Már megint : Veszélyes Vidéken

MotoszkaDaniel•  2018. január 29. 23:07

Ugek rendbe jött. Vissza állt a jó hangulat. Majdnem egy éve, hogy a bosszú szomjas idősebbik testvér is példát akart statuálni.


Perell és Petrájávná elutaztak pihenni Ynevbe. Csodaszép. 


Detejevná időnként vállal lovas kocsijával fuvarokat és szépen is keres vele. 

Árdzsellániusz időnként körbenéz a városban, valamint segít apjának a birtokon.


Milojevná Kapavarosz megintcsak tesz sétát Ubekből és a Rejtett Ösvényen átmenve meglátogatja édesanyját. Közli vele, hogy Korok s mindenki más jól van és Kyrill kétszeresen is segédkezve, jelenleg vakációját tölti a húgával. Kapavaroszné Millajevná örül a jó híreknek. Reméli, hamarosan visszatérhet családjához a kényszerű remete életmódból s Kyrill-t is szívesen megismerné. Ad Milojevnának a legújabb gyógyporokból . Meg még egy kis aranyosságot, mely az új varázslatok döntő százalékát semlegesíti. Tudatbefolyásoló folyadék, ital. Elmondja neki, hogy nemrég erre járt egy törpe (aki onnan nem messze él boldogan egy barlangban) s adott neki több fiolányi nyelv szérumot. Ha azt valaki megissza, mindössze tíz percig, de a manók nyelvén fog beszélni. Mert ha valaki újra Obumán tervét szeretné elő venni, ezzel  semlegesíteni lehet. Milojevná meg is köszöni és mivel régen járt otthon, a titkos forró dróton értesíti apját, hogy 3 napot nála töltene, hiszen régen látta őt. Korok örül, hogy felesége, Millajevná jól van. Pár szót még váltanak is.


Eközben úton van egy férfi. Nem csinál különösebbet. Mindenfelé megáll egy kocsmában, felhajt pár felest. Az úticélja viszont Ubek. Néhány napja van úton. Hamarosan meg is érkezik. Henrikov Kurth csak a bosszú végett érkezik Ubekbe. Leckéztetni akarja Perell-t, amiért két fia börtönbe került. 


Egy hetet volt távol Petrejevná Kapavarosz és Korok régi jó barátja.

Detejevná édesanyjuktól lovaskocsin haza hozza Milojevnát. 

Még azon az estén 18 ember támadja meg a Kapavarosz rezidenciát, az őröket elkábítják kábító lövedékkel s foglyul ejtik a családot. Bátákot meghal az egyikük eltévedt golyójától. Henrikov jól le is tolja, hogy nincs lövöldözés! Korok jelzi, hadd gyógyítsa meg őt Milojevná. Milojevná mozdulna. Árdzs még jelzi is, hogy tapasztalatlanul, de vállalja és megkísérli, hogy a gyógyítás eredményessége végett megpróbálja kiszedni biztonságosan Báták fejéből a golyót. Henrikov nem nagy örömmel, de biccent. Egyik embere velük marad, HOGY CSAK SEMMI OSTOBASÁG! 

Reggelre sikerül is. Báták mellett marad egyenlőre Árdzs és Milojevná.


Két embert Henrikov a városba küld és látják is Kyrill-éket megérkezni. Viszont még nem lépnek közbe. Perell betér egy üzletbe elemózsiáért, meg pár apróságért. Mire kijön, Petrejevná egy autóban ül és kést tartanak a nyakához. A két emberke Perell mellett megszólal, hogy menjen velük, mert dolguk van, ne a Nővel törődjön, nem ölik meg. A Kapavarosz rezidenciára viszik. 

Kyrill-t arra kérik,egy dokumentumot adjon oda, a főnök ugyanis tudni akarja, hogyan győzte le Obumán asszonyt (ami elvileg lehetetlen). Kyrill jelzi, a házához kell menjenek akkor. Az egyik fegyvert tart rá, a másik megmotozza. 

Már bent vannak a házban, amikor Kyrill jelzi, a mellékhelyiségbe kíván menni. Kijőve onnan eliminálja az emberkét . Viszont a ház ajtajából feltűnés nélkül ki tud slisszolni, mivel a testőr arcát és hangját is lemásolta. Így kelnek útra a Korok rezidenciához.


Henrikov első kérdése, "Kyrill hol van?" A lemásolt testőr felel, hogy "halott", viszont minden nála van, meg is mutatja de oda nem adja neki. Jól van, Henrikov pár testőrt ott hagy. Ő maga pedig Végzet Erdejébe megy előkészíteni a terepet három emberével.


Az ál testőr vár jó pár percet, hogy Henrikovék semmit ne halljanak, aztán a két emberkét hangtompítóssal lelövi.  Az álkülsőt meghagyja, de egyértelmű jelét adja Kapavaroszéknak, hogy Ő Kyrill Perell. Egymaga megindul a helyszínre Obumán bátyja (Henrikov) után.


Buduli rejtve, de utána iramodik Perell-nek. A Rejtett Ösvény végén járnak már, amikor egy tucat emberke tüzel rájuk. Az utolsó néggyel Buduli végez. Perell nem érti, ki segített rajta. A fű rengetegéből csak egy kar nyúlik ki kezében maroklőfegyverrel hogy menjen csak. Kyrill-nek rejtett testőre van :D

Henrikov kivárja a reggelt, az előző két esetből tanulva, inkább szeretne mindent elegendő, természetes fénynél látni. Addigra viszont az összes embere halott. 

Megreggeledik és Buduli jelzi a másik szobában már magához térő Perell-nek, hogy Henrikov mindjárt útnak indul a földszintre. 

Le is megy és úgy tesz, mintha Henrikov oldalán állna. 

H(enrikov) "Hol vannak az emberek?"

K(yrill) " A Kapavarosz rezidenciát őrzik ahogy kérted, Henrikov Úr!"

H "És az itteni embereim?"

K "  Ők a pincében aludtak. Ne zavard őket még. Nemrég tértek nyugovóra. Meleg volt nekik kint. Most már úgysem állhat semmi se az utadba, nem igaz?!"

H "Való igaz, ne is vesztegessük az időt, bele vágok!"

Egy másik dátumot mondd latinul ugyanúgy, mint Obumán, és megintcsak semmi! Kyrill beveszi a kis italt, fenékig kortyolja és törpe nyelven adja elő. (Attól a pillanattól kezdve a jövőben bárki mormolhat akármit. Egyszer lehetett semlegesíteni az átkot. A büdös életben nem háborgatja már senki sem ezt a vidéket. )


Mr. Kurth vélt embere felé fordul "Mit csináltál? Nem történt semmi! Sőt, mintha inkább semlegesítetted volna!"


Leveti magáról az álmaskarát Mr. Perell és a hangja is a régi. "Mr Henrikov Kurth, igazán kedves h megismerhettem Önt és az embereit." 

Buduli a közelben van idő közben és kénytelen tüzelni, mert Henrikov fegyvert ránt, Perell-nél meg egyenlőre nincs fegyver. A Seriffet kihívják, lakat alá kerül Végzet Erdeje a Rejtett Ösvénnyel együtt.


Perell ismét pihenni megy Petrájávnával. Ezúttal Detejevná is jelzi igényét, hogy velük tartana. Báták és Buduli kérdésére, szinten IGEN a válasz. Ugyanoda, Ynevbe mennek vakációzni. Legalább egy hónapra mennének. 


2016. 07.16

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!