Nyári Szünet 4. évad 8. rész: Kósza Vadkacsa

MotoszkaDaniel•  2018. június 30. 13:02

"Barbara, Boglárka, Eszter és mi ketten férfiak: itt most újra kikötünk. Nagy tisztás, amit láttok és az erdő. Itt már nem borul össze. Az időjárás úgyszintén kegyes hozzánk. Séta itt a parton."

"Egy közös fénykép? Ezt külföldről szereztem be" Kérdezi Barbi barátja. 

Összeállunk a parton. Balázs engem és Esztit a vállainknál átkarol. Az úr a vállam teszi egyik kezét, Barbi pedig őt a derekánál fogja át. Egy percen belül kattan is e nap emlékére a fotó.


"Lányok és fiúk: ez a REZÉT. Ha Enikőnek megjön az esze, ő is megcsodálhatja. Gyertek, beszállás a csónakba. Ezt szánom zárásnak. Ez a kisebb holtág."


Kerítések és erdő. Terebélyes part, ameddig a szem ellát és széles mellékfolyam. Az alkonyat közeledik, de addig szemünk elé tárul néhány táborhely. Halak is csapnak és egy - két horgász is várja kapását. Van aki villantózik, van aki fenekezik, van aki beéri csak simán az úszó használatával.

Előttünk egy bedőlt fa, másikat meg kimosta egy áradás. Szomorú látvány, de ez is szépséget ad egy holtágnak.


Kiérünk a főágra. Csendes a Duna folyam. Itt már berreghet be a motor és szemből szintén kőhányás fogad minket ladikokkal és halászokkal. Duna híd, Kamarás Duna. Réce napozik az alkonyatban. Úgy meglepődünk. Alszik. Békén hagyjuk. Esztert hazaviszi a ladik benne bohémságának emléke a kapuslánnyal fűszerezve :) Időben vagyunk. Hamarosan jön a Rédai bácsi. 


Amíg Eszter elrendezi magát, Barbi és ura várnak. Beszélgetnek. Balázs meghúz engem a hálóban egy szép heverőn. 

Eszti elkészül. "Most akkor? Ismertem mind a két helyet, de azért köszi!"

"Zárd be az ajtót és ha így körülbelül tudsz viselkedni, legközelebb is jöhetsz." Az ajkak Eszti részéről megkeresik az orrok alatt lévő nyílást és a lány mosolya int búcsút a lemenő napnak. Balázs viszonozza.


Fényszórók villanása. Rédai bácsi! Várakozott már, mert Barbieék jeleznek. Bejönnek kintről. Éppenhogy befejezte Eszter a csókot mosolyogva Nemeter Balázzsal. Keresztbe fonja karjait, egy elég szép pólót vesz fel és integet nekünk.


Én annyira jól éreztem magam. Nem a szex és a csók. Az nem játszik ebben szerepet. Az a testek s hormonok csatája.

A Rezétet s Vén Dunát se láttam még. Különlegesen ritka, egyedi élményt kapok velük ezen a napon. Talán szerencsét hoz és meghozza nekem a sikeres pótvizsgát? Pár hét s hí a toll a papírhoz az egyik tanteremben.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!