Középen nyílik a folyosó AUGUSZTUS

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 6. 22:53  •  olvasva: 59

- Nagy mesébe kezdjek? Na, van időnk. Az idők kezdetén minden egy volt. Férfi a nővel, menny a pokollal. Igen. Jól hallotta, Claire. Ördögök nem voltak. Oda később a bizonytalanok mentek, akik egyik féllel sem értettek egyet. A férfiak és a nők nyilvánosan keféltek, nem voltak nemek. Ezt a rendezetlenséget az ég, az én. Azaz a mi (Brion) őseink járhatatlan útnak vélték s kettéválasztották őket. Ekkor születtek meg a nemek. Kezdetben nem kellett egymásba hatolni utódnemzéshez. Csak egymásnak estek egybenőve és kész. Ismerős a helyzet, hogy mi a gond? A Szovjetunió is felbomlott, mert gazdaságilag fenntarthatatlan volt. Jó, mondjuk annyiban különbözik a helyzet; hogy a szovjetek az erő politikáját képviselték. Ennél a másiknál meg kisebb, alapvetőbb problémát szült a fejlődés.

- Várjon. Ha magának is Ők az ősei, akkor.

- Meg tudok jelenni az emberek előtt nőként. Ha lemegyek közéjük. Ezt az egyet meghagyták a felmenőim évszázadokon át. Hogy amíg ők, odalent nem tudnak megegyezni, mi a pokol kapuinak védői nem a saját alakunkban megyünk le hozzájuk. Ezt az angyalok is tudják (azaz a mennyország), csak amíg mi egy hétig tehetjük ezt éjjelente vagy naponta. Addig ők ezt legfeljebb három - négy napra. 

Maguk, úgy tudom alakot tudnak váltani és fél hónapra. Jól tudom, Claire?

- Az utolsót nem tudjuk pontosan, Brion. De a többi jó. Csak kíváncsiságból kérdeztem a kezdetek kezdetére rá.

- Érti már, hogy milyen messze kerültünk onnan, ahonnan kezdtük és hogy ettől az 'édeni' állapottól több mint nemzedékekre vagyunk? A felettesem is mondta a társaival tárgyalásokon. Mi itt a valamilyen semmiben jobban megvagyunk, mint ők ott lent a semmilyen valamiben. Pedig mennyi és mennyi jelet küldünk nekik oda le számtalan módon s több század múltán sem értelmezik elegen meg megfelelően. A legfőbb tanács (a nagyurak) ezért küldeti velem, magával meg a harmadik valakivel /(aki ha megérkezik majd ide a menny részéről, szeretné látni Nórát/ azt a rengeteg Mária jelenés jelet például.

- Miért? Miért, uram (Brion)?

- Haza szeretnének térni a létezési síkokról (azt hiszem). Valaha olyan volt. Nem akarnak századokon át bujkálni. Maga szeret bujkálni, Claire? Álruhában mászkálni az emberek között akár jelenésként, amikor önmaga lehetne (és akkor megy ki a napfényre, amikor akar. Nem pedig, amikor lehet)?


György angyal megérkezik az intelmekkel, de igazából hírrel jött. Elvitte a levelet, mert elakadt Gergely nagyfőnök előtt. Most már jó helyen van.


Nóra lakosztálya és hallgatja meg Őt Brion. - Mi a véleménye arról (most, hogy a zarándoklatának a fele letelt), hogy a létezés másik valójába a könnyebbik úton léphetne át?

- Előbb nem lehetne?

- Nem, azt nem. Ám megkönnyíthetem az átlépését. Claire főnix helyettes asszonyom beszámolt a kivételesen jó magaviseletéről. Brion vagyok és rögzíteném a pszimbe a vallomását.

- Most már elmondják az igazat? Vagy még mindig titok előttem? (Brion és Claire egymásra néznek tanácstalan kérdő tekintettel) Meghaltam, igaz? Halott vagyok?

- Igen. .... (...) Téged megöltek. És a pokolban vagy. .... [.... ....] Amennyiben viszont érdekel (Claire - re néz), át tudom helyezni addig a helyettes asszony révén az itteni létezésének egy másik; a létezés biztonságosabb síkjára. Erre az alig másfél hétre.

- Ha Ön a sátán és Claire a vörös világokból jött, akkor van valódi alakjuk? Fel tudják venni? Mert Én csak egy nőt meg egy férfit látok.

- Persze, ezen a síkon még gyorsabban is megy (Claire szarvakat növeszt erős barna izzásban piros szemekkel. A ruházata sötétkék, légzésnél szürke fényt fúj ki magából. Brion - nak agancsa van, bíborvörös szemek. Fekete palást féle és éles fehér fényű a lehelete).


Ezután Brion megbassza Nórát, miután Claire megengedi neki és Nóra is beleegyezik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!