Könyékig a bűn csápjában

MotoszkaDaniel•  2023. január 27. 00:35  •  olvasva: 53

Sára a szenátor asszony férjéhez érkezik, akit egy furfang keretében kihajít az ablakon. Mielőtt menne a következő állomására telefont kap, hogy a szenátor asszonyt az egyik tárgyalásába menet elkapta a sofőr s nem ért oda a következőre (autópályán leszorították és lelőtték). Az egyik tárgyalásra nem kell tanú? A tanút az ügyésszel együtt szintén elintézték. Az ügyészre egy tó mocsarában találnak rá, a tanút telefonfülkéstül elsodorja egy teherautó. Sárára lőnek rá és meg is sebesül, a bírót menti ki. Na, nem azért, mert meg akarja menteni az életét. Információ kell neki, utána a testét lesúlyozva folyóba dobja. Cigarettára gyújt Sára és egy hídnál várja Andort. Rajta kell ütniük egy bankáron, akit más belátásra kell bírni. Andor szintén megsebesült, Sára veszi át a kormányt és kapar. Golyózápor zúdul rájuk, de ez nem a rendőrség. Üldözés kezdődik s Sára az egyik sikátorig eljutva néhányat kilő. A sarkon a fordulás előtt célozva nem a tankra akar lőni. Felrobban.

Egy kisfiú az egyik autónál Sára húgára támad. Sára rohan és ennél jobban nem tud, Ő húzza meg előbb a ravaszt. Nem volt választása, le kellett lőnie egy gyereket.

 

A maffia kihívja a rendőrséget, hogy a Svájcban lévő nőt hazahozva bebörtönözve legyen és információt gyűjtsön be az Antal klánnak.

Sárát igazoltatják és gyilkosságért beviszik. Napokon belül megtámadják az örsöt s Sára a lövéseket hallja. Amikor a celláknál is ezt érzi a füle, tiszta számára a póker játszma lapja. Nem kiszabadítani jöttek Őt, hanem elhallgattatni. A színre lépett (nem tudni, melyik) másik családnak Ő útban van. Az emeleti ágyra mászik fel és egy embert kiiktatva fegyvert szerez, amíg nem szerzi be a sajátját. A civilek is halottak, ezek nem hagynak tanút. A sok fiók egyikében megvan a fegyver, most még össze kellene halásznia az iratait. Hol lehet az autója? Belopakodik a zöldjéhez s emberek árnyait látja a szétmészárolt Örs előtt, ezek rá várnak (a biztosítás, ha az előörs kudarcot vallana). Sára szerez egy Submachine Gun-t, melléjük lopózik és az autójából immár teljes puccparádéban tüzet nyit. Ezzel itt vérfürdő vége. Sára kikapar, a kanyar után a csikorgásból érkezve semmilyen rendőr a gps-en jelezve. Gyújt egy cigarettát menet közben és még mindig rallyzik az utcák között. Tárcsáz apjának, Antalnak. Andor lábadozik. Az apa mélységesen fel van háborodva a történteken és azonnal tárcsázza a másik családot, mégis mit jelentsen ez?

Sára (ahogy hajnalodik, a parókájában meg napszemüvegben) a kihallgatóba tart, hogy levegyen a sakktábláról egy tanút.

 

Antal szomorú, hogy a másik család irányt váltott és semmit sem jelent nekik a lánya. Információt szerez csellel arról, mikor van legközelebb gyűlésük s hol? E hívás után harmadikként tárcsázza a kisebbik lányát, hogy menjen oda a napokban (kap előtte fegyvert). A napokban Antal magához öleli mindkét lányát, amint olvassa az újságot (egy bankár összeesküvés tagjait lemészárolták). A lábadozó Andor lép be, Ő is jöjjön közelebb ölelésre.


(Olvadó Aszfalt CI. Százegy.: A zöld torpedó, a bérgyilkos: 3.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!