költözni és ott felépíteni az életét. Kétségbe volt esve a szakításnál. Úgy érezte, az a férfi nem szereti eléggé. Nem tesz meg mindent érte. Azt tudomásul kellett az úrnak vennie, Dóra nem nagyvárosi lány kíván lenni. Az utolsó pillanatig remélte, hogy megmenthető a kapcsolat. Jópár évet lehúztak, emlékei szerint hatot. Ezt… már akkor nem lehetett egyenesbe hozni.

Rátér a reményvonal témájára a mesélésben a barna lány, hogy lehet színre lépett egy másik valaki. Őt nemrégen ismerte meg. Friss ismeretség.

A fiú részéről kérdő tekintet és hümmögés szemöldök emeléssel együtt

és a szőke lány meg rákérdez.: - ÉS, az JÓ lenne? Ki Az?

Drabic Dóra: - Egy barátnőm révén találkoztam vele egy… pár percre. Elég gyorsan rám tapadt. Igaz, én is tettem érte.

 

A fiú megír egy rövid szöveges üzenetet meg telefont intéz.

Dóra érdeklődik alatta, hogy vannak a barátjával?

Jól, köszöni szépen. Még egyet, a tavalyi nyár emlékére? A barátom elküldte az üzenetet, és telefonál még. Most voltunk egy évesek

Dóra a szőke lány szemébe néz, a tekintetek találkoznak. Elfekszik amennyire tud a hátsó ülésen a könyököléshez. A szőke ajkát nézi…, lassú lovagolás az ajkakon, Dóra arcán egy – egy ujj poroszkál, amint ezen alig hatvan másodperc erejére utolsóként nyomnak pecsétet a nap délelőttjére.

Finom volt? kérdezi a fiú. (Látja a baráti csók végét a szőke lány mosolygásával. Dóra is mosolyog, csak nem olyan mértékben.)

Igen! J hangzik a harsány örömteli válasz a szőke lánytól, ahogyan barátjára néz a könyöklésből. Dórára néz most a barátnő és mind a ketten felülnek.

A szőke lány leveszi pólóját ebben a jó időben, meg amíg így hármasban vannak és csak a mellénye marad a nyári melltartójával. A fiú kérdezi, kiszálljon – e? Ugyanis barátnője, a Dórával nyakpántos melltartót próbál. Nem! Maradhat! Hát Dórának is van ám egy teste. Magára öltve mondja, jó lesz!

Tavaly egy muja srácot vezettek itt be az életbe. Meséli Dóra az ifjú párnak.

Hogyan? kérdezi a szőke lány.

Hát itt ült ugyanúgy középen és a barátnőm, őt itt középen közre fogva merültek el apró csókokban.

-          Ja? hát ilyen elő szokott fordulni. (mondja a fiú)

-          Na, utoljára? (Közeledik a barátnő).

Érkezik a barátnő és ez a néhány csók is elcsattan. Jön pár autó. A fiú hagyja, hogy elmerüljenek a barátai egymásban. Még össze is húzza magát, hogy jobban elférjenek. Dóra cipzároz magán valamennyit mellkasig.

 

Volt ez úgy tizenöt perc. Tíznél biztos, hogy több. A szőke lány előre ülhet? Barátja megadja az engedélyt. Vezetni tanul barátnője és itt a parkolóban ismerkedne az autóval.

Átmegy a nagyba is, melyet oldalról erdőség határol.

-          Jól csókol a barátod?

-          Jól ám, Dóra!

Erről Dóra a nagy parkolóban való keringés alatt meg is bizonyosodik. Látja barátnője, hogy: Naná, ebből lehetne is akár valami. Elmerült a barátja Dórával, ezért letesz még egy nagy kört. Ő maga esetleg hármasig tud felkapcsolni a nagyobb parkolóban.

Visszaér a kicsi torkolatához, befejezhették a kitudjahányperces csók maratont? Ez több volt tíz percél. Lehet, akár negyedóra is. Beszéd hangját hallja ugyanis.

Mondja a barátja, most már irányvonalban, de tegyen ugyanúgy köröket. Dóra begombolkozik vissza s figyel a barátnőjére. A lovag előre hajol, amint indul újra az autó. Azt nézi, mit hogyan kezel a barátnője.

 

Egy pár érkezik a kisebb parkolóba. Most, hogy járnak – e vagy valami, az egy jó kérdés. Ott is a fiú ül az anyóson és a lány van a volánnál. Kitesz a fiú pár bólyát, azt kell kerülgetni és tolatás is van.

 

Drábic Dóra is beülne a volán mögé. Ő végrehajt pár figurát, persze azért nem olyan merész. Inkább a szabályos ívekre figyel és a kocsira. Időnként csikorogtatja csak meg a kerekeket.

