Középen nyílik a folyosó JÚLIUS

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 6. 22:36  •  olvasva: 65

- Na, most önként jött. Mi a baj, Claire...? Szakítottam magára időt a sűrű teendőim között a rengeteg mocsokban.

- Ennek mikor lesz vége, Brion? Mikor jutunk vissza az alvásunkból?

- Úgy érti, az ördögség élére?

- A régi létünkbe. Amilyenek voltunk. Egykor.

- Csak nem arra gondol, hogy...?

- De, arra. Aztán megyek is tovább Nórához semmiként, mint amikor az emberek suhanást éreznek maguk mellett. És látnak érdekes dolgokat az égen.

- Az nem az. Egyik sem, amint mond, de közel jár. Maga Claire a fekete lyukakon át közlekedik, azoknak pedig a mi szempontunkból is végtelen. Felfoghatatlan az energiája (elnéz maga fölé). Gergely nagyfőnököm erre is tudja a választ, abban biztos vagyok. Hogy mit jelent az pontosan, hogy végtelen energia és mennyit takar.

- Nem válaszolt a kérdésemre, Brion uram.

- Jajj, belemerültem! De akartam..., na! Nézze. Én őszinte leszek magával, de nemhiszem, hogy ez a mi léezésünkben megvalósul. És hozzátenném, nem vagyok borúlátó. Csak alig egy milliomod százalék esélyt látok erre, hogy visszatérhetünk tényleg! Az előző vagy valamelyik életünk egyikébe. Az emberek a szellemekkel sincsenek tisztában, a sátánizmussal sem, a templomok világába most nem mennék bele, az egy külön 'mise'. Az a nagy gond, hogy sokan a mennyországot sem tudják megkülönböztetni a pokoltól. Az ördögöt, a bukott angyalokat meg se említik itt alattunk a minden napjaikban. Amíg a rosszak sem tudnak megegyezni egymással és válogatás meg minden fontos nélkül ölik a nőket a sajátjaik közül is, ez esélytelen. Mmmmmmmmhm (csóválja a fejét), így van. Az első jel a szabadulásunk felé a fordított keresztek megszűnése lesz, hogy nincsen már szükség a pokolra. De azzal még nem lesz eltörölve a mennyország meg az ördögök angyalai, csak jó úton leszünk. 

Egy új megvilágosodás felé. 

Maga szerint én hogy kerültem ide, Claire?

Mert nem jótékonykodtam kávéval a bűnözőknek. Inkább tulajdonképpen közéjük álltam.

- Kérem, mondja el. Utána döntök, hogy megkefélheti - e Nórát majd. Mert ezen gondolkodom, Brion főnököm.

- Megöltem a pápát a többiekkel, mert nem értettem egyet a politikájával.

Bebörtönöztek. Csak onnan már nem jutottam ki.

- Mért? Mi történt ezután?

-Zendülés tört ki és ebédelni menet a vacsoráig nem jutottunk el. Én maradtam utolsónak, akit öngyilkosságnak álcázva felakasztottak a cellájában. A testvérem megúszta. Ez az egy, ami vígasztal. Egy fiam van és remélem, jól van valahol a világban. A lányom halva született.

- Igen, de megmentették.

- Ezt honnan veszi?

- Én később kerültem ide, először az ördögökhöz.

- Ja, tényleg. Maga helyettesít. Igaza van. Megindulna most a csatornákon  keresztül ezzel a levéllel? Fellebbezés a pokol bíróságához. Magára bízhatom, Claire?

- Mi van benne, Brion?

- Áthelyezési kérelem, de felülvizsgálat inkább. Ha helyt adnak neki, magukhoz illetve a mennyországba kerülök....

- Komolyan?

- Még nem fejeztem be. Hasonló. Ha nem, maradok ezen a helyen. Csak unom már az évezredek óta a sok sötét ügyet itt.


Nóra most enyhébb rémálmot kap léleki alvásában és a meggyengült ég végett egy szerencsétlenül járt sorozatgyilkos szelleme megdugja. Fáj neki, de nem olyan vészesen borzalmas. Mint annál a nőnél, aki nem kaphat többé látomásokat. Nem bírta az idegrendszere, ám legalább nem lett meddő.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!