O.A. - Vörös Villám 2. - A sötét lovagok /ENDING/

MotoszkaDaniel•  2019. március 17. 22:33

Nóra leteszi a Kék Villámot (azaz vissza vezetve a Légierő garázsába sajátján érkezik haza.) és nézi az esti tájat. Kipihenve ébred. Kisfia és kislánya alszik. Reggel még beugrik bázisra és utána (ez egy vasárnapi nap) lép ki az ajtón. Egy autó közeledik felé a járdán és megállva tüzet nyit rá. Ezúttal látja is az illatfelhő vélt tulajdonosát. Ez egy nagyon szép nő! Jobban nem tudja megfigyelni, mert akkor érik őt a lövések. Elterül a járdán, de a rendszámot még látja és megint az a parfümillat, amit érez (Tegnap is ez csapta meg a szolgálati garázsban!). Oda szalad egy férfi járőr. E fegyveréhez kap, hogy reagáljon az eseményekre és lövéseket ad le rá. Az autó hátsó ülésén két férfi életét is veszti, ezután nyugatnak tartva a kereszteződéshez érve azaz balra tart. Fékezésre is késztet egy rendőr autót, ami ezek után szirénát és megkülönböztető jelzést használva utána ered.
Minden rendben van és véletlenül pont golyóálló mellény volt rajta. Pár perc és Nóra a golyók által okozott ütés szerű nyomásoktól teljesen magához tér. Horzsolás sem érte! A járőr felveszi az adatokat, felkutatja rádión az üldözőt, hogy egy járókelőt meglőttek és ők az autójukban éppen az elkövetőt üldözik.


A kis parfümös hosszú km-eken át sem tudja lerázni a két járőrt. Éppen csak pár másodpercük van, hogy egy útszéli ágyásba kilökjék autójukból a találatokat követően az autóban elhunyt társaikat.
A nőnek esze ágában sincs megállni, a férfival dulakodik, aki az anyósülésen ül.
-Állj meg, Te vadbarom! (Ordít fel a férfi és kormányrángatás meg pedáltaposás keretében folytatódik a konfliktus. Végül rábírja a nőt, hogy álljon meg.)


-Uram, a rendszámot felismerem. Ezt az autót nem tudták elkapni tegnap. (és fél a járőrlány)
-Ne uramozzon. Őrnagy vagyok. A kábítószeresektől helyeztek át, én akartam nyugisabbat csinálni. Ez az első napom itt, százados! Örülök is, hogy ma maga mellé kerültem. Szeretem a hölgyek társaságát. És nem lerázta a rendőröket. Nekem szóltak. Csak meghallottam, hogyan vezet a gyanúsított s én mondtam azt, hogy ne tovább ne próbálják megállítani. Szétoszlottak másfelé. Ne féljen! Igazoltatjuk, gyorshajtásért most le is kell meszeljük. Megpróbálom bevitetni a kapitányságra. Utána elengedjük, ez nagyhal lehet! Most vágtak ki két testet egy árokba. Most kielőzöm ezt a libát, mert a végén még megsérül valaki és megállásra késztetem.
-Na, bevallom őrnagy úr. Azt én nem láttam! Ez amit most látok, profi manőverezésnek számít?
-Ez? Meg kell mondjam magának, közelíti a 100 %-ot. Elég jól nyomja a kislány itt előttünk!
A jármű mellett vannak és az őrnagy úr mellett ülő lány mutatja, a szélre!


-Ha rájuk lősz, én kinyírlak. Tudod, mi jár ebben az államban rendőrgyilkosságért? És a másikkal mit csinálsz? A társa nem lesz tétlen. Állítsd le a motort, kedvesem.


Az igazoltatás megtörténik. A százados lány nézi az okmányokat, addig az őrnagy úr beszélget velük és kérdezi őket. A kiszállás a bombázó parfümös lánynak nem tetszik, de a férfi noszogatására belemegy. Jó, erős karaktere lehet. Talán még makacs, akaratos is? Nevezzük inkább talán majdhogynem őrültnek.
Az autó itt marad, bilincsben mind a két elkövető jelölt és három napra előzetesbe is kerülnek. Bekasztlizzák őket. Az őrnagy úr kutakodik ez idő alatt, de semmit nem talál a hölgyről. El is engedik a férfival együtt a három nap letelte után.