A fiú kíváncsi arra, körülbelül mit tud, ha kiszállnak. Átöleli hátulról derekán a barátnőjét és hagyják, hogy Dóra elfoglalja a vezetői ülést. Kettőt üresen nyomja a gázt, utána kikapar. Átmegy csúszások nélkül a nagyobb parkolóba.

Csak a kaparásokat meri. Előre és hátra is. Ritka az, amikor nagy sebességgel bele mer szállni egy – egy kanyarba. Nézi a fiú közben a barátnőjét, visszavette a pólóját.

 

Dóra sipít egy búcsútolatást, majd megfordul szépen és tart vissza a kis parkolóba.

 

A gyakorló lány megy most át a nagy parkolóba. Tolatásokat végez. Jó párat! Ez a tavalyi Combi Dacia, mondja barátnőjének és annak lovagjának. (Dóra felismeri!)

A férfi mutat pár figurát a Combi Dacia-val a lánynak.

Drabic Dóra: - Hát ilyet tavaly ezek nem csináltak vele. Ja, tényleg. Hát nem is ők voltak akkor ezzel.

 

Folytatódik a gyakorlás, Dóra s kettő másodmaga sétába kezd.

 

Feltűnik a Kistehén Suzuki. Bandor van benne. (A Dacia-val most Dóráék autója közelébe tolatnak és pihenőt tartanak).

Bandor egy pillanatra elmegy pisilni, és lezáratlanul hagyja Suzukiját. Dóra gondol egyet és nemhogy nyitva az autó. A kulcs is benne. Kikapar vele, a két parkoló közötti összekötő torkolatban nem lassít, a másodikban ki is csikorog a kerék. Addigra gyorsul annyit a japán népautó. Megfordul vele, aztán hátra tolat kaparva és anélkül áll be vele a nagy parkoló végébe. Dóra az erdőség ösvényén vissza fut. Sikerül még azelőtt visszaérnie, hogy a muja kiérne a vizeldéből.

 

Amikor visszaér, keresi Kistehén Suzukiját. Itt hagyta, de hova lett? Érdeklődik kétségbe esetten.

Azt mondják neki a szőke lány és lovagja, most érkeztek és mintha a nagyparkoló végében látták volna. Meg is találja, habár nem érti. Átmegy kis autójával a másik parkolóba szemközt. Ott már csak nyugodtan lehet.

 

Zúg az út és Brekekessy Balázs a volán mögött egy kölcsönautó Audi hármassal. Drabic Dóra meglátja és leinti, jöjjön csak ide!

Balázs mit tegyen? Emelkedőre és nem akar, de aprót kikapar. Az autóból kiszállva a lány ugrik a nyakába és vajon kér ő csókot? Hátha!

A szenvedély hajójából megérkezve mondja neki Dóra, Bandor érkezett meg. Odaát, ha látja. De azt nem tudják, mit csinál?

Balázs fel s odanéz, ott a KisTehén Suzuki tényleg. Amikor jött errefelé, látta. Mosdott, fürdött, vagy mi a jó bánatot csinált. De ha most megnézed, most is egymaga van ott a túlfelén az autó! J

 

Drabic Dóra: - Én tüntettem el az autóját először. Emlékeztem a gyerekre még tavalyról. :P

Brekekessy Balázs: - Most még tréfáld meg, ha szeretnéd. Harmadjára ne ugrasd be. Ki tudja, hogyan reagál? J

Egy nagy, cuppanó ajakcsókban forrnak össze és Dóra fut át. Irányba állítja egyenesben, tolat. Beviszi hátra a susnyába. Onnan ideát, az út másik felén lévő kis parkolóba áthallatszik, ahogyan kikapar vele és kicsit keringőzik ott. Kimegy az üres főútra, ott lesorol jobbra a mellékútra. Kikapar tolatásnál. Majd visszaviszi a Suzukit, elrántja a korményt jobbra. Betolat vele, felgyorsítva az autót, majd satuféket nyomva, csikorogva megáll.

Na, nem hagyja benne a kulcsot. Van egy pad a susnya torkolatától balra. Oda leteszi. Majdcsak észre veszi valahogyan a muja.

 

Megkezdte sétáját a délután. Tizenhárom óra közeledik. A fiú betúrózta az autóban a rudit a lánynak s most nézik a tájat, hogyan kergetik a fákat.

Brekekessy Balázs & Drabic Dóra cirógatja egymást mélyen. Nap sugára érkezik az Audi háromhoz és Dóra kéri, érjen hozzá!

Mind a négyen találkoznak a kilátóban.

 

Az Audi „A” három közelebb áll a fiú autójához.

A kanyarból kerék kapaszkodik feléjük s mögötte még egy. Az elsőben kettő fiú ül, a másodikat lányok alkotják s egy közülük vezet.

