Katonacsizmában 2 - Lacólilla olajbogyói

MotoszkaDaniel•  2018. február 4. 23:46

Ödönből őrmester lett.Mindig jó lyukérzéke volt, csak ezúttal még rosszabb lyukat tömött be, mint Tímea őrmester. Ezt a sorozást még levezényelheti, utána megy vissza a balettbe ugrálni közlegénynek. Legrosszabb esetben megint alulról szagolva az ibolyát Bodri kutyát eteti Cintányérból.
Lehet érezni a víznek az illatát. Az Ördög veri a feleségét. Hol megjön a nap, hol elmegy. Ezzel van tele a hócipője Ödönnek Krokodil Dundee falván. Pont át szeretne osongatni a másik partra ha egy mód van rá Krokó nélkül, hogy megnézze, hol lehetne minél nagyobb ökörségeket cselekedni ilyen Tímeákhoz hasonlókkal. Ezzel csak az a probléma, hogy valami Fekete Róka elvakította s az egyetlen pótlapátot, ami keze ügyébe került, kiejtette kicsi kacsójából a folyam közepén és ideiglenes vakságban szenvedve az egyik ülődeszkával evez át a partra. A Krokodil csak símogatja eme faladikot, jót röhögve közben. Ezt a gyereket nem molesztálja már. Verte eleget a Sors. Passzol ugyan neki egy pótevezőt (de hogy a víz alól honnan, azt ne kérdezzétek), az viszont a túlpart legmagasabb fáján landol. 
A túlparton érdekes módon kellemes időjárás fogadja. Lát egy fekete rókát, amelyikről kiderül, hogy normál vörös fajta. Csak mivel akkor kezdi visszanyerni szeme világát, Feketének látja első alkalommal. 




Szilvia Őrmesterből Őrnagy lett s kacsintgat az alezredesi fokozat felé. Meg is van rá minden esélye, mert szépen teljesít az utóbbi időkben a Halálhágó körletben. Gondolatai pedig egyre inkább Dani körül keringenek. 


De nézzük is Danit, hogy hogyan áll. A fentebb említett körletben található azon akadály pálya, hol a medencés víz mellett krokodil nehezíti az ifjoncokat. Dehát kell a gyakorlás. Egy mordályt egyébként már elfogyasztott. Az embereket eddig úgy gondolta, megkíméli. 


Tímeát lefokozták századossá, botrányai nem szűnnek. Ahogy Andrásé sem.Lacólillában helyezik el őket. Mennye kapuja nem szűkül, Andrásnak meg ez nem probléma. Zárt osztályon kell a kadétokkal foglalkozzanak. Ez a kaszárnya döntése. Hozzá tenném, nem véletlenül.


Ödön kínkeservesen valahogyan hazaér. Dani fogadja a kaszárnyaszálláson. Szilvia Őrnagy asszony néz még utoljára a körmükre. Ödön Úr megkísérli megtapasztalni mi leledzik az Őrnagy Asszony kigombolt inge alatt fekete - fehérben. 
Kíváncsiságát herénrúgás fogadja. A nyitott ablakon át a rózsa bokrosba esik. Talán estére lesz olyan állapotban, hogy kedvenc Macijával megtekinthesse az Esti mesét, miután Bubu mesét szónokol neki az Öreg Néne őzikéje könyvből. A nyelvlecke minden mélységével é Dugovics Tituszával ismételten Dani kezére jut. Szerintem ide nem szükségeltetik több kérdés illetve kérdőjel.


Dani Holdvilág és Göncölszekeres csillagfény közepette romantikázik eme estén Szilviával. Úgy döntött, kihúzza az áramből a televíziókészüléket, mert később kíván műsort nézni a kis amazonnal. Villám sincs ezúttal. Az csapjon a szerencsétlenül ját kis Ödön bödönbe, ha megkíméli.


Holdunk villáma ezúttal Tímea és András lakába csap. Oda ragasztja őket ágyikójukba. Reggelig várniuk kell a mozdulással.


Fekete Róka adja össze Daninkat és Szilviánkat. Valami olyasmit ripityeltek a szelek, hogy Viola, Éva és Bertalan nevű gyermekeik születtek.


Búcsúzik az Olvasótól a Katonacsizmák Univerzuma.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!