Timothy Roosevelt elnök hogy a feltűnést elkerüljék, elsőbbségi kérelem nélkül postai levelet írat meg és küldi útjára Venezuelából Észak - Amerikába Borosch Nórának. Úgy, hogy ne lássa senki, vegye birtokba a Kék Villámot és utazzon le hozzájuk. Nóra a gyermekeivel van éppen és olvassa a boríték tartalmát, amikor azt megkapja postaládájába. Mi ez? az ellenség megtévesztése? De ötletes, szép! Egy A 4-es papírra írtak egyik felére kézzel, a másikra géppel. Másnap már indul is és két gyermekét viszi még magával, mert a levélben az is áll, védelmet tudnak biztosítani hozzátartozóknak ha van.
Meg kell jelennie a mai napon a rendőrségen. Délután van és az irodába belépve két megnyerő hölgy fogadja.


-Nóra, foglaljon helyet. Én Konstantin Valéria vagyok a C.I.A.-től. A társam és egyben húgom Konstantin Tímea az F.B.I.-tól.
-(meg van illetődve, de leül a székre) Üdvözlöm a lányokat. Miben segíthet önöknek a légierő kiképzett sofőrje? :) Nem baj, ha lecsatolom a meghallgatás alatt a fegyveremet? Úgy szorít, ha ülök.
-Dehogy baj, asszonyom. Leteszem ide erre a másik asztalra, jó? (segédkezik Tímea)
-Sajnálattal értesültünk, hogy önt ma reggel a nyílt utcán megtámadták. Szerencsére megvédte a mellény.
-Jól meglepett. Pont indultam volna haza a gerekeimhez pihenni. A vasárnap nálunk mindig a családé.
- Ez nálunk is így van. Mi sem jókedvünkből vagyunk itt (össze nevet Valéria Tímeával), hanem önért aggódik az elnök. Venezuelából rendeltek ide minket gyors fuvarral. Azt állítja Nóra, parfümillatot érzett mindkét alkalommal, és a legelsőnél az illető körvonalait ugyan, de látta. A másodiknál az arcát is! Valamint, hogy nagyon szép nőről van szó, igaz?
-Igen, így történt, Vali ügynök! Ezt mondtam.
-Most én mutatok magának képeket. Mind körözés alatt álló, veszélyes bűnöző. /odasúgja Timinek: ez az Interpol listája. Az 5 legkeresettebb bűnszervezet tagról/
-Nem, nem, ITT ÁLLJON MEG! Ő az! Elég időm volt megtekinteni másodjára. Ez az a nő.


Timi nézi a fényképet, melyiknél állította meg Nóra a sort és kikerekednek a szemei: - Na neeeeeeeeeee! Ilyen a világon nincsen. Nem adnak itt valami jó kávét? Leiszom magam. (és a szemeit forgatva keresztbe fonja a karját.)
- Már, hogyne, Timi húgom! /Átszól a szomszéd irodába, hogy három kávét kérnének szépen, mert Nóra is kér/
Timit úgy felpaprikázza a beazonosítás, hogy fel - alá járkál az irodában.: - Ő tanított minket egy ideig. Brutális tanár volt, mindenkiből kiverte a szart. Ki is rúgták. A régi iskola elveit vallotta: A spicli a legnagyobb tetű! Aki nem az ő véleményét írta a dolgozatokba, mind elégtelennel jutalmazta. Jó nehéz volt nála tanulni, de végül nem nála vizsgáztunk le. Nem tudom, hol lehet most, de azt megnézném, mit csinál. Az apjáról mesélt is egyik órán, hogy szélsőséges szervezet tagja volt. Az anyjáról semmi hír.
Vali.: - Valami azt súgja, hamarosan hallunk róla. Engem nem tanított, valószínű akkor másmerre oktathatott vagy. Várjál csak! Mintha egyszer helyettesíteni bejött volna hozzánk. Én megmondom őszintén nektek, nem ismertem már fel képen. 
B.N.: - Most nem így hordja a haját, asszonyom. Vali ügynök. Nem tudom, mikori ez a kép. Hosszan, kibontva! Mert itt, rövid haja van. A szemeiről meg az esetek többségében más haj esetén is fel lehet ismerni valakit.


