Nulladik óra és tanítás

MotoszkaDaniel•  2021. május 14. 01:11  •  olvasva: 155

Kilincsbe akadt kabátom örömkönnyez a kapu kavicsán, a következő szünetben az udvaron húzzák a kolompot és egy fogócska során orra bukom.


Az eltűnt víz ki ne hűljön, kell a korty a talált sapka alatt. Hú, de üdítő volt! E korban meddig kell még nyolc óra előtt bohóckodnom? Neveli a testet, csak ennek mennyi értelme van?


Záródjanak a kupakok, a víz most magát itatja? Nem gondoltam, de: Ő is lehet szomjas. Még a nap sem ivott semmit, pedig éhesek a sugarai. Miután a banánért kitáncoltam magam, adok neki inni.


Egy másik nyirkos alkalommal nincs kedvem a vegyszerekhez, menjek be órára? Na, jó! Csak négy van belőle. A csörgő lakat mellett megy a kulcs e pincénél a működő zárba.


A zseblámpát elő. Nem kell ide se barát, de haver (itt lent akármi lehet). Pofon vág egy lány a barátnőjével, hogy levegőnek nézem őket. Igazuk lehet, kellenek a barátok. Kissé durcás vagyok. Egy koma még jön s így négyen a részünkről, irány a járatok színes cseppje. Kettőig! Az órán üti a mutató a tizenegyet. Tanárnő van velünk, mert a kíváncsiságunknak kedvez. Meg aztán kulcs nem adható gyereknek.


Kettős történelem óra így letudva. Én azt nem gondoltam volna, hogy van egy erődítményféle a szilárd a beton alatt.


(A háromnegyedéig, egy álom összefoglalása)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!