Kit dobjunk meg hógolyóval?

MotoszkaDaniel•  2021. december 11. 15:02  •  olvasva: 145

Rezső az elviselhetetlen magatartásával amit a nők iránt tanúsított, kiközösítik és másik kiadóhoz kerül. Ott sem marad sokáig. Azt mondják a madarak, végül kiköt valahol az  évek során, de bedugják egy irodába és csak dalszövegeket írhat. Amikor megismertem, már akkor túlfűzte magát a lányok terén. Volt egy együttese kiváló énekesnőkkel, de nem tartott sokáig a szerelem. Azt mondták a lányok, nehezen lehetett mellette énekelni. Állandóan zaklatta, fogdosta őket. Ez ellehetetlenítette a minőségi munkát.

 

Új évet köszönthetünk és a lányok fellépnek, előtte azonban Jenő szeretné, ha előkészíteném a lányokkal az ötödik album munkálatait. Megvan a vezetékesem, szóval tárcsázok. Pár nap múlva tud jönni a Kemény Toll. A keverőteremben azaz irodámban készítem elő a speciális hangeffekteket esetleg, amikor az érkező lányok nyitnak, hogy újságolják, Rezső megnősült és egy utcalányfélét vett el. Még gyerek is van? Na, szegény gyerek! Rezső maga érkezik a napokban beugrani, hogy van a lányok számára új dalszövege. Eljutott a fülébe, hogy a Forgó lángok már az ötödik stúdióalbumot veszik fel. Kérdezem, mi van a gyerekkel? Azt mondja, az asszony elvitte. Már el is vált. Egy kislány apja s a jövőben mehet majd látogatni Őt. Nem szeretik a nők ezeket a nyers férfiakat, mint Ő. Átveszem a lapokat, a lányok nekikészülődnek énekelni kuncogás közepette. Én hallom, miről susmognak. Rezsőről. 

Aszondi, hogy: adjunk a dallamoknak. Összenéznek a gitárosok, a dobok mögött kézben az ütők és várnak a kezdésre. Segítség kerül mellém. Azt mondja a fiatalember, a saját keverőpultján csökkenti a munkámat. Így egy felé kell csak nézegessek. Felcsendül az énekszó és elmerülök a gitárok kavalkádjában. Időnként beledübörgi magát a fülembe a dobok dübörgése és ez az első album, ahol ilyen szépen hallom kiszólni a gitárokat.

Mivel a lányok közül kettő férjhez ment meg gyerek is van hamarosan. A harmadik meg nemrégen házasodott, ezért hetente legfeljebb háromszor tudunk összeülni dalt felvenni, illetve albumot készíteni. Lehet, hamarosan feloszlanak? Mondjuk nekem a szünetekben ilyet nem mondott sem Virág sem Ágnes. Erika marad, ő sem tervez kilépést.

 

A turnébuszba beülni és ünnepi koncert. Az ötödik albumot nem, de az előzőekről mind. Főleg a negyedik albumról van tervben, hogy elhangzanak dalok. Amikor mennek be, hócsatát vívó emberek. Ahogyan nézem, ezek fiatalok. Elsősorban párok, de szóló gyerekek is vannak itt. Mind a Forgó lángok fellépésére várva. Állnak mindjárt sorba, hogy bejuthassanak. Belépőt szedünk, de azt mind felajánlásra gyűjtjük karácsonyra a gyerekek számára.

Hétig énekelnek a lányok, de még visszatapsolják őket háromszor. Úgyhogy tízkor végződik a nap s bizony előkerülnek az előző albumok dalai is. Van olyan rajongó (fiatal párok), akik az első albumról nem hallottak semmit. Hát énekelni nem fognak már, de! Ha félárat megfizetik, az első vagy akár a második album az övék lehet dedikálva. A kazettát választják, mivel az az olcsóbb. A csajok már viszik is a fiúknak illetve a barátaiknak mutogatni, hogy mi van nekik.

 

Dezső és Emőke érkezik a hetek során Jenőhöz. Nincs már csók közöttük? Semmiféle érintés, csakis munkakapcsolat. Hogy Budapestre meg külföldre mehetnének a lányok? Megy ez a szekér.

 

Nyáron át lehetne ruccanni az Egyesült Államokba. A Kemény Toll zenél még? Nem magabiztos, de igen választ mondanak. Befejezni tervezik, de a nyarat még biztosan tudják vállalni. Szóval akkor nagy turnébusszal mehet a Forgó lángok az USA-ba.

 

Jenő mutat nekem a napokban papírt, hogy a lányok öt éves szerződést kaptak. Pontosabban felajánlották és Jenő azt aláírta. Dezső és Emőke érkezik, hogy egy esetleges hatodik album alakul? A zsebükben találtak dalszövegeket valakiktől és akkor... Talán... Fel lehetne énekelni.

Na, ehhez be kell hívnom Erikát, Ágnest meg Virágot is. Február eleje van, tavasszal felvehetjük. Kitől vannak ezek a dalszövegek? Átnyálazzák, ez hasonlít a második illetve harmadik album zenei hangulatához. Most nem hívom Kemény Tollékat, elég csak erősebb hangzásúra hangolni a szintetizátort a komoly pop körítés eléréséért.


(ötödik évad)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!