Rebecca, felfedezi a szerelme holttestét a tömegsírban és sírva borul Bill Clay - re. A férfi még éppenhogy él. Azonnal kórházba kell vinni. Be is viszi. Ott mondja neki az egyik orvos. Ha egy nappal később hozza, a szerelme meghal. 
-És így mennyi idő, míg rendbe jön? 
-Három nap legrosszabb esetben, asszonyom (feleli az orvos). 
-Magácska esetleg? (jön a kérdés). 
-Én a, barátnője vagyok. Azt ígérte, elvesz feleségül.  
Egy héttel később: becsönget az F.B.I. irodába. Beszélni szeretne egy nyomozóval, ha van mód rá. Okmányait kérik el és milyen témában kíván beszélni valakivel? Az ügyeletes telefonál és egyvalaki ráér. Egy veterán férfi ügynök és egy pályáját kezdő, csinos asszony tudja fogadni. 
-Asszonyom és uram. Foglaljanak helyet. Miről szeretnének beszélgetni velünk? Én Lawrence Smith vagyok, a kisasszony Konstantin Tímea ügynök.


Az ügynökök meghallgatják az általuk előadottakat és mindjárt ki is fejtik álláspontjukat, csak Larry ügynök telefonál egyet, ami valahol ki is csörög. Azonosították az elkövetőt. A légierő tábornoka egyéb csatornákat használt a rendkívüli helyzetben, mert voltak még adósai: Ő Zeiss, Judy Zeiss. Valamikor a hírszerzésnek dolgozott. Larry válaszol is, hogy szintén reméli: csak dolgoZOTT a hírszerzésnek! Hozzáteszi még a tábornok; meghalt, azaz lényegében kivégeztek 6 kommandóst és további két civilt. 
-Mi a tippje a két személy által elmondottak alapján, Tímea ügynök? 
-Lehet, a volt a tanárom a mesterséges intelligenciát egy új fejezet megnyitására kívánná felhasználni a terrorizmus történetében?
-Én is erre gondoltam. 


Rachel és a három megmaradt lány a házban Judy Zeiss utasítására elfoglalja a Fekete Villámot. Ashley-t nem találják. Északra repüljenek vele. Mérjenek csapást a légierő gyakorlati bázisára, véglegesen ébresszék öntudatra a helikoptert hamarosan egy nála lévő lemez segítségével és próbálják meg ellopni a Kék villámot. Ha sikerül egyesíteni a Kék Villám szuperautó és a Fekete Villám lopakodó helikopter képességeit, készen van a tökéletes fegyver. 


