Ny Sz Vol 2. 6. A Nagy Pandúron: Nemeter Balázzsal

MotoszkaDaniel•  2018. március 27. 21:34

Nem kelek ma korán 9 óra. Jó lesz az. Na jó, igaz. Ágyban tanultam és olvasgattam is. Balázs telefonál valamennyivel 8, 9 óra után. Van-e kedvem vele lenni a Kamarás Dunán? Csak vele! Hát persze! Igen. 10 óráig megsétáltatom VIHAR-t. Augusztus felé megyünk, még mindig magasan jár a nap. 


Leérek biciklivel a partra.A vízipólócsapat távozóban. Most érhettek a nagy mérkőzés végére. Pokrócon Balázs cirógatja Barbarát. Odamegyek és leülök melléjük. Elvégre ő hívott. Barátságos mosollyal elválnak és búcsúznak. Engem szájpuszikkal és mély csókkal üdvözöl Barbara jelenlétében. Barbarát várja a Halászpartnál a barátja; Balázs pedig mutatja, útra készen a csónak. Beszállunk. Rögtön fürdőruha van rajtam. Van nálam azért másik öltözék is. Evezni kezd Balázs, én megkérdezem tőle: érdekel a válasz. Nem befolyásolja ez a barátságunkat és az se, ha többszöri alkalmat emleget. Határozott igennel felel a szemembe. Barbara lefeküdt vele többször is. Átlagban háromszor tart igényt erre tőle a lány minden héten. Előttem feküdt le vele? Kérdezem tőle szomorúan és kezdve lesütve szemeimet. Megrázza a fejét és mondja nekem: Nem! nem-nem. Mosoly arcomra vissza, szemkontaktus és Balázzsal és KÖSZÖNÖM! Kidobja a súlyt. Most engem cirógat annyi percig ameddig én gondolom. Elmondja még, ő úgy tudja: csak akkor tart erre igényt a kapuslány és egyben kivitelezhető is; ha a barátja később jön vagy esetleg nem ér rá. A találkozó előtt stb. 


Megköszönöm őszinteségét és szembeülök vele. Nagyon szépen evez Balázs. Hagyom, hogy arra vigyen: amerre szeretne. Azért jelzem neki, a Nagy Pandúrnál valahol kössünk ki. Nézzünk erdőt. Megkérdezem tőle, van-e kedve velem az erdőben hozzá? Ahhoz? kérdezi. Bólogatok. Hozza is a pokrócot. 

Sétálunk. Látok egy szabad pihenőhelyet. Madárcsicsergés és levelek zizzenése járr körül minket. Pokrócot leteríti nekünk és újabb alkalom. Isteni. 

Átmegyünk a régi, de praktikus fahídon vadnézőbe és természetjárásra. 

Jó, csendes a táj. El tudok gondolkodni. Kérdésére megint mondom neki: éppenhogy, de Boglárka át fog menni szerintem a pótvizsgán.

Fürdőssel és napozással kívánom még ezt a napot tölteni. Balázs kiköt. Találkozik vízipólós ismerősökkel. Lekezel a fiúkkal és csevegnek. Észreveszek valamit a homokban és Balázsnak viszem megköszöni. A tutajozás során elhagyott bicskája, rajta nevével és születési idejéve. 

Boglárka megy csobbanni. Régen volt már napozás. Hát azt teszem. Balázs sem rest. Megtesszük ezt vagy hatszor. Ugyanolyan frankó nap ez, mint nyár elején, amikor volt szerencsém a kapuslány Polák Barbarát megismerni.

Kiköt a pilótám. Csónak lakatra zár. Hát ahogyan nézem magam, barnulás halad egészen rendesen. Kicsit elfekszem barátommal a fűben ezen a szép pokrócon. Cirógat a nap meg Ő is.

Milyen jó lenne kimenni még a Türr István kilátóba. Csinálunk egymásról fényképeket. Ide már rendes ruhára váltom fürdő dresszemet. kettős színben lobogó bajai zászlóhoz puszi passzol. Ölelés és csók színezze ezt tónusra.


Nemeter úrral hozzá kerekezve szeretném még megnézni a Gyűjtő vagy a Csaj nem jár egyedül c. filmet. Közbe vágok, mert látom, hogy hezitál. Inkább szívesen megkapna engem újra? De akkor legközelebb tényleg filmet néz velem. Rendben van. Bólogat. Szóba hozza. Milyen finom a bőröm a naptól és a víztől. Elmosolyodom. Ezt szándékosan időzítette, mármint a kérdést akkorra, amikor a csúcsra juttat engem? vihánvol egyet. Csókkal zárom az estét. Búcsú és vár az ágyam.


Otthon anyáéknak mondom, hogy igaz: egész nap nem voltam otthon, de kora reggel tanultam. Nevetnek: tudják, mert látták a gyakorlófüzetet. Szobámba fel. Pár óra és hallom, ahogyan közeleg az eső. Semmit sem kívánok se olvasni, se nézni. Csak becsukom a szemem és pihenek. Pizsama is hamarosan jöhet. 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!