JégFürdő

MotoszkaDaniel•  2021. június 23. 11:01  •  olvasva: 184

Nem lengedez a zászló, a labda bevonva. A lelkesedés töretlenül gázló, de az energia megtorpan.


Negyed évszázada felengedett a sorompó, most azonban csak csurgó fagylalt jut a kéznek. Diadalittasan pedig és záporoztak a lövések.


A kockás szoknya elveszett, nem táncolnak pompom lányok. Nem ugrálnak, hogy éltessék a drukkot. A világbajnokság szele fekszik el, ezek a szabályok más időkön ülnek. És a Temze folyamának harcosai? A szoknyát attól még nem húzzák fel, de a folyó görgetheti a sípját. Az oroszlán is versenyben van, állkapcsa alatt kapar harchoz a hűvös domboknak.


Potyogó cseppek, mert sírnak a téglák. Vár össze nem omlik. Mindössze roskadnak és remegnek az eleve álmukat alvó sírok. Az oszló foszlányok hozzák a kitartást s könnyek gyűlnek a macskakő bozontjai köré. Nem lesz világos, de a kastélyok is bírják a lábukon.


Elenyésző villám csap füstölve a vár tornyokba, a kéményekbe kérdést juttat? Az ár nem áll meg s mossa a partokat, az eső zilál és estéhez világosodik. Kardok éle élezéshez összezár.


Szellő kopogtat a szemerkélő kapukon. Alig áll a lábán, kezéből is majdnem kiejti az ízletes eperízű nyalókát: Ébredjenek a falak! Felborult a hajó? De a lékek befoltozódnak s ki kell futni. Ki érdemes hajózni, mert mindig jön újabb hajnal. Az ég tiltakozik és dörög, az ágyúrések sóhajtoznak. A tetők kérdőn, csapóajtókon könyököt nógatnak és füstölve érdeklődnek: mikor? A válasz az álmosan tántorgó égbolttól jön az éji sapkáját vakargatva: ráér bő egy hónap múlva.


(Skót HidegZuhany 2. Croatia - Scotland : 3 - 1 Group D.) UEFA, EURO 2020.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!