Borosch Nóra két gyermekével útnak indul Venezuelába. Nagyon vigyáz a Kék Villámra, mert a levél azt is tartalmazza. Az elnök attól tart, szándékosan kívánták eltenni őt láb alól, hogy utána ellophassák a szuperautót. Az út felénél három irányból három fekete autó tér rá a hatvankettes útra és a Kék Villámra tapadnak rá.
-Asszonyom üdvözlöm (egy kellemes férfihang üdvözli, ami az autó fedélzeti számítógépe. Igen, igyekeztek tökéletesíteni a prototípust!). Itt a Kék Villám beszél Önhöz. Ne féljen. Engem azért telepítettek ide, hogy az autó sofőrjét segítsem és védjem meg! Szólítson, csak C.S.Y.N.O.S.-nak
-Ohh, üdvözöllek, Csynos! Hallgatlak :)
-Szeretném felhívni a figyelmét, hogy azt hiszem követnek minket. Most mit csinál, Nóra?
-Azt hiszem találtad rajtad egy gombot, csynos. Itt fent a plafonon. Élőképet, kamerát kérek, tudsz nekem adni róluk? Mennyire vannak tőlünk?
-Ha megengedi: gyorsan tanul, asszonyom!
-Köszönöm! :)
-Az üldözőinkről itt az élőkép és hozzávetőlegesen 300 méterre vannak lemaradva tőlünk. Kívánja, hogy lerázzuk őket.
-Ne, még ne, Csynos! Itt az északi régióban ne keltsünk feltűnést. Viszont járműszínváltást és rendszámtábla cserét kérnék szépen! Olyat tudunk csinálni? (pár másodperc szünet és egy percen belül érkezik a válasz csynostól)
- Már készen is vagyunk, Nóra!
(87 kilométeren át rallyznak. A gyerekek nagyon élvezik hátul, ahogyan elég rendesen rallyzik az Opel Agíla. Jó buli nekik. Még kicsik. Persze, hogy nincsenek tudatában a veszéllyel!)
Nóra, a térkép még nem lett frissítve, de a szenzoraim egy nagy árkot jeleznek előre, ahol elbánhat az üldözőivel, ha szerencsénk van. Szóljak majd, hogyha odaérünk?
-Persze, csynos! 
-Most nyomja be, Nóra! /A csinos lány tesz egy jó éles kanyart az amúgy is veszélyes kanyarban az üldözői megtévesztéséül és maga előtt látva az árkot ami inkább egy szakadék (omlás nyomai vagy valaki szándékosan okozta ezt az eróziót?) és megkeresve a Turbó mód gombot, 100-50 méterrel a mélység előtt benyomja/
Az üldözők azt hiszik, le kívánja vágni a kanyart, hogy az erdőben manőverezve a sötétbe vesszen és így a megváltozott terepviszonyokon nehezebb lehessen a fiatal Borosch Nórát követni (a parancsuk az, hogy a lányt iktassák ki, de ők azzal a három furgonban nem értenek egyet. Kell egy profi sofőr, tehát el kívánják inkább rabolni a Kék Villámot). A fekete autók beveszik a csalit. Azt ők nem tudják, hogy időközben fedélzeti számítógéppel is ellátták az Opel Agílát, ami még ráadásul beszél is. Akár plusz társaságként! Annyit tudnak, hogy Borosch Nóra profi sofőrt kell kiiktatniuk a Kék Villám volánja mögül. Ez a parancs! 
A szakadék előtt öt méterrel a csodálatos Opel Agíla elrugaszkodik. és UGRIK! A három fekete furgonnak csak azt van ideje nézni, hogy a nagy sötétség mászik rájuk. Ketten egymásnak ütközve a zűrzavarban már a levegőben felrobbannak. A harmadik autó sasszézós csúszás következtében csúszik bele. Teljesen felesleges a sofőr ellenkormányzása. Túl nagy a kisodródása és sebessége is az útról ahhoz, hogy elkerülhetné. Belezuhan a nagyjából 200 vagy még több méter mély vesztőhelyre és ripityára törve az alján felrobban!
Nóra földet ér a körülbelül ötven méternyi pülés után és felheurékázik: - Huhh, szenzációs vagy, Csynos. Azt hittem, hogy meghalunk! /Nóra gyakorlott sofőrként kezeli a kormányt és behúzza a kéziféket. Meg kívánja tekinteni, üldözőiből mi maradt!/
-Ugyan már, Nóra! Engem leteszteltek egy lezárt nagy útrendszeren, mielőtt ebbe az autóba beleépítettek. De nagyon köszönöm! Az emberi élet védelme a fő programom. Láttam, a gyerekeknek tetszett a rallyzás. Kívánja, hogy folytassam? 
-Én kicsit be kívánom hunyni a szemem, de ha tudod nálam lájtosabban csinálni, akkor jöhet. Elfogadom, Csynos! Ahogyan nézem, pont a határhoz értünk. Dél - Amerika jön, és akkor aludnék is egyet. Váltsd vissza a színünket és a rendszámtáblát is. Ez innentől már biztonságos környék
-Ez nem is kérdés, Nóra. Nyomja be az 'Auto' gombot, helyezze kényelembe magát és akkor már fejezzük is be az utat. 
Az úticél? A színváltás vissza az eredetire kész és a rendszámtáblát is vissza cseréltem az eredetire.
-Az Úticél Venezuela és a levélben megadott cím. Máris olvasom neked, Csynos.
-Már be is tápláltam, Nóra. Pihenjen csak!


