O.A.-A Láva mögöttük 5.: A Szőke Torpedó hét

MotoszkaDaniel•  2019. június 13. 01:19

Kiránduláson az Ugraty és Sefter család! Most legalább mindnyájan láthatják a kész alagutat teljes hosszában. Igazi nyílt tengeri járás, valamiért viszont némely ember menekülve száguldás keretében jön a visszafelé utakon. Nem mind, néhány! 

A tavat megnyitották, újra járhatóak az azt körül ölelő utak. Se bedőlt fák, kósza gerendák. Úthiba sincsen, mi az autókat megdobhatná.

A hegy! Ez olyan, amilyen volt. A kérdés ide viszont ugyanaz: A vulkán kitörési problémákat sikerült áthidalni? Hát a válasz nagyon úgy néz ki, hogy nemleges. Ugyanis újabb autók olvasztják az aszfaltot és vagy menekülnek vagy az a biztos ami biztos vezetői magatartás tapasztalható némelyik autó részéről.

Megérkeznek a szálláshelyre és természetesen Buddha szobor! Na, igen! Ezt még Ugraty Tímea Orsolya sem látta! Tulajdonképpen senki a két családból! Nóra esetleg a legutóbbi útja során, de amiket elmesélt, hogy mit élt át, a lávaömlés folyamán és egyéb történések keretében abból a szoborból nem sokat láthatott. Megtekintik Olivio atya templomát is. Jó! elég szép! Mise van éppen a végén.

 

Réka fantasztikusan érzi magát most hogy Eszternél sincsen probléma. El tudtak tölteni egy újabb hónapot a múltkori után itt Japánban a hegyek között. Meg is sokasodtak, mert Nóra, Krisztina és László mellett velük tart Tímea is az immáron barátjával. László és Sefterék fia, Örs is.

 

Mindenkinek herótja van a misétől, de olyan szép a templom. A freskók! Na az maradásra bírja őket, tényleg iszonyatosan szépek. Az nem gond, hogy nem vetettek keresztet, mert se Ugratyék se Sefterék nem vallásosak. Az atya üdvözli őket és beszámol nekik a Tel Aviv - beli útról Hector ispán társaságában, hogy mekkora bazilika nyitóján kellett beszédet mondania.

Összefutnak itt a templomban Tóth Mirellával is, ki mint már megismertük ezt a hölgyet egy korábbi fejezetben, az Ugraty András időközben ranglétrán feljebb lépett autós vállalkozás terjeszkedése értelmében a Japánban szintén kihelyezett autókereskedés ügyintéző asszonya s van egy bátyja meg egy húga. Most barátnőjével érkezett.

Őexelenciáik és papok is valamiért sietve távoznak, de miért? Hova? Igen, ott fent van a vulkán.  Kitörésnek viszont semmi jele! Még csak nem is füstölög!

Egy helyen nem járt még László meg Örs. Mirella autókereskedő lerakatánál. Itt elidőznek valamennyit, mert András és családja is megnézné. Innen is sietve zúg el egy autó. Na most már András odamegy Mirellához, valami nagy közös hegyvidéki rendkívüliség van a közelben?

Mirella passzol és a fejét csóválja. Működésbe lép a rádió és mindannyian odamennek. Kitörés várható! Hát vagy két éve ha nem több, volt a legutóbbi! Megnézik az autókat. Sefteréket is érdekli. Utána vissza a szállásra, de tényleg fantasztikus időt töltött itt mindkét család! Örs a többiekkel megy vissza, mert Lászlót Mirella és annak Zsuzsanna barátnője egy búcsúautózásra hívja. Tímea a többiekkel tart, ura segít neki összepakolni.