A fiúk befékeznek és érdeklődnek, itt a társaság együtt van – e? A fiú mondja a két lányt maga körül átölelve. Igen, ők így hárman. Meg Ő is ott velünk van, és a Balázsra mutat alig pár méterre tőlük.

 

A fiú mondja, hogy hagyják el hamarosan a helyszínt, mert civil autóból mérnek és kiszúrták az autót. Leadták nekik a drótot, gondolták: Ide is leadják az információt. Ha gondolják, tartsanak velük Szurofkára. Ott nyugodtan lehetnek.

A fiú megköszöni. A srác húzza fel az ablakot, kikapar… már az úton is van, a lányok követik őket. Le index jobbra és a lányok nem hajtanak olyan veszettül, de a srácok nagyobb sebességgel veszik a kanyart. Igaz, ott hirtelen be is fékeznek. Mutatják a lányoknak, hogy csak pár percre, de állj!

 

Dóra elkéri kobakjával sandítva Balázs autóját, hogy csak oda kíván menni. Kikapar vele és újabbat kell kaparnia a főútnál, mert elsőbbséget kellene adnia. Ő viszont inkább siet s annyi helye azért van. Befarol Bandornak, ki éppen maga elé nézve filozofál.

Letekeri Dóra az ablakot: tartson velük, mert civil mérő jármű jön.

Bandor nem érti és ekkor felvilágosítást kap a lánytól: Ha túl lassú, az is probléma lehet. Siessen!

-          Ja, igaz. Igazad van! Már megint csókolóztál valakivel? Valami szőkét láttam.

-          Nem értem, ez hogy jön ide. Igen, de most mozogj!

-          Még jó, hogy megvan az autóm. Kétszer is kerestem.

-          Én játszottam veled. Mind a két esetben. Nehogy unatkozz. Beugrattalak. Legyen kis testmozgásod! Megbántottalak?

-          Ja, nem. Dehogy. Semmi probléma. Csak megijedtem mind a kétszer, hogy ellopták.

-          Naaa, olyat azért nem tennék. Nem vagyunk mi bűnözők. Barát a barátnak nem farkasa

-          Még olyat is mondtak, a Balázzsal lefeküdtél.

-          Már megtörtént, most gyere. Szűk egy óránk van, hogy eltűnjünk innen. Oda, ahol nem zavarnak minket estig.

 

Bandor a maga módján közelíti meg KisTehén Suzukiját és öt percen belül el is éri a felező vonalat

 

Már kapar is ki Dóra, kúszik az elsőbbségadás táblához. Senki! Újabb kaparás, pedig még meg sem állt. Egyesben van. Befarol Balázs elé. Ekkor a fiú megy a lányhoz és a fiúhoz mondani a helyzetet. A fiú mondja, hogy már befejezték a gyakorlást. Jó, indulnak. A kormányhoz száll át.

 

Balázs és a fiú szintén elfoglalja a vezetői ülést. Mindenki megvan? Indulás! Kaparások egymás után, utána még egy az elsőbbségadás táblánál. Mehet sorrendben mind a három autó a főútra. Bandornak sikerült a tempójával kijönnie. A többieket követi.

 

-          Jönnek! (Mondja a várakozó srác).

Lányok, indulás. Mindenki az autóba. Alig negyven perc és itt van a mérőautó.

-          Hová megyünk? (kérdezik a lányok a másik autóban)

-          Mi Hajamkára, őket elkísérjük Szurofkára.

 

 

Megérkezik a három autó.

-          Te, adj egy kicsi gázt. Lehet, az a srác nagy irammal indul, azután lemaradunk.

-          Várj, megpróbálok valamit. De jól mondod.

Mögöttük a srácok kaparással előzik ki őket, ebben a pillanatban kaparnak ki a lányok és nem is rosszul. Szinte le sem maradnak tőlük.

Őket követi sorrendben a másik társaság tanítója, a vele lévő tanuló lány. A fiú s a szőke lány és Brekekessy Balázs Drabic Dórával. Megérkeztek a torkolatba a mellékút bejáratában és követik őket.

 

Elérik Szekszárd külterületét, ott a Combi Dacia fiúja és a lány leszakad. Mindent köszönve intéssel délkeletnek mennek tovább.

 

Egy kerülővel a csatornánál a kísérő elöl lévő kettő ’konvoj’ maga mögött hagyja Sötétvölgyet és csakhamar, autós mércével pár pillanat múlva fel is tűnik a Szurofka tábla.

 

Tizennégy óra. A srácok és csajok lecsikorognak Hajamkára. Előtte azért biztos, ami biztos: leközlik Balázséknak a rendszámot. Az a rejtett mérőautó.