Nóra benyomja az AUTOt, hátraereszti az ülést. 'Becsukja ruháját és összevonja mellén a karjait. Perceken belül alszik is. A Kék Villám 'öntudatra' ébredve üdvözli a gyerekeket, indulnak a LEDek, nyomódik be a pedál és már indul is útnak az Opel Agíla. Figyel a kisfiú és a kislány. Ezt hogyan csinálta az autó? Észre sem vették: Úgy kipörgette ez az aranyos és barátságos kis valami a kerekeket, hogy úgy három másodperc múlva állt az autó párhuzamosan vissza az egyeneshez. 
Megkezdik az utat. A gyerekek félúton úgyszintén elalszanak, ekkor a Kék Villám leáll a rallyzással. Hadd pihenjenek a csöppségek! Szépen szeli az autó a fák, akarom mondani inkább dzsungel borította éj sötétjét! Kétszáz kilométer még a célállomásig. Az út háromnegyedét megtette a kocsi.
Erre nem kérte őt sem Nóra, sem az alkotója, de Csynos megkísérel rácsatlakozni valamely bűnszervezetet kutató intézmény adatbázisára. Ott nem talál semmit, egy másik és más tevékenységet folytató közegnél viszont igen! :) Folynak az adatok a kijelzőn. Egy telefonbeszélgetést kap el az egyik szolgáltatótól. A furcsa útlezárást a csapda keretében tulajdonképpen, egy keresett bűnöző: Judy Zeiss rendelte meg!
A Kék Villámnak semmi dolga, megérkezik a kért helyre, pár óra még reggelig. Alváshoz kiváló. Ahogyan a levélben is meg volt írva: csak azért kellett átutaztatni a kontinens déli átellenes részére, hogy ne rabolják el s így ne lehessen rossz célokra felhasználni.


A zászlósra és a tizedesre bízzák az eredeti lemezt. Próbálják meg megnézni és adnak hozzá egy jelszót is. Hova menjenek? Az elnök eredeti rezidenciája? Ott van egy régi számítógép. Igen, a tizedes hozzá teszi miután az épületbe bejutva szemügyre veszi: Ennek van CD-ROMja. A felderítendő házban nem találtak semmit. Ezt hozza szóba zászlós, miközben szemezik a jelszót kérő képernyővel. 
-Várj csak, zászlós barátom. Ezt Vali ügynök adta nekem a lemezhez. Hátha ez az. Azt mondta, ez nyitja a fájlt. Most jut eszembe, hogy velem jött itt a zsebemben.
-Bratkó Zsolt, zászlós.
-Blakky Eleonóra, tizedes. Nagyon örvendek! :)


Eleonóra mutatja Zsoltnak, hogy üsse be a jelszót. Elsőre elfogadja a szerver! A titok, amiért ölni is képesek, a mesterséges intelligencia program elektronikus valója. Az eredeti lemez tartalma, ami rossz kezekben pokollá változtathat egy egész országot is! Eleonóra tizedes gyorsan tud írni, mert semmilyen kütyü nincsen most náluk. Kijegyzeteli, mit lát. Az utolsó betűig. Jön a parfüm illat és a távolból kerékcsikorgás hangja! Egy kisfiú szalad be a húgával, hogy a néni és a bácsi siessen. Látja, hogy ők a jófiúk. A rosszfiúk viszont 10 percen belül itt vannak és nekik is a régi számítógép kell!
Leguggolnak a tizenhárom éves kisfiúhoz és nyolc éves húgához. Mindent nem tudnak tőle megérdeklődni, de arra van idő, hogy egy erős szexuális kisugárzású nő járt itt és konfliktusba keveredve súlyosan megsebesített egy idős vállalkozó házaspárt. Akik szerinte gyorsan taxit hívva, megindultak a kórház felé. Illetve látta ezután ugyanazon nénit, amint egy vállalkozó bácsival beszélget. A bácsit a néni megpuszilta, aztán csókolóztak egyet. Mire a néni a bácsival autóba szállt és nagy sebességgel abba az irányba fordultak, ahonnan most közelednek. 
-Én most elbújok vissza a barakomba. Van itt egy titkos pincém. A bácsi és néni igazi rendőr , ugye?
-Igen, azok vagyunk. Mindketten. Nézd csak, ezek a rendfokozataink. A név az egyenruhánkon és az igazolványaink.
-Akkor jó volt a megérzésem, hogy maguk a jófiúk!!! Valahogy megérzés. A néni azt mondta, hogy civil ruhás rendőr, de én nem hittem neki. 
- Jujj, de ügyetlen vagyok. /Egy fényképet ejt ki tárcájából Eleonóra tizedes/.
- Ennek a bácsinak adott puszit a szép néni /Haladnak már közben a pincébe. A kisfiú csukja a csapóajtaját, mert ez felülről képnek van álcázva és ezt a kis cselt még Judy Zeiss sem tudja. Elvégre most 'fog majd csak másodjára itt járni. / Azt mondta még a néni mielőtt a bácsival megindultak, a Kék Villámot akarják és valami Vörös Villámról beszéltek még. Menjenek! Erről a kijáratól csak én és a húgom tudunk. Biztonságban vannak!
Eleonóra: - ( a fényképre reagálva) Ez egy itteni vállalkozó volt valamikor, Zsolt. Most nem tudom, mi van vele. 


