Még Mindig: Veszélyes Vidéken

MotoszkaDaniel•  2018. január 29. 23:09

Az immáron baráti társasággá vált csapat lubickol a homokos parton. Napozás is tarkítja időtöltésüket. Egy hetet töltenek ott. Csokibarnán és felfrissülve érkeznek meg Ugekbe. 


Korokékat viszont pár nappal előttük megtámadják, de Buduli és Báták hárítják a támadást. Erről 24 órán belül értesülnek is Kyrill - ék. 


Egy férfi (Mohinya) kettő nővel (Tilisha és Teelbugh) elfoglalja a város fő védelmi vonalát. A kapitányságon berendezkednek, ott csak megkötözik és elbarikádozzák egy irodába az őröket.


Kyrill - ék derűsen odaérnek a főkapuhoz. Igazoltatják őket. Kapnak egy dumát, hogy ideiglenes váltás van. Beengedik őket. 


Korokhoz mennek. A támadók nem vittek el semmit. 


Báták másnap bemegy az Örs-re, hiszen Hétfő van, munka nap. Ő egy hétig szabadságon volt. Segített az apjának meg közben pihent is. Csak azt látja, más emberkék látják el a szolgálatot. Teelbugh nyúlna a fegyveréért, hogy lelője. Mohinya viszont alig észre vehető fejcsóválással leinti. 

Érdeklődnek afelől, itt találják - e Mr. Kyrill Perell-t. Az őrmester azt feleli, utána tud járni. 

Teelbugh forr a dühtől, miért nem lőhette le. Nem akar hinni a fülének az indoklást hallva, miszerint Mr. Perell nem szereti, ha ártatlanok vérét ontják. Mindent a maga idejében.


Az új gazfickók megvizsgálják a terepet, de semmit sem találnak a kapitányságon, ami közelebb vinné őket Kyrill Perell - hez. 


Megreggeledik és mivel Kyrill fülébe eljut Báták közben járása. Felveszi Henrikov egyik emberének külsejét. 

Persze, hogy gyanakodva fogadják. Azonnal fegyvert fognának rá. Meggyőzi a gengsztereket, sikerült elmenekülnie Henrikov utolsó embereként. Valamint körbejárja nekik Ubek - et, előkeríti Mr. Perell - t.


Kincsvadász hölgy érkezik Ugekbe a barátjával. Mielőtt Kyrillhez térnének be, beülnek egy fogadóba felhörpinteni valamit. Amíg kihozzák a jó kis söröcskét dugnak is egyet. Az utcára lépve egy sikátorban azt látják, éppen két rendőrtisztet lőnének agyon. Ám meghiúsítják. / Kiderül, sajnos a jófiúkat lőtték le a kincsvadászok. /

Végeznének velük, de egy rejtett csapóajtó révén felülkerekednek rajtuk. A gazakat pedig foglyul ejtik. 


Detejevná megtalálja vásárló körútja végeztével a szerencsétlenül járt őröket. A két Kapavarosz testvér Kyrill - el együtt felkészül estére. 


Korok és családja védelmét lánya és Báták látják el. 


A virágárus hölgy elbújva a lovaskocsiban Korok nejéhez utazik amíg a veszély el nem múlik. 


Mohinya embereihez sikítva zuhan le az égből két nő. Egyikükön üzenet " Kyrill Perell visszatért, semmi esélyetek amíg nincs fény"

Erre nem sokra rá kialszanak a bázis fényei, a rendszer bejelenti a tartalék áram használatát, ami csak pár óráig életképes és az is csak pulzáló fény. Fejvesztve menekülnek onnan egyenest Mohinyához. Egy foglyot azért ejtenek a "rejtélyes" támadók. Túszként fel is használják a végső össze csapáshoz.


Az Örsön az álruhás Perell - nek ajtót nyitnak. Mutatja is, hogy mellette van akit keresnek és amiért jöttek (lenyom a csipogóján egy gombot, Budulit és Bátákot hívja erősítésnek). Mohinya nem érti, mi ez a zagyvaság. Tudni akarta csak, mi Kyrill Perell titka. (Mohinya Obumán unokatestvére, mivel színt vall). A kincsvadászok felmehetnek az irányító terembe biztonságba helyezni a fura kis szöveget tartalmazó papírt.

A főnök bólint, hogy szabad a pálya. Teelbugh és Tilisha végre lőhet, hogy megszabaduljanak Mr. K P - től. A néhány emberke eközben a fő védelmi bázisról megérkezik. A trükk későn tűnik fel nekik. Sortűz zúdul Mohinyáékra. Teelbugh és Tilisha életét veszti. a többivel végez az erősítés. 

Mohinya halálos iramban tart az egyetlen helyre, ahol maga lehet. Nem érti, Henrikov volt embere hova tűnt. Az előbb még ott volt előtte. A kincs vadászok sehol, félhomály van az éjszakában. Bezzeg egyvalaki ott van! Elnézést kér, hogy eltűnt. Ide menekült. Tilisha és Teelbugh alig élve, de beérik őket. Kyrill - re fogva a fegyvert tüzelnének, hogy ez nem Henrikov embere szerintük. Mindkettejüket agyonlövi Mohinya. Biztosan tévednek. És ha már így alakult, Ő akar végezni ezzel a furcsa kis árulóval. A kincsvadászok közben előbújnak rejtekükből. Kyrill vissza változtatja a hangját és külseje is a régi. Fegyvere viszont nincsen. Az Obumán unokatestvér döbbenten tapasztalja, minden ki van nyírva, ahol valami jelet leadhatna. A kis papíron van  viszont minden titok nyitja, meg kellene szereznie. Petrájávná és  Árdzs is befut közben. A főnök fegyvert ránt, Kapavaroszék viszont tüzet nyitnak rá. 


A terroristavezér holtan zuhan ki az ablakon.


2017.07.05

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!