Középen nyílik a folyosó FEBRUÁR

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 6. 22:28  •  olvasva: 57

Ha jön az ördög órája, Nóra vérben zuhanyozó és csókolózó párokat lát. Próbál felöltözni, csak nem sok gönc van a sajátján kívül. Mi ez a durva baszott villámlás e köcölékben egy olyan valami lakrészein járkálva, ahol az erkély körülbelül a legelegánsabb (Mivel halott, de Ő azt nem tudja. Majd hülye lesz azt az ördög az orrára kötni. Még így is jó helyen van. A sátánnál lehet, már a rabok cincálnák szexre éhesen a testét és nem mindegyik normál értelemben vett elmebeteg)? Egyszer nem veszi észre, hogy valahányszor takarja ruhára a melltartóját, azt a sátán ignorálja. Felülírásban módosítja szexisen durvára. Ha balszerencséje van, a melltartóban kénye - kedve szerint megturkálja. Ez órában a szerencsétlen lélek bolyong. A vörös főnixtől most elmegy a pokol, mert Brion a tükörrel bajlódik tovább a végzet lándzsája visszaszerzése végett. A tükörben meg jelenik meg Claire, hogy Nóra fáradjon az erkély ablaka elé (Mert? miért is? Nincsen máshol ablak a sátánnál?). Szegény 'nyomorék' lány elé megállapodás kerül, hogy három héten keresztül a heti napok egyikének bármelyikén a pokol rabjainak egyike megdugja (De azok közül is olyanok, kiknek jó a magaviselete). És mi van akkor, ha Őt ez nem érdekli s inkább a semmi üres lakját választja? Akkor siralmas földbe fogja a sírját ásni, ami soha nem húzatik fel. A szeme látni fog, de soha nem tapasztalja meg a szépet. A testét kényeztetik ameddig az idő el nem fárad, de koszban égettetik az el melyet a férgek gyújtotta gyufaszál hamvaszt fel. A bujasága okosan rugalmassá lesz, de csak az elrothadt szél simogathatja az örökké virágzó.. és gyökeredző.. semmiben.A benne lévő bölcsesség nem ismeri azt a szót, hogy kutatás. A tudásban nem leli örömét, hiszen nincsen onnantól értelme a szikla szélén való létezésének sem.

- És a másik 'kapu'? Ha elfogadom?

- Őszentsége kisleány Nóra, áthelyezést nyer egy másik létbe, ahol minden igazságtalan. Azonban a szenvedés értelmezése és átélése a törvények másik s színes arcában nyer elégtételt a te létezésed halandó formájában, de onnan van továbblépés (itt csak száraz élet van kerítésekkel a büntetések kitudjameddig érvényben lévő szerződésének árnyékában). Te nem erre a világra tetted le az esküd letételét. Én azonban lehetőséget kínálok neked átlépni a létezés egy másik édenkertjébe. Mit gondolsz, miért szennyezi be szüntelenül füst az elméd? Itt a cigaretta tartja alvásban mindannyiunkat a bűneink megbánása napjának eljöveteléig és én is szenvedő utazó vagyok e létezésben. Én Claire, nem ebből a világból származom. Valamennyivel rosszabb csak  annál, mint ahonnan ide helyeztetett a lelkem. Az ördög lakában is felmerülnek kérdések, nemcsak mondatok születnek. Ha a szerencse napja van, a válaszok felmerülnek a katlan alól. Nem mindenki kíváncsi és érdemes azonban rájuk, így azok a válaszok úsznak tovább a vér folyójában s tárolódnak az elmúltak világa cseppkövek áztatta barlangjában. 

Hogyan döntöttél, gyermek? A bujaság ura várja a válaszod.


- Mennyi időm van rá?


- Öt óra van az ítélet órája tárgyalásán a megadásáig a bolyongásod felülvizsgálatára és adok neked előtte ötvenkilenc másodpercet. A sötétség ura döntési joggal nem rendelkezik feletted, de az időd eljövetele esetén belekérdezhet a kalandjaidba és aztán kerül hozzám a benned lévő lélek minden érzelem mentes élménye s Én döntök a sorsod felett.

- A válaszom igen. 

-Valahol megértem a döntésedet, pedig nem vagyok ember és nincs testem. Valaha volt, én választottam ezt a száműzetést. A felettesem még ha feloldozást nyer, sem lehet szabad lélek. Az Ő életében nem. Egy másik életben és mások számára talán igen. Több mint rendkívül súlyos büntetések kiszabásával jár a kihágások elkövetése. A bja alakom most e tükörben, a világok találkozásánál köddé válik. Itt az sem létezik, amit érzel. Csak az, amit gondolsz. Ahol helyettesítek, csak az létezik; ami remény. Engem most meg fognak becsteleníteni. Ha elkezdődik a létváltásodért a te értelmezésedbeni ördög órája, ne ellenkezz. Téged nem vetkőztethetnek le bugyinál és melltartónál lejjebb, Nóra lélek! Ne feledd, a pokolnál is van rosszabb. Most próbálj meg aludni egyet. Tudod, hogy a létezés ezen síkján kettő óra csak a napsütés látogatása.

- Várj, várj! Kérdezhetek egyet még?

- Igen, ööö. De igyekezz a feltevésével. Tudod, hogy közeledik az ördög órája és én sem vagyok bűntelen.

- Pedig jó ember lehettél az egyik létezésedben. A kérdésem, téged hogy hívnak (az elmédnek ebben a létezésében)?

- Claire vagyok. A főnix, a vörös világok parancsnok asszonya. én is kaptam lehetőséget áthelyezésre, tárgyalás alatt állok. Most pedig menj! Aludj, pihenj (Csak a hangja hallatszik már, mert távozik Brion tornyába). Feketésedik az ég a sötétkékből. Ilyenkor mennek portyára a vétkezett seregek és gyűjtik be bűnös bűnteleneket, a testükből való lakmározásra. Ott csak elrabolják őket, mert étkezni belőlük kizárólag a pokolban lehet s ennyit tudok.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!