MAGYAR PITE

MotoszkaDaniel•  2023. január 23. 14:37  •  olvasva: 47

Ágnes egy bár dolgozójaként azt álmodja, az alkalmazottjai anyaszült meztelen felsőtesttel szolgálnak fel. Felháborító lelkülettel megy munkába és beérve az irodájába csörög a telefon. Azt mondja a vállalat Balázs részéről, hogy fedetlen mellekkel legyen ezentúl a munkavégzés. Ágnes dühös szemekkel hallgatja a rendeletet és autóba ül. Sipító kerekek s az úton haladva így érkezik meg. Belépve a céghez kéri, azonnal. Tüstént a főnök elé kíván járulni. Ez sürgős, vérlázító. Köszön az ajtón belépve, de piszok dühös. Szép kék szoknyában készül helyet foglalni és leveszi magáról a nyári begombolt kabátkáját, ami alatt egy szál szép fehér melltartó van kék szegélyezésekkel.

 

Ön mit szólna, ha az Ön dolgozóit így aláznák meg? Maga kitenné a nőbeosztottjait ilyen megaláztatásnak? Ennyire tárgynak vagy még annak se nézi a nőket? Maga mit szólna, ha így szégyenítenék meg a női nemet? Nézzen rám. Ugye, ezt csak viccnek szánta!?

 

Új, rendelet asszonyom és nem vicc. Ez komoly. Megkísérlek beszélni a főnökséggel.

 

Nem fogunk levetkőzni. Sem én, se a többiek. Azt felejtsék el. Akármi is a válasz a boss-ok részéről, ebbe nem megyünk bele. És ha további gond van, szerződést bontok Önnel illetve Önökkel. Maga tudja, milyen nőnek lenni? Vagy ott fent magán kívül a kupolánál a piramis csúcsán kér valaki pofont? Van fogalma arról, a nők mit meg nem tesznek helyenként a férfiak kegyeiért? Mind öltözködésben mind viselkedésben. Ne tegye ezt velünk, kérem. Ne kényszerítsen lépésre, ami nekem illetve nekünk rossz.

Nem kell a virág, piszok dühös vagyok! Vonják vissza vagy módosítsák a rendeletet. Lányok, nők illetve asszonyok vagyunk. Nem tálcán felkínált kurvák, akiket felkoncolnak a Hostel film hasábjain. Az minőségi darab trancsírban és még az örömlányokat is megalázza. Csodálkozom, hogy Szlovákia ilyen mozgóképdarabot a filmszínház piacára enged. Pedig jó anyag, csak éppen leszarja az erkölcsöt és csak illúzióban hordozza a szabadság érzetét. Zárójelben jegyzem meg Önnek, Balázs: Nekem a második a kedvencem. De ez presszó és nem bordély, hogy ilyen lengén porondra engedjem az alkalmazottaimat. A saját házában vagy szobájában mindenki azt csinál és úgy, amit akar. De ez mégiscsak egy köztér. Ezt nem gondolhatják komolyan, hogy ilyenbe akár női főnök bárhol is belemegy.

 

Balázs virágokat hozat, amit Ágnes várjon meg. Legyenszíves. Ezt elviszi a lányoknak engesztelésül. Balázs ehhez ragaszkodik. Hát nem ordított vele Ágnes, de felemelte a hangját. Ágnes elzúg az autóval. Nem annyira kapar, most kevesebbet. De ugyanúgy hallatszik az útja.

 

Ágnes kiborult és a könnyek jönnek. Sír meg gondolkodik. Amikor kiszomorkodta magát, tárcsáz. Két melléket. Azt mondja a lányoknak, hogy tiltakozásul a főidény előtt a szezon egy hétre bezár. S ha nem értenek a szép szóból, akár egy hónapra is.

A virágok megérkeznek. Szép, illatos rózsák. A lányok nadrágot hordanak melltartóval (virágszegély a kosarakon). A cég nem kíván szerződést bontani Ágnessel. Ha Ágnes a bárt bezárja, az a környék a faluban bisztró nélkül marad.

 

Ágnes bosszúból egy bő hónapra bezár. Balázzsal megegyeznek, hogy a férfi a büntetést átvállalja és az anyacégnek nem tetszik. Nem tetszik az, hogy nem tud rávenni mindegyik presszót erre az imidzsre s ezért még a büntetést is vállalják. Bizony tiltakoznak a vendéglátóhelységek ez ellen az elképzelés ellen, hogy a csajok fedetlen keblekkel dolgozzanak.

 

ÁLOM

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!