Venezuelában közben az első epizódból megismert titokzatos öltönyös telefonon a tábornokot hívja, az elnök a most már oda megérkezett légierő kisasszonyokkal hívjon össze egy ülést és két nyomozó is legyen velük.
Timothy Roosevelt elnök köszönt mindenkit és mennek a hölgyekkel a kézfogások. Videókapcsolaton behozza Larry Smith és Tímea nyomozót. Az elnöktől most a tábornok veszi át a szót, járkál a nők között. Az elmúlt három hónap során legyártottak kettő plusz prototípust a Vörös Villámhoz. Ezeket vegyék birtokba és repüljenek Észak - Amerikába. Felfegyverzett példányok ezek és képesek a lopakodó repülésre. -Hölgyeim. Ha jelt adok, akkor az tűzparancs. Van egy tervünk és, ha az esetleg kudarcot vallana; haladéktalanul nyissanak tüzet. Meg kell semmisíteni az önjáróvá vált Fekete Villámot! Kérdés van?
/Összenéznek/: - Uram, lehet valamit tudni a Fekete Villámról?
- Mi fejlesztettük ki a gépet a fegyverzetet illetően főként. Nem tudom, azóta mi volt még vele. Egy hüvely vastag a páncélja, tehát a Vörös Villám eszközeit nem bírja már ki. Még ma eliminálni kell!
T.R.: - Tábornok úr, a hölgyek induljanak!
Tábornok: - Igen, uram!
- Borosch Nóra megérkezett biztonságban a Kék Villámmal?
T.R.: - Igen, megérkezett kisasszonyok. Jól van s gyerekei is. Éppen alszanak. A Kék Villám is biztonságban van. Menjenek!


A szövetségi nyomozók megpróbálják felkutatni ez alatt Judy Zeiss kapcsolatait és egy titokzatos vállalkozóra bukkannak, aki idő közben csődbe ment és a számla adatok tulajdonosai, a pénzmozgások alapján: Judy Zeiss segített neki a csődbe ment vállalkozása helyre hozásában. A vállalkozó neve: John Jones.


Judy Zeiss a gépnél van és neki nincsen jelszava. Pontosabban három is, de egyik sem jó! A forrása nem jót adott meg vagy rászedték? Ez nem jött össze. Van viszont egy poros dívány, ahol John Jones-szal csókcsatába keveredik és a férfi belepaszírozza a kanapéba. Judy megmarkolja az ágyneműt, amikor csúcsra jut. Nincs más mód. Öltözzenek fel, a lemezt megnézik esetleg majd máshol! Irány a légierő kísérleti telepe, ami kettő - három órára van onnan légvonalban és valaki ott elképzelhető, hogy Borosch Nóra ellen gyilkossági kísérletet hajtott végre?. 


