O.A. LXXI.: Fekete Torpedó 4. - Fekete Küldetés 2.

MotoszkaDaniel•  2020. december 20. 13:07  •  olvasva: 159

Rendszerváltás van. A Himalájában lévő nagy munkásgyárat felszámolják. A katonaság lepi el. A kisebb munkaköröket beteljesítők önként leteszik a fegyvert és megadják magukat. A legalacsonyabb munkavégzéseket betöltők libasorban várakoznak. Személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges a távozásnál. Akinél netán nincsen az első, a második megléte kötelező. Olyan nem fordul elő, hogy valaki nem rendelkezik lakcímkártyával. Kolos kavarótársa szintén új munkahelyet kell keressen.

 

Négyen viszont megszöktek a vezetőségből. Kovách Szilvia jelzi, odamenve a hatóságokhoz, hogy esetleg segíthet. Nem értik a jelentkezését, az igazolványait vizsgálva tanakodnak. Tizenkettő négyzetkilométeres körben végül adnak neki esélyt. Egy nő száll be mellé, egy férfi pedig hátul középre.

A tizenkettőből negyvenhét lesz. Rejtett alagútban szerettek volna megszökni az autókkal.

 

Pénzjutalom jár Szilviának, most pedig haza! Egy Honda-val érkeznek meg a határon túlra. Mivel elég valószínű, hogy lopott, kulccsal együtt leteszik. Szilvia sajátjába szállnak át.

 

Itthon vannak, megérkeztek. A lánynak iskolába kell mennie, számonkérés napja van. Nem akar dolgozatot írni. Fiat 124 familiare a típus, amibe száll.

Szilvia barátai érkeznek meg üres autóért, akik egy fiatal házaspár. Három jármű indul meg haza, történetesen Magyarországon.  A lány indul, csak esze ágában sincsen órára menni. Eszébe jut, muszáj ezt oda elvinnie. Ott, várnak rá. Amíg kitalálják a gondolatai egymást és utolérik, Szilvia adja neki a kulcsot és emlékeztetőül: Ugye tudja, ki várja ezt az éppen… nem mai autót? Ez az illető számára kincs s fontos. Szép! Az egy dolog, hogy nem mai darab. A hatvanas évek végén ennek nívója volt. NEM BAJ, HA ODANYOMOD NEKI, járódjon be kicsit, mert pár napja vagy hete is itt áll.

 

Nincs mit tenni, meg kell indulni. Párszor eltéved a lány, úgyhogy a szeme keresgél. Ő még nem vezetett! Odanyomja a sebességet, ahol csak tudja. Meglepi időnként a gumik csúszása okozta csatazaj.

Jármű letétele és… még meg kell keresnie az urat, hogy átadhassa számára a kulcsot.

 

Brávó, nem késett el. Kettő perccel indulás előtt padba ülhet.  Mennyivel jobb hallgatni számonkérés alatt, amint a kombi Fiat-ot elszállítják, igaz?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!