John Prescott

MotoszkaDaniel•  2022. augusztus 31. 12:52  •  olvasva: 73

Az egyetem auláját koptatva csak nem jön utánam a múlt. Már akkor azzal vádoltak, hogy anyám neveletlen volt és rossz férfiemberrel dugott. Vissza vagyok kényszerülve illetve térve Woodsboro - ba, mert a múlt sötét kezei valahol mindenhová elérnek és az arcom a könnyben úszik. Nem a közöny bánatának cseppjei ezek, már az elején baszta sok srác meg csaj csőrét is, én mindenen felülkerekedek. Nincs kés, ami megtörne. Nincs ház, amiből ne jutnék ki. Nincs ellenfél, kinek ne járnék túl az eszén.

Gyere, hátitáska! Várnak a többiek és ugyanolyan ártatlanul hiszékenyek, mint húsz éve. Akkor kapcsolnak, ha már testükben a penge éle. De valakik még most sem tisztelik a szabályokat? Ezek a zsibongó mögül vérben gyülekező zsákok s egy lány már az egyik oszlop mögül halott. Kés nincs, dárda az van és megfordulva a lépcső előtt mélyed belém. Szerencsére nem tövig, ja hogy mérget is csurgatnak rajta belém?


Még ez sem öl meg és tántorgó bicegésben lelek ablakra, ahol pár beszélget s lepem meg őket. Kés kerül elő kettejükhöz. Mire észbe kapnak, én azt magamhoz kapom és a férfi nyakában azt átszúrom. A megnyerő arcú, kék pólós nő eltűnt. Volt dekoltázs, nincs dekoltázs. De engem nem az visz lázba, nem hagyhatja el az épületet. Van már fegyverem!


Mondják a rémült hallgatók, az ebédlőben a műanyag függönyök mögött a rémület tocsog. Az egyik szobában lelek pihenőre és a zárt ajtó kilincse forog. Felkelve, bizalmatlan félelemben fordítom el a gombot. Jön felém az álarcos, de Beszél! Ő az öcsém, John. Csukódzkodjak az ablakoknál és legyen zárva az ajtó, magához veszi a kést. Alászáll a pokol nyomába és bátor férfi, de féltem Őt ezért odalent! Én ötször már megküzdöttem a halállal és nem a pokol lett győztesnek kikiáltva.


Leveszi a hang az álarcot és tényleg a testvérem áll az alatt, készen az indulásra. Megy vissza. Véres függönyök szegélyezik az útját, a sarkokból sem hall azonban suttogást. Sajnos csak a száradt vér lélegzik egyenlőre.


(álom)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!