A jelenleg is már úton lévő Fekete Villám a berendelt úticélt illetően félúton van, nyomában valahol a három Vörös Villám.


Az elnök tárcsázza a rendszergazda Gerle Kornélt, Timi és Smith ügynökkel menjenek a kísérleti telepre és próbáljanak még légicsapást mérni az egyik kulcsfontosságú épületet ripityára lőni készülő Fekete Villámot. Rossevelt megérzése az, oda tart a szuperhelikopter!
Gerle Kornél módosítja a gépszörnyeteg adatait, miközben fekelti 'álmából'. Smith és Timi nyomozó fedezik közben. Videókapcsolaton behozzák a 'Fehér Házat' tulajdonképpen és arról tájékoztatja az elnököt és tábornokot Kornél, hogy ez nagy távolság, de elvileg meg tudja bütykölni úgy, hogy a Tank sikeres találatot hajtson végre.


A Fekete Villám, rajta Rachel-el és a három többi lánnyal az elmúlt órák alatt megkezdi a támadást a kommandós központ ellen. Menekülnek a kipótolt fegyveresek. Pár perc még és Kornél munkája sikeres. A Tank irányba áll és lő! De nagy a távolság azért onnan is! Úgy tudja csak Kornél megtoldani: pontosságot maximumra állítja, A rakéta csak 300 kilométer után téveszti a célt, de akkor is csak maximum, centiméterekre s azt is csak 500 méterenként! A Fekete Villámnak másodpercei vannak csak, eddig senki sem sérült meg. Az őrtornyokat lövögeti egyenlőre.
A gépet a rakéta végül nem találja el, de kiiktatja a hátsó, rotor propellert. Ez is nagy gond! Nem tudják a lányok irányítani és ez innentől kezdve patt helyzet! A küldetést így nem tudják végre hajtani, mert kb. zuhan a gép félig egyhelyen. A Vörös Villámok megérkeznek és a pilóták össze pillantanak, TŰZ! A gép páncélja megreped, ezzel megkezdve a benne ülő lányok sebzését, akik közül ketten rögtön az üléshez csapódnak és vérezni kezdenek. Rachel szólongatja egyik társát, mert pánikba esik. De a lány élettelen tekintettel ül hátul és vér folyik a szájából. A Fekete Villám perceken belül zuhanórepülésben a betonon végzi és másodperceken belül fel is robban. A légierő tisztjei, a kisasszonyok (illetve ott van Sett Bridges a lányával s annak férjével is) pacsiznak és lopakodóra kapcsolva felderítik a környéket. Judy Zeiss egy, a kezében lévő kütyün látja, kihunyt a Fekete Villám helyzet jelzője. Dühbe gurul és megpróbálja akkor még legalább a Kék Villámot kiiktatni. Csakhogy a képernője a komputeren folyton valami hibaüzenetet ír ki neki: A célállomás nem elérhető!


Nyolc perc múltán egy autóra lesz figyelmes az egyik stratégiailag kulcsfontosságú épületnél, aminél a Vörös Villám szenzorai jeleznek. A motorja még meleg. Akkor nem régóta állhat itt! Hőkamerára kapcsolnak, mert a rendszer két személyt jelez a tömbben. Infrát rá! Ez egy férfi és egy nő. Nagyítást! Bingó! Ez Judy Zeiss és John Jones! Rádión beszólnak, az ottani hatóságoktól igényelnek egy osztagot. Az épületben vannak, de bármikor elhagyhatják azt. Nóra és Smith nyomozó kerül oda kihívásra, de beszólnak még Bratkó Zsolt zászlósnak és Blakky Eleonóra tizedesnek is. A helyszínre! Egy kommandós osztag, parancsnokkal ér oda elsőnek. A kommandósok körbe veszik az épületet, a nem sokkal ezután megérkező nyomozók pedig hátulrl biztosítanak. Kisvártatva megérkezik Zsolt és Eleonóra is. Ők bejutnak a valamikor raktár épületbe. Most használaton kívüli. 
Jones nyugtatja Judy-t, aki időközben mindent, ami önvezérelt és katonai egység, kikapcsolt. Judy elfekszik egy romosabb ágyon, kigombolja az ingét és hanyatt fekszik jobb karjával fejét támasztva s mosolyogva lassú légzésbe kezd: - Így kell győzni! /És magára nézve testét simogatja. Melltartópántjával is játszik. Jones csókjáért 'nyúl' és az ágyon megintcsak meglövi őt. Éppenhogy elélveznek a sóhajok, amikor helikopterek világítanak be az ablakokon és megszólal a hangosbemondó is!/