A csajok kisebbet, de ők is kaparnak mielőtt a torkolathoz érve szintén csikorognának. A nagy kanyarhoz érve már a srácok sem teszik ezt. Valószínű, eddig volt a játék. Ahogyan mondták egyébként, Hajamka innen úgy, három – négy perc.

 

Brekekessy Balázs kiszúrja egy bokor környékén a várakozó mérőautót. Ember sehol. Drabic Dóra megnézi, benne van a slusszkulcs.

Dóra kilopja belőle azt, és elrejti az egyik hátsó ülés alá. Nem meri eldobni messzire. Mi van, ha megtalálják s ujjlenyomatot vesznek róla? Legyen inkább jól bezsúfolva a hátsó ülés alá.

 

Elmennek a táborhelyre. Baromi, iszonyatosan szép Szurofka a kora délutáni napsütésben s legalább Brekekessy Balázs is megcsodálhatja Drabic Dórával.

Dóra most jár itt először. Az egyetlen, akinek ez nem igazán új, az Balázs. Ő csak ilyen tájt nem járt erre felé, a többiek semmilyen tájt.

 

Autó zúgása és csakhamar feltűnik a Combi Dacia. A lány elnézte s holnap van csak órája az autós iskolában és zavarják – e őket? Kérdezi ezt a lány és a fiú is.

Nem, dehogy zavarják őket. Már mennek is az apró betonrészre és főként a tolatás kerül gyakorlásra.

Dóra nem vezet, de szívesen gyakorolná ugyanott az indulást. Kulcsot megkapja és elkezdi velük ott az Audi „A” hárommal a gyakorlást.

 

Evészet. Valamekkora tűz sikerül, ezután leteszik kicsit magukat. Annak keretében, hogy az autókban magukra zárják az ajtót. A lányoknak járnak a kényelmesen hátra hajtható anyósülések.

 

Szenderegnek s sikerül az elalvás. Mire ébredeznek, alkonyat van. A délután vége.

Csikorgások érkezését hozza a távol. A srácok érkeztek a lányokkal. Nem látták már a mérőautót, gondolták: Hajamka után elnéznek Szurofkára is. Kopogtat a szélvédőkön a srácok némelyike. Gyufa a kezükben, hogy segítenének búcsú tábortüzet gyújtani. A csajok már a táborhelynél gubbasztanak mosolyogva.

Hát nem is olyan sokára rá, meg is mutatja magát a tábortűz. Szépen világítja meg a bekéredzkedő alkonyt hamarosan. Közben a srácok és a csajok esznek. Elfogyasztják, ami náluk van.

A főcsapat megkérdezi, mi volt Hajamkán és akkor a kvartett mesélésbe kezd. Arrafelé nem is tudja, mikor van rendőr, nemhogy mérő autó. Ez se gyakori vendég erre fele.

Az egyik csaj látja a mérő autót erre koslatni s szóvá is teszi. Odanéz a mesélő srác s a többiek is. Valószínű, hogy portyázik.

A Combi Dacia-ban eddig beszélgettek. Az álló jármű megindul vissza a kerülő úton Szekszárd irányába miután elköszöntek a társaságtól.

Dóra kiszáll és leteszi az Audit. Csatlakozik a többiekhez.

A csajok a hely felszabadulta láttán szintén rutint szeretnének. Egyikük odamegy a srácokhoz. CSAK VIGYÁZVA, óvatosan. De, Tessék! Csak nyugodtan. Itt a kulcs. Gyakoroljatok. A haverommal figyelünk majd. Aztán gyertek enni ti is, ha éhesek vagytok még. Hamarosan megyünk, na meg ők is (Balázsékra mutatva).

-          DE NE GYILKOLJÁTOK A GUMIT! kiált utánuk.

-          NEM FOGJUK! J

-          NA AZÉRT… J

 

Folytatja a srác a mesélését, és jön élményeivel a haverja is. Szépen gyakorolnak, ismerkednek az autókkal a csajok. Jó egy óra. Igen, bő egy órát voltak ott az apró rutinpályán. A nap utolsó útjába kezd teljes terjedelmével az égaljon. Hozzák a csajok a szekereket.

 

Dóra barátnője tenne még a tűzre, de az egyik srác leinti. NE.

-          Ne tápláld. Inkább sáncoljuk körbe. Megfelelően hagyjuk itt.

 

Az éjszaka idegyalogol és a hajnal a következő vendég, mely jövetelével odébb taszítja a sötét leplet. Van, aki a jó időben a háló zsákot választotta a biztos meleget nyújtó személyautók helyett. A tűz felett a srác és a másik tábor fiúja őrködött egészen mostanáig.

A srác a kelő nap sugaraiban helyezi el magát az egyik hálózsákban s az egyik csaj fent van. Beszélgetni szeretne a nap keltének megtörténte előtt. Mire újra az órájára néz, hat perc telt el. Egy jóéjtpuszit kellett neki adni a tényleges reggel előtt.

