Nem fekve alszanak, itt nincsenek denevérek

MotoszkaDaniel•  2022. december 4. 12:47  •  olvasva: 45

Goblinok visítása


Nem kísértik a farkasok a holdat, mert a por visítása gyújtja a fáklyákat fényért. E goblinok vakok és az ordasok ellenségei a hollók itt a mélyben. Elsajátították a kötél használatát s nekik is vannak ellenségeik, akik kaszával a kezükben ösztönzik őket munka végzésére. Macska szeme a bagoly falra vésett arcával áll őrségben egy másik cica cirmos strázsájával, innen majdhogynem szembe a sziklák ölelésében.


A veremben pihenő homok kérdezi abban az árnyék takarta gödörben, hová lettek az itt egykor járt felfedezők? A sziklaember a nyúlember mögé nézve mosolyban válaszol és a mélyben az álmát alvó mammut vonalait kutatja. E barlangrajz karcolata az egyetlen remény? Nénit ábrázol a kezében táskával s a falakba épült kövek felé mutat.


A felkarcolt macska megmunkált mancsa a gyomrát simogatja, a gyarmatosítók a mélyben végezték volna? Netán az egy lejjebb mutató kéz akar lenni a karmokkal és harmadik kijárat is van? Megtört bajusz az éji vadász sas szárnya takarta arcán jobbról az árnyékban s kisebb, további karcolt arcok a feltáró barlangász úr lámpájának fényében. Felszól az erősítésnek rádión, hogy az esetleges túlélők szállásai mélyebben fészkelhetnek illetve ekkor felnéz a feje fölé.


Megrecseg a rádió újra és a csapat nyugtázza, fegyveres erők is ereszkedjenek le ide a barlangászokkal. A feltárást végző férfi ugyanis a feje búbja felett borzolt hajú, idősebb boszorkány arcának vonalát véli kivenni. Az arc a mennyezet felét eltakarja balról jobbra megvésve. Kétezerszáz után járunk, oda majdhogynem háromszáz évvel ezelőtt miként jutottak fel az akkor itt élők?


Démonpofa az árnyék takarásában megpihenve, újabb rádió adás a családos férfitól. Immáron nő is leereszkedik hozzá és Ő történelmi jelkép szakértő. Tigrisek meg oroszlánok faragványai a barlang falában, ahogyan haladnak lefelé. De csak osonva, mert a szűkülő odu felderítéséhez bevárják a kék villám osztagot.


(The Descent Part Three HARMADIK)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!