Mostantól se mesterséges intelligencia, se gép ami távvezérelt. Kornél a kísérleti telepről nézi a monitort, ez is csak bizonyos hatótávolságokban működik, mert ki tudja kapcsolni a Tank rendszerét.


-Judy Zeiss és John Jones. Lezártunk minden kijáratot. Az épületet körbe vettük. (Ez igaz is, mert a Bonnie és Clyde páros lefelé kíván menekülni, de itt semmilyen alagsor nincs! Csak földszint, két emelet és egy apró pince, ahová nem tudnak lemenni. Pusztán azért, mert zárva! A kommandó parancsnok a felszólítást elismétli még kétszer)


Jones-nak elege van és kimegy az épület elé. Leteszi a fegyvert, a kommandósok közül néhány célra tart, odasétálnak és végül megbilincselve leültetik az egyik autóba. 
Judy elkapja a hátsó részben Bratkó Zsolt zászlóst, kikapja szolgálati fegyverét mivel a sajátját nem leli (hát azt magával vitte Jones) és most már túsza is van. Ő is kifelé veszi az irányt az építmény másik fele felé. Pár perces séta!


-Tegye le a fegyvert és engedje el a zászlóst! Mindenfelé van emberünk! Judy Zeiss, adja meg magát, nincs értelme az ellenállásnak! Dobja el a fegyvert és engedje el a zászlóst! Ez az utolsó figyelmeztetés! /Itt leteszi a parancsnok a hangosbemondót./
J.Z.: - Fegyvert le, vagy lelövöm. Itt, a karjaimban! Nem viccelek! (Felhúzza kakast.) /Maguk akarták. Zászlós, jó volt veled!/


De nem vette észre a kis baj csináló, hogy a tizedes már mögötte van és éles helyzetben a háta mögé kerülve kibiztosította a pisztolyát! Judy Zeiss ujja már nyomva a ravaszon, amikor mindkét karját meglövik. 
- Fogják el. Bilincset rá! /A kommandósok odafutnak és Zeiss már nem tud ellenállást tanúsítani. Csak azt nézi, egy közrendőr járt túl az eszén?/


Megérkezik az elnök és a tábornok is a titokzatos öltönyössel karöltve. - Ezredes asszony, élete végéig börtönbe kerül.
Judy Zeiss: - A barátaim hősként fognak ünnepelni!
/Az öltönyös körbesétál és beszélget a nyomozókkal. A tábornok az épületet nézi./
T.R.: - Lehet, de én nem szeretem az ilyen hősöket! Vihetik! Vigyék a szemem elől!


Judy Zeiss ezredes asszonyt, az Interpol 3. legkeresettebb bűnözőjét bűntársával együtt elszállítják egy járőr autóban.


Az öltönyös, a nyomozók és a tábornok Eleonórához siet, aki éppen beszélget a zászlóssal. A csóktenger percekkel előtte már megvolt. - Asszonyom azt ugye tudja, hogy alacsony rendfokozata ellenére nagy szolgálatot tett a hazának!
Tizedes: - Uram...
T.R.: - Ne köszönjön semmit! Inkább várja a vissza a kapitányság a legközelebbi hétfő reggel...; Természetesen mint törzsőrmestert... ! :)
(Mennek a kézfogások, puszik esetleg): Zászlós, nyomozók, tábornok úr. Ja és ön uram. Hogy is hívják? (kérdezi az öltönyös férfit) Örültem uram. Jobb mindenkinek szerintem, ha még nem tudják a nevemet. Nem is lényeges. Egyébként a Légierő hírszerző nemzetbiztonsági tisztje vagyok és én igyekeztem figyelemmel kísérni Zeiss asszony cselekedeteit, akkora kárt ne okozzon!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!