Éppenhogy megtörténik az altatás vége, autó a távolból. Messziről. Lassít! Nyomatékosabb fékezés, a tolatás viszont harmonikus. Ablakot húzza le a sofőr. Egy elegáns, szemüveges nő a sofőr. Ismeri őt a srác régebbről. Kosztümöt visel és elnézést kér, hogy megzavarta a lány a srác relaxációját a hálózsákokban. Álrendőrök vannak a közelben és Ő maga csak erre kívánta felhívni a figyelmet. Neki sikerült megszöknie. Bevetette hozzá a bájait. Mutatja, a kosztümje alatt csak egy szál bársony melltartó van.

Már tolja is vissza szemüvegét a lány és gázt adva indul az autó. A srác fekszik vissza a hálózsákba adni. A megindult autó most nagyot kapar, ezt megteszi kettesben is s legnagyobb meglepetésére hármas fokozatban is képes rá. Ennyire erős autót még nem hallott, de hát a világ nem fog megállni a fejlődésben!

Egy rendőrautó a következő vendég negyedórán belül, használ még világítást, elvégre még a nap is csak ébredezik. Okmányokat kér a sráctól és mindössze csak a bizalom megtartása kedvéért a forgalmi engedélyt. A rendőr hagyja a többieket aludni.

Ugyanazt elismétli a járőr, amit a srác lánybarátja az imént, majd valószínű a rendőrautó ugyanaz okból kapar ki: El szeretnék fogni az álrendőrt. Ez két férfi volt a járőrautóban.

 

Hét óra van és az ébredező srác vállát noszogatják a másik oldalról, hogy keljen fel. Mit akarhat a másik csaj? A nap felkelt már, de a lényeg, hogy a minimális 4 órát megaludta. Pihentnek érzi magát. Mit akarhat a lány?

Körbenéz a fiú. Az egyiket már álomba csókolta, a másikkal mi legyen? Jó, rendben van! Fel szeretne menni a kilátóhoz és utána megint jöhet az alvás.

Csak szép, halkan! Beduruzsol a motor és fel a hegyekbe! Nagyon érdekes, hogy fiatalokkal van tele az út. Ilyen korán azért nem fog a srác rallyzni. Főleg hogy a lány sincs magánál. Félig ráfekszik és a karjaiba kapaszkodik.

Kacsázás nélkül felérnek és ezt akarta a lány. Szétnézni innen a fentről! Vissza az autóba nézelődni, megkeresi újra a srác karját.

Kinyitja a ruháját, de arra nem érkezik reakció. Azonnal nem. Indulás előtt ’lekezeli’ a csajt és… Igaza van! A csaj szeretne még nézelődni az immár fent lévő napot üdvözlő csók után.

 

Legurulnak a torkolatig. Innentől kell aprót rallyzni, mert igaz, hogy most egészen tíz óráig fiatalok vannak az utakon. Ők viszont sokan!

A táborhelyükig kell csak kicsikét odanyomni a gázt. Hát a csaj nem méri, milyen hosszan szántják az aszfaltot, de nyolc órára megintcsak övék a hálózsák és jöhet a maradék alvás.

A másik úgyis alszik. Pár csók legyen még a hálózsák felszínén? Kezdeményez a srác, a vezér! Miután a csaj behunyja szemeit, Ő: a vezér felkel és megnézi az autókat. A vendégekét is. Minden rendben!

Kettő kutyát elkaptak. No, nem elütötték. Fennakadtak a lökhárítóknál. Nézi a srác, hogyan tudná kiszabadítani. Sokáig nem kell bűvészkednie, mind a két kutyus szabad. 

 

A kora délutánban pihen, várakozik a szemüveges kosztümös asszony. Napozik. Dél vagy tizenhárom óra van. Elalszik és amikor magához tér, kellemes melegséget érez magán. Gurítaná tovább a járgányt, hogy a napnál tovább barníthassa magát, amikor észleli: Az autóhoz settenkedett valaki.

Ez az álrendőr lehet? Hiányos az egyenruhája, amennyire ez a szemrevaló, de okos szépség is egyben meg tudja állapítani. Amennyire lehet, a legnagyobb csendben nyúl autójához indításért. Nem tetszik a férfinak, hogy az autó motorja hangot ad. Odasiet a vezető oldalhoz, ekkor már csikorgó kerekek kezdik búcsúztatni, az meg is fordul szinte földröptében, aztán le szeretné még olvasni a rendszámot. Lehúzott ablaknál kacagja ki őt a lány az egy szál gyönyörű bársony melltartójában.

