Nyári Szünet: Második Évad - Kilenc; Borús nap

MotoszkaDaniel•  2018. március 27. 21:57

Először ébredek szüleim nélkül, de tudják; hol van Boglárka. Jópár telefonfülke akad errefelé. VIHARral megyek éppen magam előtt. Egészen szépen tudtam teljesíteni sétáltatási kötelezettségeimet.
Játszótérre érünk ki. A fiatal pár nincsen ott, a smárolós lány igen. Nekem lég tőle nagy csőrözés helyett a bandaköszönés, azaz cuppanós szájpuszi Balázs átvállalja tőlem a dolgok oroszlán részét.

VIHAR addig mászókázik és csúszdázik velem. 

A felhők szűnni nem akarnak. Sebaj, maximum egy újabb borult nap kutyám és Balázs társaságában. 

Balázs úgy elmerül a szép és csinos lánnyal a csókban, mint amikor túrógombócomhoz fogyaszthatom a kiválóan bekevert cukros tejfölt. Jól van, azért levegőt is vesznek időnként. Megnyugszom. 

Megbökik a vállam. A múltkori pár. Végre megjegyzem most már a fiú és lány nevét. Pogadán Ubul. A lány Kőtölly Valéria. Jól elbeszélgetünk a délelőtt folyamán. Balázs jön oda közben. Bemutatkozik nekik. Előadja: a lánynak mennie kellett, de szó nincs rá, mennyire jól csókol. Én azt a mélységet nem kívántam vele megtapasztalni :-) Eme lányhoz viszont szívesen beugrik hozzávetőleges tartóssággal, mert tájékoztatja Ubult és Valit: neki is asszony van kilátásban. Tudom, hogy én vagyok az. Immáron négyesben, de folytatjuk VIHARral karöltve a csevegést. Ubul és barátnője is játszanak vele. Maradunk még, de az esőtől tartva én kora délután elnézek barátnőmhöz falura. Ubullal és Valival még úgyis találkozom. Balázs eljön velem otthon letenni a kutyát.


A faluban vigadalom van és ránézünk a bazárokra. Kora estig bezárólag koncert is van. Mondja barátnőm: igaz, hogy megyünk augusztus felé; azért jó a nyár. Azzal folytatja, nem kavar már a sráccal. Mással kezdett el találkozgatni. Nem olyan kaliber, mint a másik volt. Kitér még arra, szerencsém van; hogy itt találtam. Mostanában ugyanis a város végében múlatja az időt. Igaz: nem tudja, meddig. Elég tingli - tangli alkalmak ezek. Mondja, ez a találkozásunk jobb az előzőnél. Bólintok most már az ágyán  fekve: én is így érzem. 

Átgondolja a dolgokat, jöhetek újra. Nem ez a kimaradós fajta az éjszakában. Mégsem kíván tartósan ingázni. Inkább jön ezúttal kétszer hozzám. Akár augusztusban.


Na, Bogi. A rossz idő miatt kedvezményt érdemelsz. Lelkiismereted értékeli: elromlott időjárás alatt is a számtannal foglalkozol. Újra előttem vannak. Enikő hamarosan érkezik, nappali égi kísérőnk meg állítólag visszatér. Kettő óra a számokkal, utána zenét fülemre és angol nyelvhez kívánok nyúlni. 

Már itt is van. Előveszem. Ablakomból kémlelek ki. Egy falatnyi csillag se az égen. Na sebaj. Talán reggelre. 

Még a nyarunk utolsó hónapja előtt ismételten fürdeni, napozni szeretnék. Három - négy napig borult be az ég. Dörgött és villámlott. Nekem elég eső hullott. Értem, hogy májusi eső aranyat ér, csak nem május van.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!