Ny Sz: M. É. - nyolcadik rész; Felhők Alatt

MotoszkaDaniel•  2018. március 27. 21:56

Elromlik az idő, ahogy közölve is lett velünk a JENNY yachton. Tanulok, mert a borús idő ellenére valamit kezdeni kívánok magammal. délután. Olyan jó aludni pedig. Ha meg lehetne tenni, egész nap élnék vele. Nemeter Balázst tárcsázom négy órányi matematika tantárggyal való foglalkozás után. 

Hozzáérve mondom neki, a rossz idő dacára a másik filmet is tekintsük meg s még valamit meg kívánok cselekedni. Átölel és mennyem kapujánál matat. Nézek pár pillanatnyit: vagy most vagy este. Választás elé állítom. Az előbbivel él. Esik az eső végig. 

Felhők az égen ameddig csak a szem ellát, ez fogad minket az utcán. Bármikor lezúdulhat újra. Hátha szerencsénk lesz. Pattanás a cangára és Boglárka kisasszony az ereszeket keresi probléma esetén. 


Kedvenc kis Tüzes hátúm megvan. Nyergébe ugrom. Balázsra nézek és várok. Erre nem számít. Velem lovagolni? Nem... A sarki menyéttel vagy nyesttel.Azt nem mondom meg neki, mi az úticél: majd meglátja. Szép és ügyes lovam pilótája dobog végig a városon. Ez itt a város tábla, adjunk neki!

"Erről azért szólhattál volna!" jegyzi meg Balázs

"Mert akkor is velem tartasz?" intézem felé a válaszkérdést.

csak mosolyával reagál.

Átmegyünk Szeremlén. A töltést látogatom meg, de nem végig. Az nagyon hosszú lenne és bármikor eshet. Így is szemetel a csapadék. Nagyon tetszik a vidék. Ez a vadító, szép töltés. Persze, hogy napsütéssel együtt lenne teljes az élményünk. Hát én Balázst visszafelé nem kímélem és ugyanúgy hol vágta, hol ügetés, hol séta. 

A Szeremle és Újmohács közötti rész kátyúival egy adott útszakaszon borzalmas. Kerülgeti őket Tüzes Hátú. Jöjjön a pihenő. Utána úgyis haza és kutyám következik soron. Az eső is rázendíthet ennél jobban. Cukor a lovacskának, simogatás és paskolás. Balázs kérdezi, honnan szedtem ezt a nevet? Rávágom, üljön majd be szobájában vagy valahol valakivel az APACS vagy TŰZJÁRÓ című filmekre. Az segíthet a válaszok megtalálásában. Vissza erre a csodálatos lóra és fel kell venni VIHARt. 

Tüzes Hátú örül, hogy megismerheti Balázst. Barátságosan nyühögő nyihaha és perdítem is pórázra a kutyát.

Kerékpárjaink is megúszták eső nélkül. 


Hát Balázs nincs elszállva a SHE IS ALL THAT filmtől. Nem érdekel, megnézi velem. Ha már remek ötlettel kitalálta, hogy póráz nélkül kedvére ugrándozhat náluk VIHAR. 

Az eső, villámmal együtt borult felhőink mellé persze; hogy megjön. Már miért is ne? 

Most tényleg osztálytársamnál alszom. A fellegektől úgy elálmosodunk. Reggel térünk csak magunkhoz. Azértis rossz idő van. Még mindig.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!