Naplemente 2.

MotoszkaDaniel•  2020. július 4. 01:41  •  olvasva: 222

Foszlányok búcsúztatják őt, kinek ezer már nincsen belőle. Korommá égett az egyik sugara az óceán felett. Amelyik még nem égett azzá, pörgi ki magát a sülés után s hűtik a hullámok. A legépebb nyaláb az égbe szökell, de őt is küldi ágyba az alkonyat.

 

Mindenek kezdete úszik a hullámokon és a part előtt tajtékká válva melegszik meg mielőtt hátára venné a homok.

 

Lovas pihen a sétája melegében. Nyergében a barnulás hercegnője, ki meg kívánja tekinteni a tüzes gömb lenyugvását. Beporozza parti szemcsékkel az óceán vad hullámait, hogy így elnyerje a nagy vizek isteneinek kegyeit s ne borítsák be emeletes hullámokkal, míg ő s lovasa, az égboltról távozó tüzelő gömb tiszteletére érkeztek.

 

A pillanat kevés, hogy cseppek ne szállnának a nagy gömb háza felé. Ő azonban nem ázik.

 

A parton feltúrt homok hűl és a vörös mellény a hercegnőn megköszöni az óriás gömbnek, hogy megnézhették, ahogyan csendes tüzeléssel siklik aludni.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Törölt tag2020. július 4. 20:03

Törölt hozzászólás.

MotoszkaDaniel2020. július 4. 12:35

@Törölt tag: Megtisztelő olvasni az értékelésedet. Ez a mű úgy készült (általában lefekvés előtt van igazán módom alkotni, amikor elcsendesül a világ): Néztem, hogy ha megfelelő szögben szemlélem a fényképet: Olyan részek is látszódnak, amik többet adnak hozzá a gondolatokhoz. Égitestről, ha szólok az olvasókhoz márpedig fontosak azok, hol erősebb a tónus, hol árnyaltabb s halványabb...

Ezeknél a témáknál idézőjelben, nehéz a dolgom. Meg kell néznem ugyanis, hogy a kép mit emel ki esetleg magából 'úgy'?. Fény - árnyék játékok.

Törölt tag2020. július 4. 09:05

Törölt hozzászólás.