Az Aston Martin csoda meg veszi is fel a versenyt a számára torkolatnál fellelhető kanyarral. A lány alig kell egyenesbe hozza, megáll. Futásnak ered a férfi. Tudja, hogy úgyis lehagyja az autó. Anélkül viszont ez a nő ott fogja ugratni őt, amíg oda nem megy.

Tíz méternél indulnak nagy kaparásba a sportmotorral rendelkező autócsoda kerekei és a háta mögött lévőnek fékeznie sem kell, ami mögötte érkezik a menetirány szerinti jobb oldalon, olyan gyorsan eléri a lány autójával a körülményekhez megfelelő sebességet.

A nő rálel egy különc bunker félére, ami félig nyitott. Szeretné folytatni a napozást azért még és újfent beállítja az ülést.

 

Elégedett, hogy ezúttal nem zavarták meg. Pár nap múlva kell újra munkába állnia. Szabadságon van. Megnézi hát, a barátja még ott van – e a társasággal. Megmutatná nekik ezt a bunkert, ismerik –e.

Ide tempóval jött, menekülve. Visszatalál a táborhelyre? Igen, megvan!

Hogy ez nem jutott eszébe! Megvan neki a srác száma, hát… miért ne tárcsázná fel?

Felveszi a telefont. Ha gondolja, jöhet. Szívesen látják.

Körbejárja a bunkert, utána pillanatra megáll, na: megnézi, mit tud ez az autó. Eddig menekülésre használta az erejét. Ennek a laknak sok apró kisterme van. Ezt biztosan csak óvóhelynek használták, akik létrehozták. Ötletes a kialakítása, csak szűk! Szűkek a termei

A szűk járatban kellene megfordulni. Behúzza a kéziféket és gázt ad. Addig nyomja, amíg az Aston Marton jobbra nem dobja ki magát, most felengedi a kéziféket. Három másodperc után jobbra a kormányt. Már meg is fordult.

Megvan a kifelé vezető út. A kerekek kipörögtek. Jönnek balról. Irányjelző, na ezt se sűrűn használta eddig. Ez egy sarokba kitorkolló torkolat. Jobbra kell fordulni.

Gyorsan a srácnál van a nő. Étkeznek éppen. Szép hangja van. Most már megszokta azt, hogy közlekedjen vele úgy, hogy ne pörögjenek benne a kerekek. Kávét nem kér, azt már ivott. A srác a csajokat kínálja azzal, a vezér társa már lekávézott.

A nő miután felkortyolt teát, megérdeklődi a sráctól: Kipróbálja az Aston Martint? Félénk válasz jön azért, mert ilyen bivalyerős autóban nem ült. Azt feleli a nő, hogy majd beül mellé és a társa is jöhet. Rendben van! A csajok megisszák addig a kávét.

 

Indul a menet és már a főtúon vannak. A srác nem kapar. Tulajdonképpen nem is akar. Egyetlen óvatlan pedálmozdulat és ki tudja, mekkora kaparás lehet a vége. A körutat járják végig.

Akkora, csendes a jármű motorja. Mekkora erőket rejthet magában. Nézi a srác a váltót, ahogyan kezeli, aztán vissza az útra. Mielőtt szemét újra az útra szegezné, hogy lekanyarodik: a Nő kéri, egy érdekes építményt nézzenek már meg!

Odaérnek és mondja a srác, hogy Ő ezt észre sem vette. Nem tud róla.

Az egészet körbe poroszkálják.

Mondja a srác társa: Ennek aztán szép hangja van. Eléggé, bivaly erős motorja lehet.

Ennek az van, barátom. Látod, kaparni sem merek vele. Csak ő kérte, menjek már vele egy kört (és mutat a mellette ülő Nőre). Ha van kedvem. Éppenhogy a pedálra lépek, már mozdul. Legbelül egy érdekes csarnokot találnak holttesttel. A lány felakasztotta magát. Kihívja a vezér a rendőrséget. Egy havert persze. Ő nem akarja leszedni és vadidegent nem akar hívni egy Isten háta mögötti helyre. Haverhoz fordul, az persze rögvest plusz járőrautóval érkezik egy olyan… negyven perc múlva. Csak a nőtől kérnek mindent. A sráctól elég a személy leigazolása. Elmondják, hogy mi van. Utána a rendőrök átveszik a terepet.

Mehetnek vissza.

 

A csajok is szeretnének menni vele. Jó! de csakis kettős felügyelettel és mellékúton. A vezér barátja ül be hátra, és melléjük a Nő. Mégiscsak Ő a szupergép tulajdonosa.

Egyrészt most ment vele, másrészt a srác látni kívánja, hogyan mozgatják a csajok a járgányt.

