Nyári Szünet - NYOLCadik rész

MotoszkaDaniel•  2018. március 20. 00:36

Varázslatos Veránka

Néhány nap kiengedést szeretnék: Falun élő barátnőmhöz szeretnék eljutni, fürdést napozással beiktatni és erdőt barangolni. Ergo ki lehet próbálni a fürdőruhámat is.


Balázs csónakkal közlekedik kedvünkért. Én túlzás, hogy kiválóan úszok; de nem eveztem még.
Enikő ül Balázs mellé. Az egész mellékágban elladikozunk. Annyira természet tapasztalt Enikő. Tudtam, hogy lételeme a mozgás. Az viszont még engem is meglep a rutinos evező Balázs osztálytársammal együtt, ahogyan Enikő kezeli az evezőlapátot. Mintha szinkronban mozgatnák karjaikat. Olyan szépen siklunk a vízen még a kanyarokban is. Nézelődöm közben.
Kócsagm Kárókatona, Gólya, Gém. A kevésbé emberjárta részeken még vaddisznókat és szarvasokat, őzeket is megcsodálhatok. Mindannyiunk csobban egyet. Ha pihenni szeretnénk a nap égető sugarai mellett, árnyékba megyünk. 
Balázs néz ránk, amin Enikő elámul. Megjártuk mind a két mellékágat az erdővel együtt. Jöjjön a nyílt víz. Vízimotor fel. Balázs a hajóskapitány. Hát a folyam fő folyásán csónakkal még Enikő sem járt.
Tíz óra van. Egy óra múlva kezd a nap égetni. 
Nagyon szép részeken jártunk reggel nyolctól. Sőt, lehet, még kora reggeltől. Balázs még annyira ravasz is, hogy a mellékág szebbik torkolatáról "kanyarodik" rá városunk "fő"folyamára. Kiabálnia kell a motorzaj mellett. Hosszú kilométerek jönnek ráadásul árral szemben, de a Veránkán túlmegyünk Érsekcsanádig.; mert ott van egy szép rész és mutatna nekünk egy üdülőt, ahová szoktak járni társaságok. Azt nem tudja, hogy bérelhető-e. Tavasztól őszig jönnek ide a pihenni vágyók.


Itt nőttem fel kisklánykorom óta, gyönyörű a folyam és hozzá a vadvilág. Most is elbűvöl. Látom, hogy Balázs és Enikő összecsókolóznak többször is; de nem mélyen. A folyó közepén megyünk és megbízom a Balázsban. Maga jelezte nekem legutóbb este, hogy bejön neki a barátnőm. Emlékszem szavaira.


Elérjük a házat, amiről Balázs beszélt; tényleg gyönyörű. Maga a hely és ahol ahogyan elhelyezték az is. Én bejárom a környéket, itt még nem voltam. Persze, hogy Balázs ezalatt a barátnőmmel jobban elmerül a csókokban. Visszatérek hozzájuk. Én bizony a Veránkát is meg szeretném nézni. Velem tartanak a csókcsata után. 
A félsziget széléig megyünk, de az is SZÉP. Enikő nem nagyon szólal meg. Balázs inkább az, aki velem együtt higgadtabb, természetjáró típus. Csak halkan, nevetve jegyzem meg magamban: akkor is nekem van a legnagyobb türelmem! :-)


