Középen nyílik a folyosó OKTÓBER

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 6. 22:56  •  olvasva: 56

Ez a magabiztos délelőtt és a hullaházban is rengések jeleit mutatja a test, csak kevésbé veszik észre. Most készítik majd elő a koporsóba.

A házban Nóra barátnője, Ashley (meg Bailee van még ott. Igyekszik lelket önteni belé) a szobában és Ő nemcsak hisz a szellemekben, érzi is őket. De nem látott még szellemet. A gyilkost (Bailee) az érdekli, hogy Nóra nincs többé (mert vele kefélt életében az általa hőn áhított fiú s nem vele). Ashley zajt hall fentről (Brion mégegyszer megbassza Nórát, hogy ne legyen feszült), ez már a második eset. Az első alig volt kettő órája. Felmegy az emeletre, bizsergések suhannak át (Ez Claire őrködésének a járőröző lépte) és a padlás alatt e szobában semmi nincs mocorgó ágyat leszámítva. Beszédeket hall, lassan mondatokat (Nóra hangját felismeri, de ki a másik kettő? Nő meg egy férfi. Ír akcentusa van a női hangnak még ha ha szellemé is. Eszébe villan. Az egyik barátnője mesélt egy apácáról, akit eretnekség vádjával a zárdában a kolostorba falaztak. Nagy sérülések árán kibontotta magát a toronyból, azonban az ugrás nem sikerült a távoli fához. Szörnyethalt a kizuhanásnál). 


Ashley suhanásokat lát, kettőt. Nóra szellemével együtt hárman voltak. A levegő lehűl, a redőnyöket félig lehúzza valaki és becsukódik az ajtó kulcsra (Claire ördög meg Brion sátán dolgozik). Azt mondja Bailee: ha a szellemek kétszer basztak, neki is jár még egy. Nem? Már dolgoznak rajta, behívta egy George - ot. Nem átverés, kefélje meg (ha van kedve). Ez meg is történik s amikor a testét látva lekerül a póló Bailee - ről még melltapizásra is van mód melltartóstul (George kimegy hugyálni meg inni s a számítógéphez levelezést nézni. Arra készül, hogy távozás előtt lesmárolja ezt a barátot. Arra már nincs módja, mert más látvány fogadja. Amint belép s nem tud szólni hozzá, mert csend van és miért van az arca a televízió felé? Odanéz, a tévé nincs bekapcsolva). Bailee összenéz a telefonjára meg magára, mire a haver újra itt van és Bailee csókolgatni kezdi (el is könyököl az ágyon, a melltartóba nem nyúlhat George. 'Fuj', betapizni tilos. Azon át simogathatja. Ma dobta ki Bailee - t a kavarópartnere faragatlanság miatt. Nem is volt köztük szex), aztán úgy hat perc után kiküldi (Üssön össze valami kaját). Nóra ráhelyezkedik Bailee - re és nekilát a nyakának. Addig szorítja, amíg szusz van benne. Mielőtt kilehelné a lelkét, Brion és Claire felveteti vele a szellem alakját (hogy lássa, kinek az arca köszönti Őt utoljára). Ashley sikít (Nóra szellemét vonalakban látja, amint véghez viszi a merényletet), a másik hang Bailee halálhörgése meg sóhaja. A test lassan befejezi a mozgást a haláltusájában. Brion  nyitja a Sátán kapuit csettintéssel. Claire is csettint (ezeket Ashley döbbenten hallja is, de csak árnyakat lát e szellemdimenzióból), de Ő meg más végett (A tükröket védi le. Bailee lelke a pokolba menjen vezekelni és ne az ördögökhöz). Brion - tól kérdez Claire, mehet! Lélekelszívással kiveszi a magzatokat a holttestből, majd Ő ítélkezik felettük (nem biztos, hogy rossz emberek lesznek belőlük. Magával viszi György angyalhoz). Eljuttatja a mennyországba (első Doom főmenü előtti zenéje jöhet ide). A rémült Ashley-hez mennek most, Nóra kap elsőnek alakot. Nehéz Ashley - t megnyugtatni (Láthatja a két másik személyt? Nem látott még szellemet). Megjelenik neki az ördög a sátánnal. Akkor Nóra elköhinti magát, hogy nem ez a valódi alakjuk. A sátán külseje nem mond neki semmit (azonkívül, hogy: nem olyan, mint a könyvekben). Az ördögnél higgadt rémültség lesz úrrá rajta, amint a fityulát megpillantja. Mire Ashley megnyugszik, Nóra meg mindannyian visszaveszik a szellemalakjukat. Az ajtóig ebben az alakban is mennek, aztán árnyjá öltve alakjukat a semmiben eltűnnek Ashely szeme elől. Nóra annyit mond, még találkoznak.


