O.A. LXXII.: Fekete Torpedó 5.-Fekete Küldetés 3.

MotoszkaDaniel•  2020. december 21. 01:04  •  olvasva: 175

Kolos lánybarátja elvégzi a gimnáziumot és lehetősége van arculat tervezői munka elvállalására a Himalája felszámolt maffiaközpontjában, ami egyenlőre autógyárként üzemel. Kováts Szilvia felmond az arénában és rendőrfőnökhelyettesi álláshoz jut a hegyek között részmunkaidőben. Egyébként sem kívánta ezt tartósan csinálni. A helyét járőr férfi tölti be, és beosztottként immáron tiszti rangban a partnere dolgozik alá. Kettő fő érkezik Szilviához az Örsre, ami után időnként besegítenek számára az autógyárban is: Széll Bertalan és Gulyás Balázs.

 

Mennek pár kört Balázs és Bertalan a Fiat 124 familiare-val. Ez itt csúcsjárműnek számít, pedig van mögötte vagy húsz – harminc év. A két férfi felváltva bejárja az üzem környékét és gazdátlan járművet jeleznek Szilviának.

Elviszik oda, mintha ez a múltkori csent járgány lenne. A bal hátsó kerék alatt lelnek rá az indítókulcsra. A fiúk előre mennek vissza. Szilvia oda tart szintén. Nem biztos, hogy ez a múltkori járgány, de eléggé hasonlít rá. Nem húzza az időt, a kerekeket kaparászásra ösztönözve elzúg a hegyek között a munkahelyére először, hogy az urak nézzék meg. Mi a véleményük róla?

Ezután mivel akárkié lehetett meg ki tudja milyen a múltja, helyettesként beviszi az örsre, hogy: adják el, zúzzák be. Akár meg is vizsgálhatják. Átadja a felettesének, a kapitánynak.

 

Letelik így a műszak, a járművet vizsgálva a négy óra s a lány érkezik Kováts Szilviáért. Elviszi az autógyárba, ahol vagy mindenki visszasiet haza tolvajtempóban vagy ott helyben kivárják a végét. A hírek a rádióból s a televízióból hegyomlást jeleznek elő. Még csikoronak a kerekek a kanyarban a Fiatban, amikor a lány kikapcsolja a rádiót s kiszállnak. Talán itt, a lejtőkön lejjebb görögnek az apró sziklák és a nagyok pedig arrébb maradnak másik úton. Ez a telephely magasan fekszik és egyben távol is. Csikorgás még a közeli messzeségből, a srácok érkeztek meg a Fiat-tal. Beérve a hangárba, azaz a szép nagy garázsba az előtérben duruzsolva állítják meg eme olasz gyönyörűséget. Letekerik az ablakot s Szilviára néznek kérdőn és biccentve. Az emeleti parkolóban leteszik.

 

Nem mer, senki sem útra kelni. Különben is, megindul a morajlás. Ezek csak apróbb sziklák, a kövek a nagyobbak. Akad néhány vendégszoba. Úgy döntenek, mivel úgyis péntek van: várnak egy néhány órát.

 

Balázs és Bertalan a lánnyal kapja fel a fejét a zajra. Szilvia üzemvezető tesz mindössze néhány apró kört a Fiat-tal. Ő még nem ült benne.

 

Elteszik magukat az ágyra. A nap letette forróságát pihenni és az omlás nem omlik, a kavicsok elrendeződtek.

Záródhatnak a kapuk, ajtók és oltódhatnak a villanyok. Éljen a hétvége!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!