Kaliforniából jöttem

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 8. 22:16  •  olvasva: 69

Új Angliában egyeseknek azt füllentem, hogy délről jöttem. Másoknak pedig, hogy nyugatról. Itt északkeleten nyíltak, de ridegek az emberek. Nem igazán bántanak, ám tartanak a boszorkányoktól.

 

A többség bekajálja a megtévesztést, gyertyákkal s a macskámmal a sötétben suttogunk. Ki az aki meg kíván előzni engem? Van itt valahol egy férfi mágus, aki megbújt? Én anyával érkeztem és senkinek nem szóltam, hogy mit keresünk erre.

 

A hűvös tájak fújják a nyakamat és azt szeretnék a társak, ne öltözzek ilyen múlt századosan. Pedig szeretem a régi dolgokat, késő este ki meri a táncomat s éneklésemet megzavarni? Én délebbről jövök, ahol nézte a szememet a tűző nap. Erre északon a levelek mászkálnak a dzsekin.

 

A többségnek autója van, én gyalog járok. Eriknek elsőre nemet mondok a fuvarra, másodjára elvihet. Abban a hitben vannak, hogy kamuzok? Nincs minden beleírva a kristálygömbbe.

 

Már most több fiúval andalgok, mint lánnyal. Az osztályban ilyen gyorsan megtetszem valakinek? Nekem a tenyérjóslás sem akadály s azt el is hiszik nekem, amit kiolvasok onnan? Egy nagymenő csaját túrattam ki a helyéről és ez persze, hogy szemet szúr a barátnőjének.


(Tudom, mit suttogtál a sötétben, 1998)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!