Nyári Szünet 5. évad, 6. rész: A nagy hajrá

MotoszkaDaniel•  2018. július 30. 19:10

Reggel van. Eleget gyakoroltam már. Jöjjön a menetek menete. Apa - anya bevisz. Kiteszik a kerékpárt nekem, hogy akkor távozhassak, amikor kedvem kívánja. Balázs, Enikő és palija, Barbara és szintén palija, Karszky Viola és Violetta. Na, el tudtak jönni. Eszesdi Tamás és felesége a kisgyermekkel. Kész csapat! A lány van még itt a titkárnős szemüvegű. Mellei most is még ott mocorognak a ruha alatt. Kivágott ruhában van, de csak kigombolt. Nem széttárt. Valahonnan megtudhatta, hol kell javítóvizsgát tegyek? 

Hiányom van. Balázst elhozta egy ismerőse, Eszesdi Tamás. Megengedi. Csillapítja barlangom éhségét. Most már jöhet a vizsga. Vagyunk egy páran. Szögfüggvényeket húzok. Néhány egyenlettel. Csak ne másodfokú legyen, mert fejre állok! Megkezdem. Próbálgatom. Szünetre kimegyek. Az egyik bizottsági tag kiírja, mikor mentem ki. A kis mocorgó mellű könyököl a nyitott ablaknál és Balázs csókolgatja. Látszik, hogy van bennük illem; mert nem rögtön az orrom előtt vannak egymással elfoglalva, hanem jópár ablakkal arrébb. Most már kiteszi a melleit ahogyan szokta. No nem premier plánba, de azért pár gomb lejjebb gombolódott :) Egy mosolyt látok, ahogyan kicsit szünetet tartanak. Én megyek vécézni. Inni és enni. Jövök vissza. Már nincsenek az ablaknál, egyenlőre. Jön oda a mindenki. Balázs mondja: amennyit csak lehetett fordítgatott a Karszky testvérpárnak. Az nagyon jó, hogy mosolygósak. Kérdezik, hogyan megy. Hát nehezen. Balázs megfogja a kezem. Kéz a kézben az ajtó elé kísér a mondattal csók kíséretében, hogy "Mindent bele, kis Boglárkám!" "Köszönöm!" Szájon illetem kis apró cuppanással és már nyílik is az ajtó kezem által. 

Nekiveselkedni Boglárka! Valamit alkotok. Nem utolsóként.  Vannak még páran utánam. Nézi a tanár. Menjek pihenni. Kimegyek. Apró csókok megint Balázsnál és lánynál. Mosoly meg kuncogások. "Na mi van?" Odajönnek. "Készen vagyok, gyerekek. Eredményvárás jön." Balázshoz megyek vendégségbe az ajkaihoz. Utána nézelődni. Elcsevegek a Karszky lányokkal s a többiekkel is. Kell várni, rendesen!


Kijön az egyik bizottság tag. Én közben kortyolok meg falatozom. "Elfogadható!" Feleli. Hívnak be. Kora délután van. Megfeleltem. Örömmel veszem át az okiratot. Léphetek következő évfolyamba. Elégségessel, de megfeleltem. "Mindjárt jövünk Boglárka" néz rám a szemüveges lány és Balázzsal megindulnak. Mutatja Balázs a kormányzó mozdulatot. Akkor Tamás autójához mennek. Meghúzza. Menjenek csak! Egy beszéd még úgyis hátravan. A hivatalos része.


Meghallgatom. Minden pótvizsgázó be kell menjen. Jöhet a megérdemelt pihenés. Bizonyítvány nálam. Másodikos vagyok.


Hazakerékpározom. Balázst elviszi Tamás haza. Ott kell úgyis összefussunk Balázsnál. A lányokat Tamás autója viszi Balázsékhoz. 


Anya és apa örül, hogy sikerült. Megyek a különtanáromhoz. Az is öröméz fejezi ki. Meg lehet ezt csinálni.


Már kerekezem is át a rövid kis ünnepléshez. Mindenki ott van, aki számít. Enikő egy másik tészta. Van egy sanda gyanúm: hamarosan babával látjuk. Egy váratlan vendég kérem szépen! Balázs a kezemért nyúl. 

"Áll még részedről? Kis művelt tüzes menyecske, Polák Boglárka." A kezét elfogadom és csókban forrunk össze. "Igen!" felelem. Székért nyúl. "Foglalj helyet, barátnőm." 


Igen, de a csónaktulajdonos lánya jön toporzékolni. Hanyagolja őt Balázs. Semmi probléma! "Enikő, rövid időre igénybe vehetlek? Esztert lekezelem mielőtt érkeznél itt nálunk, de az olaszországi élményeket van kedved megint előadni?" Hallom a telefont. Balázs bement telefonálni a szép bézs színű telefonjukról. A választ nem hallom, de Balázs már tájékoztat is: "Enikő terhes, de még nem látszódik rajta. Idejön nekünk mesélni. Fordíts majd a Karszky lányoknak. Én azonnal jövök, csak ezt a csinos tyúkot megcsinálom az emeleten. Akkor nyugton lesz. Velünk szeretne lenni s így bele egyezett, hogy élményeket hallhat Itáliáról."


Tökéletes! Hozzá is látok, amihez hozzá kell látni. Beszélek, nem kell beszélőkét adni nekem és sürgök forgok. Enikő bőven egy órán belül úgyis itt lesz. Nyilván az apajelölttel érkezik. Nagyon jól elcsevegek mindenkivel. Váltva időnként az angolra.

És mondtam! Megérkezik Enikő a férfival. Induljon a kulturált kikapcsolódás! :) ;) Eszter nagyon örül. Nem szeret egyedül lenni. És... Legalább most Barbara barátja is hallhatja két hét élményét.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!