Ashley-nek senki sem hisz. Szerintük rohama volt Bailee - nek és abba halt bele (Gyakori ez a mai világban. Különben is, idegben volt a jövője végett. Nehezen dolgozta fel azt, hogy nem kell a pasiknak. A söpredékek kattantak csak rá. Persze, hogy ez a magyarázat nem győzi meg). Akik ebben változatban hisznek, azok meghallgatják, de egyenlőre magukban tartják a véleményüket. Ashley szerint Nóra a túlvilágról megbosszulta a halálát. Akik vele vannak, még aznap este Ashley - vel tartanak szellemidézésre. Ashley hoz magával egy Jack - et (Ez működni fog? Persze. Érthető, hogy hiányzik neki a legjobb barátnője; Nóra. Bailee lelke bolyong és hiába rohadtul dühös, nem tudja kitúrni Nóra lelkét a tábláról. Claire s Brion ezt megakadályozza. Ott csörtet mellette, csak hiába duzzog. Claire szellempárbeszédet érez a pokolban, szól Brion - nak: nyisson a tereferéhez biztonságos kaput). És mik lehetnek a kérdések? Ő ölte meg Bailee - t? Az lep meg mindenkit, hogy Ashley kezét viszi valami. Ez három betű, ami a Y E S - t adja ki (pillanatra be mutatkozik Nóra szelleme, de csak Ashley láthatja. A többiek némelyike csak bizsergést érez. Azt közli vele, mindig várja ki a jelenés végét a válasznál. Ha nincs árny vagy nem észlel semmi áthaladást, teheti fel a következő kérdést). Nem értik, hogy miért. Nóra nem válaszol egy idő után. Az igaz, hogy előtte egy rakat kérdés megfelel. De van ezeken kérdőjel? mert pl. Lehet, hogy Ő is kérdezne. Megkísérli (Ashley, hányan hisztek nekem?). Na, ez érdekes lesz. Finoman le kell görgetnie Ashley - nek azt, hogy ALL OF US - azaz mindnyájan. Nóra érzi a gondolataikat? Mi van (gondolják meg mondják néhányan)? Kettő üzenet jön még, megvárják: 1. A tükröket letakartátok ott (mert maradjanak is még úgy)?

2. Ne menjetek Bailee házának a közelébe az éj közepén. Most mennem kell, négy óra után nem mutatkozhatok. Előtte időnként huszonkét órától kérdezhettek (Ha én szeretnék valamit kérdezni, jelzek).


Elmennek Ashley tóparti házába, hogy a szülőket ne zavarják az alvásban. A földszinten füllel alig hallható zene szól. Ashley inkább felmegy az emeletre, egyedül akar lenni gyászában. A gondolatokat sem lehet ilyenkor rendezni, csak a táblára érkezett válaszok nyugtatják a könnyezett idegeket. Felkéri Jack - et, ölelje át. Tánc indul a zenére és ez csók (Az, de nem heves. Ha a lány kezdeményez ilyenkor, akkor azt óvatosan. Illik követni. Vagy viszonozni. Ashley ölelésbe kezd a csókban és csak kicsit mélyíti, aztán ajkak vége. De végigviszik a táncot)? Jack tesz egy javaslatot, nem lenne jó ötlet a következő ilyen hókuszpókusz beszélgetést is itt megrendezni? Nem zavarnak vele senkit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!