Ny. Sz. III.: nyolcadik rész: Újra a parton

MotoszkaDaniel•  2018. június 24. 11:44

Anya valamiért korábban elmegy barátnőjéhez. Én gatyába rázom a házat, azután sétálómagnómhoz nyúlok. Tanulnivaló a zsákba. Bízom benne a jó idő kitart e hónapban. 

Szeretném befejezni a napozást. Nincsenek sokan, alig pár ember szállingózik. Előttem a példák, írószer a kezemben, pokróc alattam és időnként felnézek az égre meg a madarakra.A sokadik szünet után kéz kerül a vállamra. Mégis hogyan képzelem azt, hogy nélküle ténfergek le ide? Rédai Enikő kér helyet magának a pokrócon, de ő is hozott magával.


Honnan tudja, hogy itt vagyok? Hát összefutott a széllel bélelt hölgyike anyámmal és onnan tudja, merre vettem az irányt.

Tanulni, zenét hallgatni és fürödni kívánok. Még kilenc óra sincsen. Menjek fürödni, javasolja.

Ő mielőtt ide jött volna, már körbecangázta a várost. Hát akkor irány a víz!  Utána elölről az egész és őrségváltás. 


Én maradok a parton és barátnőm úszik. 

Valahogyan 10 - 11 óra körül lehet, amikor kellemes fürdőzésem után megint kéz paskolja a vállam. Ki az? Ki meri már megint megzavarni tanulásomat és zenélésemet? 

Hát Nemeter Balázs az a bátor ember. 

Helyet foglalhat mellettem, mert megkérdezi. Látja, hogy dolgozom. Csókot azért kér. Hol járt? Nem onnan szokott érkezni. A csónaktulajdonos lányánál. Ja tényleg, ezt már elfelejtettem. Újfent ajkaimat kéri, kicsit befekszem neki. Ne mondja, hogy nem vagyunk elég jó barátok.

Enikő megérkezik és mondja, hogy kiváló a víz. Szárad a parton, én visszatérek utálatos matematikámhoz.. Meg hébe-hóba angolt kapcsolok.

Már nem is tudom, mi a jobb: Balázs közelsége vagy kedvenc külföldijeimet hallgatni? Balázs érdeklődik, nap végeztével van - e kedvem hozzá? Igen! pont ezt szerettem volna megkérdezni tőle. Van egy kupola a közelben, de egy öltöző is megteszi.


Újabb példák és zenék végére érek. Hogy mennyire jó ezt az angolt még így akár dallamokban is gyakorolni...

Strandlabda van Balázsnál. Ööö jöhet! Marad a parton, labdázzunk és csobbanjunk Enikővel.


Huhh, de kellemes a víz és a nap is erőt ad a tanulmányokhoz. Barnulok tovább, mint a szép Polák Barbara. 

Váltás és most Enikő meg Balázs veti magát a vízbe. Jómagam füzetet kell bontsak, betelik a második. A kandúrjelöltem meg a barátnőm jól szórakoznak a vízben. Kettőt találhatok, hogy időnként mit csinálnak. Nem vagyunk még egy pár Balázzsal, nyugodtan összeakaszkodhatnak. Mosolygok ezen magamban, miközben azt kívánom, bár elfogynának egyszer a matekpéldák. Remélem, el is fog.


Már megint a vállamat böködik, hát ez nem igaz. Kicsit ráförmedek, mert unom. Ez nem egy nagy szám lány,de aranyos. Ő a volt csónaktulajdonos lánya. Ezt ki nem találom mostanában, hogy még vele is összefutok. 

Látta Balázs kerékpárját, ezért állt meg. És hogy átadnék - egy üzenetet, mert látja hogy az úr pancsikol jelenleg. Az üzenetet persze, hogy átadom. Ma este nem jó neki. Persze, hogy nem lesz jó neki, mert nap végén még velem szeretne lenni a Balázs. Mosolygok magamban. Tovább áll a lány és hogy telefonon keresi majd a Balázst. Már este hívta volna, csak engem meglátott. Hívni fogja.


Éget a nap, bekenem magam. Meg időnként árnyékba is vonulok. 


Balázs és Enikő megjönnek. Barátnőm elfekszik hanyatt könyökölve a pokrócon és tekintete a messzeségbe téved. Balázs jön oda hozzám, csókok keresik ajkaimat, hagyom hogy elmerüljön bennem. Viszonzom neki. Mondja, hogy: nyugodtan tanuljak, napozzak meg hallgassak zenét. Addig beszélget barátnőmmel a másik két pokrócon nem sokkal arrébb tőlem. Nézem az embereket időnként, nehogy belegágyuljak itt a számok világába. 

Rédai barátnőm és Balázs eszi egymást, tényleg beszélgetnek időnként. Sikerüljön a pótvizsgám és hogy milyen jó volt a nyár eleji kettő nagy csónakázás. Valamennyit hallok belőle.


Enikő jön hozzám búcsúzni. Azt mondja, nagyon jó! Nem zavar engem, de mondom neki: Ebben a pár napban még biztos itt kívánok tanulni és addig ő úgyis keringőzni fog a fák között meg egyéb vándor életmód jó kis fürdésekkel pluszban.


Balázzsal a kupola melletti röplabda pályát választjuk, ilyenkor már senki sincs ott. 

Elkerekezünk, én még valamennyit zenélek, aztán az ágyamat választom. Anya elkap és megjegyzi, nagyon jó színt kezdek kapni. Jól fog a nap! Le is szeretnék barnulni ahogyan terveztem még a nyár elején.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!