Nyári Szünet 4. évad 9.rész: A FolyóPart új Lányai

MotoszkaDaniel•  2018. június 30. 13:02

Isten hozott, Kamarás Duna. Balázs, Enikő és pokróc meg zene a társam. Barátnőm és Balázs enyelegnek, ezután a vízben várja Balázst, aki hozzám guggol le. "Durcás, de nem érdekel. Majd megtanulja, mi az élet. Se szexet, se mély csókot nem kap tőlem. Most megyek utána a vízbe. Labdázunk majd." Elmerül bennem, nyelvemet is nyújtom. Két kezébe zárja arcomat.

Jó az idő. Meg rajtam a zene, de szúr a nap. és nincsen naptejem. A szomszédságomban két lány napozik és beszélgetnek. Van napkrémjük! Odamegyek és ajjaj. Egy szavukat sem értem. Most mi lesz? 

Megpróbálom angolul. Beszélik!

A sark körről jöttek ide élni. Testvérek. A bátyjuk a havasokat választotta és használhatom a naptejüket.

Nemrégen érkeztek és valószínű a városközpontban találnak ideiglenes szállást. Ők vissza nem mennek a hóba. Látogatni fogják a testvérüket, de köszönik szépen; nekik szimpatikusabb ez az égöv :-)

Olyan szépek, mintha egy magazin címlapjáról léptek volna ki. Bekenik magukat ők is. Megyek vissza. Vagy zavarom őket?


Nem! Hozzam közéjük bátran a pokrócunkat. A zenéket nem ismerik, de érdekli őket. Meghallgatják. Nézik, hogy mit csinálok. Na neeeeeeeeeee (reagálják).


A vállamhoz jönnek és nézik a matematikát. Náluk ilyen nincsen. A túléléshez oktatják be az utódokat a szülők. Nem ismert a tantárgyak fogalma. Ezeké biztos, hogy nem. Kérdésemre azt felelik, máshogyan sajátíttatják el velük a számolás kellő ismeretét.

Kérdésükre mutatom, nálunk hogyan néznek ki az okmányok; mert erre is szükségük lesz és bólogatnak: Itt szeretnének élni. Nevetnek, hogy tíz év elég volt a vacogásból. Testükre mutatnak, hogy itt legalább le is tudnak barnulni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!