 

Megérkeznek a táborhelyre és a csajok mondják, ez mennyire erős egy autó. A srác, a vezér ecseteli: Van egy elzárt hely itt Szurofkán, ahol beton mentesen akad egy hely. Mindenféle veszély nélkül vezethetik. Érdekli – e ez a lehetőség őket? Na, erre már Drabic Dóra és barátnője is rábólint.

A srác azt reagálja, jó! Odamegy a nőhöz, a barátjához. Megkérdezi, ezt meg lehet – e csinálni?

A válasz az a nőtől, hogy meg. Amennyiben feltankolják az Aston Martint, mert annyi pénze nincsen, hogy ezt finanszírozza. Hát persze! Feleli a srác. Elmegy autójához a tárcáért, hogy láthassa: Hogyan áll pénzzel.

A nő már készülődik is, mennek a benzinkútra. A srác odamegy a nőállományhoz, itt várják meg. A két srác és csajismerőseik mennek tankolni a városba.

Mindenki autóba ül, megérkezett az ötös. Irány a homokos földút borította kis arénaszerűség. Brekekessy Balázshoz is odamegy a vezér srác, hogy most van erre ilyen lehetőség és nincs tétje. Ő állta a tankot, mivel vállalkozó család sarja. Nem rábeszélni szeretné és erőltetni sem. Balázsnak nem kell kétszer mondani. Csak a másik társaság férfi tagja szabadkozik, ő csak nézné.

Indul a menet. Az túlzás, hogy porfelhő van, de hasítja az autó a földet.

 

Újra Szurofkán vannak, a táborhelynél. A vezér társa menni szeretne Brekekessy Balázs Audi ’A’ hármasával. A vezér srác feláll és Balázst keresi. Meg is találja, A nővel ülnek az Aston Martinban és a nő Balázs ülében ül a hátsó ülésen. El vannak ’foglalva’.

Visszatér a srác és közli a barátjával, hogy a Balázs éppen el van foglalva az autóban a nővel és megvárja – e, amíg ’megbeszélik az autó hátsó ülésén a számukra fontos tárgyalnivalót?

Kérdésre feleli a srác: A puszik hegyén utaznak lágy bérceken. Megvárod? És akkor megkérdezheted tőle, beülhetsz – e az Audijába (?)

Az egyik csaj kilesi, amikor Brekekessy Balázs és a nő befejezik egymás ’összeragadását’. Mondja a srácnak ránézve: - Mindjárt felteheted neki a kérdést.

A szájbarágós átbeszélés hamarosan tényleges ajtónyitással folytatódik. A srác megkapja az Audi ’A’ három vezetésének jogát, de a vezér szállítja el őt a föld terepre, ahol meggyilkolhatja kicsit az autót. Előtte megnézi a tankot. Félig van. Nem maradnak soká! Balázzsal még közli, vállalja, hogy felügyeli az autó biztonságát. Nyugodtan legyen, míg ők távol vannak!

 

Megérkeznek a földútra és a srác neki is lát a manővereknek. Tíz – tizenöt perc után a vezér az órájára nézve szólna, hogy idő van. A barátja megállítja azonban az Audit, hogy oké. Ő végzett, mehetnek vissza!

A vezér elfoglalja a volánt és megindulnak. Előtte mondja a társának: egy kört elmennek sötétvölgyig, utána irány vissza Szurofkára.

 

/Brekekessy Balázst ez alatt az üzletasszony ezalatt bekéri az Aston Martinba. Mutatóujjával az állát húzza magához. Leveszi kosztümjét és lesimogatni kezdi magáról az alatta lévő ruhanemű pántját. A kijelentés jön hozzá, hogy le kíván feküdni vele. A többiek ez alatt beszélgetnek és a délutáni útját befejező nap nézi őket./

 

A vezér és a másik srác elérik Sötétvölgyet és befékezés. Kanyar jobbra, az Audi aprót kidobja a farát balra. Még egy jobbra kanyar, ez a nagy parkoló. Nagy fék! Kikaparás hátra és kormány forgatás, megfordult az autó. Rágyorsítás! Most kanyar balra, ahonnan jobbra fordulva kacskaringózik ki az Audi a főútra, onnan egy fordulás balra, újabbat hintázik az ’A’ három. A szemközti közepes parkolóban csikorog most Brekekessy Balázs autója. Ezúttal csak fordulás jön csikorogva. Jobbra kanyar, aztán balra. Megint a főút és most erős fék. Egy kaparás és a STOP tábla van a vezér előtt! Jönnek az autók, fiatalok mindkét irányból, a vezér kiteszi az indexet és pár perc múlva tud is kifordulni. Mehet a hajókázás haza, Szurofkára. A csikorgásmentesen utazó kerekeknél a vezér megintcsak figyeli az autót. Jó kis gyorsulása van.

 

/Brekekessy Balázs ’dombokon’ haladva megnézte a barlangot és távozó szél érkezik a dobhártyáihoz. – Ennyi elég volt, köszönöm!