A lenyűgöző fürdőzés, természetjárás és napozás után nézzük az uszályokat. Közlekedő kereskedelmi hajókat. Amíg most Enikő néz körbe, mert féltékeny; hogy Balázzsal együtt mi többet tudunk a vadvilágról: addig Balázs odajön hozzám. Átölel hátulról és arcon puszil. Mutatja nekem, melyik hajó melyik ország zászlaja alatt fut. Szárnyashajót is látunk. Látom, hogy legszívesebben megcsókolna. Nem, nem engedem neki. Enikőre nem haragszom és Balázsra sem, de nekem... ezen a szép napon (mert piszkosul élvezem a varázsát) nincs pofám a barátnőm előtt smárolni a barátunkkal. Akkor is, ha most távol van.
Egy órán belül bőven visszatér. Ahogyan ismerem Enikőt, szerintem tizenöt perc. Az ölelés viszont nagyon jólesik. Fogom osztálytársam kezét, még magamhoz is szorítom; de a tájban szeretnék gyönyörködni. Sokáig elvagyok így Balázzsal, aztán leülünk a padok egyikére. Enikő is előkerül. Helyet foglal Balázs mellé. Beszélgetnek és a szokásos csókok. Én hoztam magammal tanulnivalót és haladok a Kőszívű Ember Fiaival is.
Fürdőzés napozás tarkítja itt szintén időtöltésünket. Hiába a barátnőmmel váltott csókok.
Balázs a melleimet és engem néz. Nem vagyok vak. 
Csónakba szállunk és Enikő elmosolyodik. Balázs most azt szeretné, ha ő mint hajóskapitány mellé most én ülnék. Semmi probléma. Hellyel kínál a fiú és már robbantja is be a motort. Megfogja a kezemet. Csókot most se kap tőlem. Nekem ilyen gyorsan nem megy, pedig nagyon is kedves nekem Balázs. Végig egymás kezét fogjuk. 
Enikő most a tájnéző és mi mondjuk neki, éppen milyen madarakat vagy mely ország zászlója alatt úszó hajót látja.


Szokásos bekanyarodás a szép tölcsérnél. Persze..., a Duna azaz Türr István híd alatt elcsónakázva a veszélyes örvényeket is megtapasztaljuk. Enyhén, de megdobálja a csónakot. 
Enikő jelez, hogy itt és itt kiszállna. Egy jót sétál hazafelé. Kétségtelen, baromi szép idő van.


Már lenyugszik a nap, mire Balázzsal a csónak után szárazföldre szállunk.
Jót kerékpározva hazakísér. Az Enikővel váltott csókok dacára előrevetíti: A napokban, akár holnap is lehetne a maihoz hasonlót megejteni. 
HOLNAP! Ezt felelem.
Kiváló! reagálja Balázs. Meglepetéssel készül.
Az jó! mondom. Szeretem a meglepetéseket.


Belépek a kapun a szokásos pusziváltás után és apáékhoz benyitva tájékoztatom őket, merre jártam és holnap is mennék. Tanultam és olvastam. "Érezd jól magad, kislányunk!" felelik nekem.


Én már semmit sem akarok csinálni. Azért ez a kellemes nyári levegő lefárasztott. Mintha úgy emlékeznék, nagyvárosi barátnőmtől kaptam egy sorozatot. Őt úgyis a napokban lement évzárót leszámítva ősszel látom újra.
Nézem a polcomat. Megvan! ŰRGAMMÁK. Jó kis pihenés elalvás előtt. Nézem Csillát és összehasonlítom testét az enyémmel. Szerintem ugyanolyan jó van neki, mint amilyen nekem is. Első rész megtekintve.


"Vizek Királynője üdvözöl, Kedves Naplóm!


Ilyen élményre sem számít egy ilyen korú lány. Erre már szavakat nem tudok. Balázs kitalálta Polák Boglárka gondolatait. Itt a pecséted. Ponty formájú???? Na mi a halász hálója? 
Huhh, ne haragudj, kedves naplóm. Elaludtam pár percre. Ki is engesztellek egy keltezéssel. 
Ez meg mi a fene? 
Tűzijáték valahol?
Harcsát formáznak a fények az égen. Úszik benne a szemem. Nem is tudom, hány perc telt el; de naplóm: tollammal együtt itt vagy a kezemben.
Beiktatom a napokban a fiút osztályomból találkozásra, őt se hanyagoljam el. De ez nagyon szép tűzijáték volt valahol. Akkor is, ha ennél szebbet bizony, de láttam szüleimmel az elmúlt években valamerre. PAPRIKA Napok volt a népünnepély neve ott. Ha lenne ismét tűzijáték, ébressz fel, kedves naplóm.
El szeretném tenni magam az ágyamba. Pár nap és a Kőszívű Ember Fiaival is végzek. 
Halas álmokat!"


Egy rövidet álmodom a pihentető mély alvás előtt. Álmomban énekelem a szöveget, amit valaki előad. Utána alszom.
/Ígérem, várok. Hiszen eddig nem tudtam miért. Hazudnak az álmok, ha az egyik máshová kísér./

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!