László gondolkodik, most újra játszon - e ereszdelahajamat, de András édesapja ajánlatával most nem él. Hadd ne kelljen most az utat figyelnie! :) Egy nagy, de formás sziklához gyalogolnak, ahol autóhoz érkezteti a két lány Lászlót. Mirella hátraül Zsuzsanna viszont előre. Hát ami most jön, arra László nem számított. Mirella tudott róla, csak akkor lehet, nem jött volna velük. Rallyzásra viszik Lászlót. Felmennek egészen a kürtő oldalához, hogy megnézzék és olyan barlangokon is áthajtanak, amik elvileg járási tilalom alá tartoznak. Beülnek egy presszóba /A presszóban mialatt Mirella és László italt rendel, Zsuzsanna összeszűri  egy párpercesre a levet valakivel.  László és Mirella csak a végét látják szempillantás  erejéig (mondhatni szinte semmit. Alig valamit.)/, meg hogy a lány farmer felsője a derekáig van. Alatta egy szál farmer melltartóval. Na most látja László  a ruhán keresztüli első állapot után, mit rejt a ruha. László és Mirella helyet foglalnak a saját asztalnál, ekkor csatlakozik vissza hozzájuk Zsuzsanna. Le nem vetett állapotban már, dekoltázsig gombolva) és moziba is. Zsuzsanna a moziban kényelembe helyezi magát és valamiről susmusol Mirellának /ezután azt László nem látja (Hála Istennek :) ), hogy Zsuzsanna elcsábítja Mirellát a film végi stáblista alatt egy mély csókra. Mindenki a műsorra figyel s ők maguk sem buknak le, mivel végig nézték szintén a filmet. László annyit lát, amint gyúlnak a fények, hogy beszélget a két lány. Zsuzsanna jobb válla viszont teljesen szabadon! Üdvözölni szeretné őt. Zsuzsanna, a feszültséget oldva ott előtte keresztbe fonódott karjai társaságában kérdezi tőle, hogyan tetszett a film? László veszi a lapot és válaszol. Ezt követően Zsuzsanna bomba teste felett győzedelmeskedve (mely mellek igazán kellemes parfümmel simogatják őt) az arcát keresi, de a lány a száját nyújtja és cuppanós csók ezzel a stáblista végére. László enged előbb. A lány mosoly nélküli, de magabiztos arca köszönti őt a csókból megérkezve./.

Zsuzsanna: - Gyertek, menjünk! Talán van még idő nézelődésre a kitörésig. Én sem kívánok működő vulkán alatt vezetni.

 

Mióta van itt a kürtő környékén egy mozi? Jó kicsi. Az igaz, hogy innen fantasztikus a kilátás. Gondolja is magában László, szerinte ilyen magasan nem is járt még se a Sefter se az Ugraty család egy tagja sem. Legfeljebb Tímea nővére.

Továbbra is Zsuzsanna vezet s ugyanúgy nem vesz vissza a tempóból. Lászlónak a tilalombarlangok tetszettek a legjobban. Mondja is Mirella, azok a legszebb részek és saját felelősségre mentek át rajta. A bármikor bekövetkező vulkánkitörések miatt látogatható csak saját felelősségre.

Telefont kap László és édesapja a vonalban, minden rendben van - e? Nem szeretne zavarni, csak ők megkezdték a hurcolkodást s hamarosan pakolnak be. Ezen párbeszéd megtörténte után Mirella is beszél Andrással, azaz neki Bandi bácsival és mondja: Tartanak majd haza. Csak egy műsort néztek meg és üdítőt ittak. Illetve megtekintették a kürtő környékét és ott pár barlang mellett elhaladtak. Azt nem teszi hozzá, hogy mindegyiken át is mentek. Nehogy Bandi bácsi hülyét kapjon.

Na, ekkor látszódik egy beugró és éleset fékez Zsuzsanna. Csörög ugyanis a telefonja. A presszóbeli csókpartner az, hogy mielőbb helyezze biztonságba magát. Odafent kitört a vulkán. Az ugyan a lakott részektől több kilométer, de a barlangokat mindenképpen elöntheti. Ott még annyira sincsen megoldva ez a probléma, mint a jóval alsóbb szinteken fellelhető szép példány esetében!

Zsuzsanna gázt ad, de nem hatalmasat. Rally folytatódik. A többieknek most még nem kíván mondani semmit ott az autóban a pánik elkerülése végett. Elérik a templomot, megvan a Buddha szobor is. Egyetem is. Áthajt a piroson és ugyan nincs ott senki, de előzik őket hátulról. Na, ez is biztos hallotta, hogy jön a vulkán (gondolja magában Zsuzsanna). Az őket előző autó valami ismeretlen irányba hajt végre éles kanyart. Márpedig az felvezet a veszélyes barlangok közé. Miért arra megy és honnan ismeri ezt a járatot?

Mirellát kiteszik otthon azzal a búcsúzással, legközelebb is jöhet egy ilyen bandázás. És hogy ugye László jár erre még (Néz a fiatal fiúra Mirella) és megy be a házba.

