Nyári Szünet: Első fejezet - Június nyolcadikán

MotoszkaDaniel•  2018. március 16. 11:03

Ugyanolyan nap ez, mint a többi. Mégis más. Elsős diáklány veszi át bizonyítványát a középiskolában. Tudja, mi van benne. A tanárok ámbár biztatják... Szomorkás. Nemcsak ő bukott. Egy másik lány is, de őt ez nem vígasztalja. Matematikából hasalt el. Eleve másik oktatási intézményből jött, hogy tiszta lappal indulhasson. Ott cikizték amikor a fiúk rugdostak egy pénzérmét. Ő rugdalás helyett felvette és eltette magának. Azt mondták neki, gazdag lány lesz belőle. Hát nagyon vicces, gondolja magában. Egy másik fiú még olyan merész is volt: odament hozzá egyik nap után, egyszer szétrugdossa a biciklijét. Soha nem élt ezen szándékával. Mosolyog is a lány, majdhogynem hangosan felkacag :) Kilógott a közösségből, mint egy árva fűszál a szép tavaszi mezőn. 

Ahol most van, ez azért más. Keresik őt, még ha nem is tökéletes itt minden. Sokkal jobb, mint ami előtte volt. Még egészen frappáns, új iskolatáskája is van. Amit igaz, hogy témát illetően nem repítenek az egekbe, de legalább nem nézik teljesen különcnek. Annyira más ez a közösség itt, mint ahonnan jött: Még az angol házi feladatot is róla másolják. Egy másikat is, habár annak nem igazán jeles művelője. Attól még ügyesen lavírozik az új közösségben. Nem egyszer még beszélgetni is tud egyik barátnőjével, aki aránylag nem lakik messze mostani "otthonától". Minden alkalommal ha eme nagyon jó barátnőjével van, egy sorompón kell átmenjenek. A történelem még amiben kedvtelését találja, főleg az ősi idők. Taktikázásért még dícséretet is kap a tanárnőtől. A kémiát utálja. Akkor is, ha JÓ tanulmányi eredményt tudhat magáénak. Ezt annyira értékeli az új barátnő, még azt is róla másolja gyakorta. Mellé kell üljön egyik szünetben és azért lesz odahívva, hogy az egyik órájuk helyettesítve lesz. Az a tanár még ismeretlen, csak a híre érdekes. 


Pedig olyan jó volt év elején a műveltségi vetélkedő. Sivatagi Rohamkukacok nevet adtak csapatuknak és több feladatot is kellett teljesíteni. Hármat talán? Próbál visszaemlékezni. Csak az megy neki miközben fagyizó vagy jégkrémet nyaló fiatalokat lát, hogy el kellett gargalizálnia a Republic - Szállj el kismadárját. Akkor tette ezt életében először, de most valljon színt? Nekiveselkedett. Vastaps lett a jutalma. A mellette lévő lány, ki konferálta fel ezt neki és adta hozzá a pohár vizet: még meg is jegyezte neki mosolyogva; azért nehogy félre nyeljen vagy megfulladjon. Úgy is ment vissza a többiekhez, fogalma sem volt róla, hogyan ült le. Megcsinálta, az a lényeg. Ez újabb pontot hozott a csapatnak. A Duna Parti Partyt se lehet elfelejteni májusban valamikor. Az egyik fiú annyira menő volt, csökkenteni kívánta az egyik tanár hátsó kerekének légnyomását. Hát annyira "ügyes" volt, hogy leeresztette végül. Szert tett egypumpára és természetesen feltelítette levegővel, nehogy probléma származzon ebből :)


A nap optimistán kíséri lépteit. Szépen magasodik előtte most is a  barna kapu ugyanolyan színű kilincsével. Maga elé néz és az árnyékát pásztázza minden egyes pillantása. Magához tér az "álomból". Majdnem ott van már drótszamaránál. Egy kék, Shimano váltós darab. Mountain Bike. 

Viszi őt a kerékpár. Hogy elillant ez a pár perc is, igaz? Vagy több volt? Persze, hogy több. Barátnőjétől elváltak már ott, a sorompón túl. Tőle jött vissza. Annyira szép szemei vannak. Lehet a legjobb barátnője lesz? Megmutatta neki új rúzskészletét és sminkjét a tükörrel is. Azt is meg kellett nézze, jól rúzsozta-e ki magát a barátnője? Biztatja őt. Találkoznak majd rendszeresen. Fel a fejjel. A többiek hazamentek már. A nap még most, lenyugvóan az égaljnál; barátságosan kíséri őt haza. Kell ennél jobb neki a nap végére? Nem! 


Otthon megértő szülei fogadják. Találkozhat ugyanúgy barátaival és barátnőivel. Szeret fürdeni és lubickolni. Napozhat, akár felderítheti a vadont is. Csak minden nap foglalkozzon valamennyit a matematikával. Abból bukott sajnos. 


Íróasztalához ül. Nézelődik. Jó lenne egy fantasztikus, örömteli nyár. Dehát azért nem olyan vészes a helyzet. Gyakorlófüzetet vesz majd elő. Most azonban másikhoz nyúl és más szándékkal. Megkörnyékezte egy fiú, de nem az esete. Csak beszélgetni szoktak. Akkor is, ha Ő mást akarna. Ezt csak hallomásból tudja. Kicsit elbóbiskol az asztal felett. Azt álmodja, a fiú sohase tudja majd becserkészni őt, mert másik lány lesz a nyerő. 

Felébred és tollat ragad. Egészen szép irkát talált. Ez jó lesz! Kezdi is sorait.

"Kedves Naplóm, 

Polák Boglárka vagyok. Új közösségre leltem itt és az élmények csak megerősítettek benne: itt azért jobb hangulat fogad. Az egyik lány nem jött el velünk osztálykirándulásra tanév végén, nem értem miért. Lehetne rosszabb is a helyzet, de nekem itt most nagyon jó. Nyolcadikban még azt se tudtam, merre menjek tovább tanulni, most meg... Nagyon szépen sütött ma a nap. A partra is le tudtam menni barátnőmmel nézelődni. Nem fürödtünk, de majd szeretnék. Csiripelték a madarak, van élet ott. Azt el is hiszem, főleg nyáron. Nézegetnek a fiúk, de őszintén? Mindegyik csak barát. Ráérek még. Igyekszem majd a matematikával foglalatoskodni. Semmi kedvem hozzá. Lemennek a szemeim. Vár az ágy. Most már valami értelmeset is hozzon nekem az éjszaka, ha már az előbb nem bírta ki. :)"

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!