Ny.Sz.III.:5.: Fényárban úszó este

MotoszkaDaniel•  2018. június 24. 11:41

A következő napokban a matematikázás mellett az angol az, ami időmet gazdagítja.

Apa telefonál, hogy keresgélnek és elképzelhető találnak Budapesten autót, ami a mostaninkat leválthatja.

Enikő a második hívó. Szombatra egy Tini Disco? Csak mi ketten. A véghajrában vagyok. Még falusi barátnőm is éppen nálam van. Tetszett neki a múltkori napsütés színesítette városjárás. Maradhat tulajdonképpen akár szombatig is tanulás alatt. Tartja bennem a lelket, meg van kihez szólnom anyun kívül.


Na nézzük ezt a diszkót, csak nem lehet olyan rossz. Nyári kék melltartó fel. Valami idepasszoló nadrág, amit még nyár elején szereztünk be szintén. Rúzs. Fiúk is lehetnek ott. Enikőtől a tanév során kapott nyaklánc a nyakamba. A medál foglaljon helyet a két mell között elveszve. Szép pólót ezekre rá. , nem kell, hogy sokat takarjon.


Huszonkét óra. Enikő szülei visznek el minket és értünk is jönnek, ha vége. Ők is sokat lejtettek itt valamikor.


Van vezetékes telefonja a tánchelyiségnek. Lányoknak a belépő féláron, mi a fene? Lehet inni és egy terem van ülőhelyekkel. Megfogjuk egymás kezét és mehet a mozgás a ritmusokra.

Iszunk, éjfél után vagyunk. Lassú zene van most. Egymásba karolunk, a félhomály ölel minket. Mindjárt megyünk haza, de fantasztikus így kiengedni pótvizsga előtt a négy fal közül. Enikő apró csókokat helyez ajkaimra. Félmosollyal felelek, de mi ez?Fülemet keresi és hogy: "Nyelvedre jöhet, Bogim?" "Ne, Enikő. Ez jöhet, más ne." rázom meg a fejem. Egyhelyben topogva a lassú számra megindulnak a csókhegyek. Oldalakat is váltunk.

Egy óra után valamivel vagyunk. Szeretnék leülni az egyik székbe felkönyökölni a falhoz. Párkányszerű van ott. Kigombolkozom mellkasig. Hadd legyen szabadon. Jó idő van és ér a levegő. Barátnőm mellettem, nézzük a többi fiatalt. Önfeledten lassúznak. Van ahol csók is csattan. És van akik már régóta el vannak merülve egymásban. Két lány még aránylag heves csókot is vált egymással nem messze tőlünk. Én meg nem csókolom Enikőt. Úgyis ő kezdeményezett. Nem kell sokat várjak. Barátnőm az államat kéri magához., neki is félkivágott felsője van. Szép! A szemébe nézek, mosoly és csillogó tekintet fogad tőle. Közepesebb tempójú zenére vált a műsortartalom.

Enikő jobb oldalamról beközelít, én a csókban úszó lányokra pillantok... valameddig. Aztán behunyja szemem a disco fénye. Csókpartnere elment, most fiúval múlatja magát és csak ámulok miközben istenien finomak Enikő ajkai: A lány kinyitja szemeit csók alatt és a fiúéval találkozhatott, mert elég vidáman mosolyog. Ritmusra lejtenek egyhelyben és melltartó nélküli nagyon szép fehér top van rajta szőke hajához.

Újra gyors zene dallamokkal. Irány most csókokból a tánctér!


Egymást váltják a ritmusok, perdülünk a parketten.


Ki kell menjek vécére. 3 óra van. Valamennyit még beszélgetünk Enikővel, de menjünk most már haza szerintem. Enikő a pulthoz megy és tárcsáz. Kisvártatva megjön: vegyük magunkhoz értékeinket. Kabát fel, öltözzünk. Negyedórán belül itt vannak értünk a szülei.

Szuper! Minden nálunk. Kiülünk az enyhe éjszakába a lépcsőre. Bentről kihallatszik a zene, kettő - három óra lehet még hátra zárásig. Most én szeretnék csókot. Azt mondja Enikő, jöhet. Nyugodtan. Felismeri az autójuk hangját, ha ideér.

Ajkához közeledem táskámmal a kezemben és nyitom a két zsilip között az átjárót. Fokozatosan mélyítem, másik oldalról is jöhet a folyó. Sóhajokat küldök az éjszakának. Eltelik félóra és még nem jön a fuvarunk. Andalgó párok és nevetgélő fiatalok távoznak időnként a diszkóból. Halljuk őket.

"Enikő a nyelvedet kérném szépen, szabad?" szakítom meg egy pillanatra a kéjóceánt.

"Persze, Boglárka. Itt van, gyere ide érte." mosolyog barátnőm. 


Jöhet a nagy hozam. Reggelig tudnám ezt így művelni. Az uszályok találkozása odafelé és szemből, part nem maradhat közlekedésükkor szárazon.


Négy óra van, megérkeznek Enikő szülei. Az aksival volt valami. Nem akart indulni az autójuk. Beszállunk. Megkérdezem barátnőm gondviselőit, hogy aludhatnék - e esetleg ott? Mégiscsak szombat van és nem voltam nála mostanában. Hát persze! Semmi akadálya. Illik megkérdezni: Érdeklődöm tőlük, hogy vannak? Ők pedig tőlem, hogy sikerre áll - e eddig a tanulás?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!