 

Valami ismeretlen házhoz a hasadékban a tó felett hasítja a betont Zsuzsanna, ahol megáll és onnan a biztonságos lakból nézi a kürtőt Lászlóval. Már füstöl, valószínű kitört. Igen, vörösödik a teteje! Sebaj, tüstént elszállítja Lászlót. Csak előtte még beszélget vele. Elfekszenek az ágyon és lazára vetkőzik neki. Elnyújtózik a párnán. Kettőt gombol magán köldökig. Van még gomb? Fogalma sincsen Lászlónak, mert annyit lát, hogy köldökig látja a hasát és teljes terjedelmében azt a fekete farmer melltartót, amit eddig közelről semeddig. Legfeljebb dekoltázsig látott. Zsuzsanna tud az egyre közeledő és közeledő veszélyről, mégis elcsábítja Lászlót hosszú percekre. Az ifjú Ugraty sarjadék persze, hogy hagyja: hogy Zsuzsa bal kezével felmásszon ezen percek keretében simogatásokkal a kobakja tetejére.

 

Nóra a csúcsot köszönti Konráddal, amikor pár perccel az együttlét után már mennek is ki az ajtón. Ugraty család ezzel megvan. Indulás! András s neje, Réka elöl. Utánuk Krisztina és Károly. Nóra a Konrádjával zárja a sort. Mögöttük pedig a Sefter család. Örs fiuk a vulkán felé néz, hogy haladhat lefelé a láva. Füst borítja a tűzhányó tetejét!

 

Réka: - András, a legkisebb fiunk megvan? Azt mondta, jön vissza pakolni. Mi már itt vagyunk a biztonságos komp előtt. Csak rá kell hajtanunk. Látod, mennyien vannak. De László merre lehet? Nem tudunk már visszafordulni érte. Remélem, már úton van!

U.A.: - És Tímea? Igaz, hogy ő külön fog érkezni. Elvileg valahol itt van a középső lányunk is. Most nézem, a többiek mind itt vannak. Hívom, Réka a Tímea a lányunkat. Mirellát is, mert ő talán tudhatja, hol lehet László.

 

Tímea pár órával ezelőtt lett túl egy légyotton vőlegényével és védekezés nélkül (méghozzá az akkor még szép látványt nyújtó kürtő mellett. Különös alkalmat szeretett volna. Hát sikerült!), mert most már ő is anya szeretne lenni. Jelenleg az aktus után pár órával beszélgetnek egy biztonságos helyen az egyik barlang bejáratánál. Apja hívja, miután beszélt Mirellával.

U.A.: - Jól van, kislányom. Értem! Menj légyszíves az egyik tanyára, amit Mirella megadott most nekem pár perce. László öcséd ugyanis szerinte ott van. Nem csatlakozott hozzánk és legutóbb azt mondta, megy hamarosan pakolni. Viszont nincs velünk. Mi hamarosan a kompon vagyunk édesanyáddal meg a többiek is. Csak Lászlóra nézzél rá és gyertek! Mi most fogunk rámenni a kompra.

U.T.O.: - Úristen! Máris megyek, apa. A komp?

U.A.: - Szóltam a kapitánynak. Harminc percig várnak. Mondtam, hogy egy főt lefelejtettünk!

 

Tímeának nem az a gondja, hogy út. Hegyek között kilométeres magasságokban szűk utakon még nem vezetett és akkor ott van még a kitört tűzhányó is. Nem beszélve a forgalomról, mert még ilyenkor is lehet bárhol menekülő autó. A nap 1 órán belül eltűnik a tűzhányó mögött, erősen alkonyat van. Futás! Gyorsan, gyorsan, gyorsan!

Tímea a vőlegényével átverekszi magát a jó veszélyes, sötétségbe burkolózni kezdő szurdokokon, ahol az utakat nyaldossa a láva, kerülgetheti az autókat, de öt perc után a veszélyzónán csodával határos módon átjut. A Tűzhányó teteje a barlangokkal együtt felette és negyedóra - húsz perce van, hogy a tanyát megtalálja az öccsével s Mirella barátnőjével együtt.

Ide a láva még nem ért el, az utolsó kanyarnál éppenhogy elfér Orsolya és meglátja a tanyát.

Kisebb domb szegélyezi.

 

Egy közepes, de szenvedélyes sóhaj keretében élvez el Zsuzsanna. Öltöznek Lászlóval és az autóhoz kiérve látja a lány, hogy elautózta az üzemanyagot. Most mi a fenét csináljon? A barátjához kellene eljutni, de ki vinné el? Valaki el kellene vigye őt Mirellához. Ott tud tankolni. Addig elég a mennyiség, talán.

Ekkor bekacskaringózva  tűnik fel a kanyarban egy jármű  és befarol nekik irányba állva. Tímea kiugrik a vőlegényével együtt, hogy azonnal beszállás, negyedóra s itt van a tűzhányó hozadéka.

