Kidőlt ivók pultján

MotoszkaDaniel•  2021. március 5. 10:16  •  olvasva: 212

Por várakozó dühöngése a deszkák előtt. Vendégek siratják valamennyi kiürült korsót. Hová csúszott el a hab? Bor véres beszéde a tükörben mutatja magát szőke szemének a könnyező gödörben. A csókok csattannak? Szerelemhez a boldogság szegődik félénken. A vágy bódul? Csörgések az asztalok lábai között.


Ide minden halandó betér egyszer, hogy bekávézza a kedvét. Megmarja derekával a karfát, nyelve szeszre éhes. Ízlelésre, és a csapos felé integet rendelésért. Bendője megvilágosodik néhol, amikor hab futna le a karimán. Elméje sört kortyol, a szava kontyon sugdos. Kifutott az óceán? Érkezhet még egy kör vagy megérkezett az éltető napsugár?


A nyeléssel számolják egymást a kortyok. Hunyorgó fénycső a sarok tetején, csillagok borjakat számolnak a dombon. Fáradó levegő a torkokban aszúk után nyúl és nyíló dugókat remél.


Az ajkak helyenként nyílnak, de ilyen ködbe téved lány? Kalapok kantárja csapkodja a Darts tábla hátát. Azért kopog a gerince, van találat a fasín vágányán. A szürkület oszlik a délutánba és kérdések kiabálnak. Csapos köténye öltődik fel. A nevetések patyolat tiszták, jöhetnek az ivászat mellett az őszinte ölelések.


Nyikorgó ajtóra kel az ébredő szék, újabb sarkantyúja dobog a padlón. Leül mindössze pár pillantásnyira és sört kér.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!