Mellesleg 2.

MotoszkaDaniel•  2022. június 13. 12:26  •  olvasva: 86

Mi lehet olyan fontos e leveleit hullajtó őszi délutánon? Nyitom tekintéshez a postát és árny takarta arc néz rám. Alatta is kell nézni valamit e mutatós nyaknál utazva? A barátom kanapén van s ez bizony egy vékony s aranyos arany nyaklánc.

Pánt jár körbe az árnyéktól le, sejtésre kúszik ponyván a gyönyörű hegy domborulata s ez valami női otthonka szép sötétkékben? A méretes, művészi kanyon árnyékából terjedelmes szikla ereszkedik le a hágcsón és völgynyi kosár öleli a félhomályban. A torkolat bezár, zárt mosoly vetül rá. A jobb fennsíkra tincs bomlik ott a vállon fekete egyenes fürtökkel, csak érintve a hasadékot.

Még utoljára, a kérdésem előtt a talán válaszért körbenézek mindenhol e képen. Olyan, mint egy nagy gyönyörű s vastag sötétkék köpeny. Hogyan lehet valami ekkora s jól elrejtve a tapasztalatlan, kíváncsi szemek elől? A méretes domb jobbját magabiztosan álcázza az árnyék, igaz oda be van lógatva majdnem félig egy fedő sarok. Jobb oldalt azonban, a fák mögött a bokornál meg koronák mögé mi van torlaszolva? Ez egy lombba bújtatott hibátlan alakú szikla a kicsi kacsintás mellett nagy, fekete legyezővel takarva. Átfogja az egész derekát, de avatatlan szemnek a piciny korát mellett mindössze a feje látszik és kicsiny híd köti össze a dombokat.

Miért kaptam e elég látványos test bemutatót? A kérdés a dícséretemmel elolvasva. Várakozás válaszra. Ezt a képet ki ne tegyem bárhova is premier plánba. Csak az enyém illetve a legjobb barátoké, hulló levelek osonó orrán. Pont olvasok meg tévézek, nem számítottam ilyen küldeményre a levélszekrényben. A kanapén trópusi virágok szirmai s ez itt végül alul egy szoknya lehet redők néhány hullámán?

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!