Pár perc múlva nyitják az Aston Martin ajtaját, csatlakoznak a többiekhez.

 

Maguk a srácok is úgy… negyedórán belül tűnnek fel./

 

Autó, közeledő Audi ’A’ három tűnik fel turbójával fehéren az úton a távolból. Jó tempóval jönnek. Egy jó, erős, határozott tempóval. Meg is mutatja magát az a jobb index. Egy autót kell kivárni, kanyarodnak be. Mögöttük volt egy Wartburg. Na az sem gyakori jelenség ma.

A Wartburgot egy Suzuki Alto követi. Újabb autó, de az se mai.

 

A srác köszöni szépen a lehetőséget, mivel kiszáll és Balázshoz megy. A vezér adja a kulcsot, hogy igyekeztek nem sokat használni az üzemanyagból és körbe vezeti az Audinál, hogy nyugodtan nézze meg. Épségben hozta visssza.


Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Mersinho2020. január 30. 19:23

"Úgy találtam ki, hogy nyitok egy új témát, ami csak Ugraty Nórára, a legkisebb lánytestvérre koncentrálna."

Már nagyon várom.......Kérlek majd szóljál :))

MotoszkaDaniel2020. január 30. 13:19

@Mersinho: Mondjuk én is átírhatom benne. A terv az egyenlőre kútba dőlt, hogy ezt nyomdába bocsájtani, mert az ismerősöm lelkesedése a lentebb írtak tükrében AZONNAL alább hagyott :)

Azért, úgy: EZként.
Azzal azt kívántam ábrázolni, hogy még nem tiszta közöttük: kapcsolat, barátság vagy esetleg kavarás van. (Drabic Dóra és Brekekessy Balázs között.)

NEM! Dehhhogy gond.
Nekem nincs mobilnetem. Időnkénti befrissítéseknél telefonról olvasok, de... Word előtt azért lényegesen jobban lehet írni! A Word-öt azért szeretem még a Gmail piszkozatánál is jobban, mert ott rögtön kijelzi, ha gépelési és helyesírási hiba van.

Azt nem ígérem, hogy a történet (azaz inkább műfaj elmegy ötvenig), néhány ötletem még van.

Jó? Tehát kicsit, bizonyos értelemben búcsúzz az Olvadó Aszfalt világától. Nem örökre!

Ezt, Én, Nem szerettem írni. A 'közönség' szerette. Azért jutott el így jelenleg, a negyven felettiig. :)

Számolok: Tíz kaland még valószínű hogy lesz. Nyolc biztosan. Én szeretem befejezni, amit elkezdtem! :)

Úgy találtam ki, hogy nyitok egy új témát, ami csak Ugraty Nórára, a legkisebb lánytestvérre koncentrálna.

Igaz, én csak ne dumáljak. Tizenkilenc, húsz környékén is azt mondtam, hogy VÉGE! :) Meg az első háromnál és hétnél is. :)

MotoszkaDaniel2020. január 30. 12:53

@Mersinho: Jaaaaaaaaaaaa, így már képben vagyok!

Hát tudod ez egy olyan dolog. Ha ez valamikor nyomtatásba kerül, mint novella vagy esetleg regénnyé növi ki magát: Azt írnak át benne vagy szednek ki, amit akarnak.

Van egy ismerősöm, neki már ott problémája van, ahogyan a férfi - nő viszonyt kezelem benne. Mert mit csináljanak? :)

Bármely másik filmben és az életben is előfordul, hogy a sors iksz nőt meg ipszilon férfit bepároztat. :) Csak azt novellában megfelelő szavakat mondatba foglalva ábrázolni is kell tudni :)

Utolsó megjegyzés: Az információ 'lapzártáig' nem jött meg, tehát Szurofka világát egy az egyben ki kellett találjam, hogyan nézhet ki.

Mersinho2020. január 30. 12:35

@MotoszkaDaniel: Nem csak ha nem baj én így részletekben fogol hozzászólnia ahogyan olvasom :D :D
A probléma pedig ott van hogy: "EZ EGY szláv gyökerekkel rendelkező lány"
Miért tárgy?
Miért nem személy azaz Ő?

MotoszkaDaniel2020. január 30. 12:16

@Mersinho: Huhh, ez most osztályzás vagy...? :)

Igen, valahonnan szereznem kellett egy vezetéknevet és eszembe jutott Drábik János. Hogy ne legyen olyan egyszerű olvasni, césítettem :)

Ha lenne itt a blogon szerb betűkészlet, aposztrofot is kapott volna. Pontosabban azt nem annak hívják. Hihi

Mersinho2020. január 30. 12:13

Drábik, ez egy szerb, szláv gyökerekkel rendelkező lány

Nem ő ? Véletlenül?