Pattanás be, Zsuzsannát elszáguldozza Tímea Mirellához. Az az autó ott a tanyánál biztonságban van. Majd visszajönnek érte. Lászlónak viszont ott a családja, Zsuzsannát meg várja a barátja. Aggódva is lép elé, hogy hát nem hívta fel erre a figyelmét? Nem szól Zsuzsa egy szót sem, csak bólogat és viharzik be a házba.

Most jön a szó szerint vesszőfutás, mert innentől a Tímea Orsolyánknak egy perce van, mielőtt a láva elárasztaná éppen az utat és addigra ebből a kereszteződésből a torkolatra ki is kell érjen. Nyomja, nyomja ő a gázt. Talán!Az autó egyenesben és kiértek a főútra. Na ezt hívják szerencsének a tehetség mellett. Öt másodperc és az autó a láváé.

A tavat megkerüli Tímea, a szép barlang ott valahol arrébb. El szeretné érni a hosszú alagutat. Arra még nem tapasztaltak láva folyást. A folyam viszont teljesen az útjukat állja. Vissza kell fordulniuk. Látja a Szőke Torpedó, hogy a kocsisor vár. Nézi az óráját. Tíz perc! Meg kell találni azt az utat, ami legutóbb is rövidítette először az édesanyja útját, utána Krisztina húgáét. Végül Nóráékét is. Megtalálja, de eltéved bennük, és sötétedik is. Éppenhogy van fény. Ügyeskedik, de: meglát egy darut apró rámpafélével, ami a kitört tűzhányó alatt van nem sokkal. Ha azon átszáll esetleg, a kompon landol. Rendben van! Tövig a gázt és ezeken az utakon sikerül rátalálnia arra az útra, aminek a végében ott van a hatalmas daru. Csakhogy akkora sebességgel volt kénytelen venni a legutolsó kanyart. A sodródás következtében a tempó harmadának annyi! Na, jön a barátja ötlete. Az autóba szerelve lett utólag egy nitró és ez talán elég lesz. Orsolya benyomja a gombot és nézi a kilométer órát. Muszáj elérni a százat, legalább! A rámpa valamitől egyet még meg is csuklik lefelé. A tűzhányás okozta nyomás? Még egyet meghasal a dőlésszög, helló van! Fent vannak és ugratás! A hosszú alagúton landolnak a kijáratnál. Azért ez a daru mégiscsak a tűzhányónak eléggé a tetején van. Azért lett oda telepítve, hogy a jövőben a tűzhányó okozta veszélyek kiküszöbölésén dolgozzanak. Bő félóra alatt beérik a családot. Nézi Orsolya, hogy a Nitró kimerült. De töltődik! (teszi hozzá Orsolya vőlegénye). Egy óra és 100 %-on van, Tímea.

Odamennek a családokhoz. Hatalmas ölelések főleg László felé és nézik a hegyet. A füst megvan. Befejezi hamarosan a hányást, de a kompkapitány jön a rádiótól és mondja: ez volt az eddigi legnagyobb kitörése. A daru egyet reng, de nem zuhan le.

 

Ugraty László: - Apa, sajnálom, hogy kellemetlenséget okoztam. Honnan tudtátok, hol találtok meg?

U.A.: - Telefonáltam kettőt és Mirella megmondta. Jól sikerült a kikapcsolódásotok? Reméltem, nem így fog zárulni! :D A hócipőm tele van már nekem is ezzel a tűzhányóval. Mindig kitör mostanában. Igaz, hogy az előző több, mint egy éve volt.

 

Mindenki a tűzhányót nézi s a szigetet.

 

Zsuzsanna autójáért napokon belül elmegy Mirella. Beletankolnak és mehet vissza a garázsába, ami a templom környékén elhelyezkedő házak egyikénél van. Ott lakik a lány!

 

Örs megy oda Tímeához: - Téged még nem ismerlek. Úgy vezetsz...

U.A.: - Ő a kislányom. A középső. Csak úgy hívják az utóbbi években, a Szőke Torpedó!

 

Timi lehajol hozzá, üdvözli és kezébe adja igazolványát: Ugraty Tímea Orsolya, a rendőrség segéd üldözője. Két oldalt körkörösen írva pedig a SZŐKE és TORPEDÓ becenév.

 

Örs: - Mint valami ügynök! :) /és tisztelegni próbál a szőke torpedónak./

 

Tímea felkapja a kisgyereket, vőlegénye is odajön és a lány rövid tisztelgést vág le Örsnek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!