J Ú L I U S II.

MotoszkaDaniel•  2024. június 2. 01:11  •  olvasva: 12

Hívja a hegy a vízzel a szél mellét s a nyár meglengeti utazóbotját, hogy járuljanak a színe elé. Telefon csörög, hogy várják a mély hangot a szoknyát viselők és maguk közé beengedve vegyünk részt az évszak perzselő ölelésében. Szalonna sütésére történik a készülés és lehet, nem amellett születik a döntés. A magaspart alatt zúg a folyó, egy szőke cyklon féle sürög a konyhában cselédként valamint csatlakozhatok be e percekben hal adagolásába a forrásban lévő vízbe.


A paprika illatában szócsatáznak a hölgyek, foglaljak helyet köreikben. Sorban egymás után mennek el, aztán jönnek vissza az öltözőből. Én is készültem, ha esetleg fürödni kell vagy játszani a vízben. Elképzelést szavakba foglalni nehezen keletkező illatok szólítanak meg, akár járuljak hozzájuk közelebb s némit veszek is magamhoz a sörből.


A szőke hang nyájas hajban a sikló hajában az, ki intézte a hívásomat ide. Menjek utána és segédkezzem neki az átöltözésben. Illatos volt a víz és barátságosan szeszélyes, kell helyenként ez az úszás a holtágak körül meg a vízipóló. E foszlányok eveznek a gondolatokban s a nap körülfont karját látni, azaz kettő felhő ismerkedne két oldalról (hasonlót e társaságban is látni, csak itt a fürdőruhákon pihenő árnyékok a felhők és azokat pedig az itt vendégeskedő szellő tereli és van, hogy mohóbb komótosságban).


A cyklonom a lefelé gombolás után e nyári dzsekiben magára vet egy cowboy kalapot és van, hogy hátravetve hordja azt. Le a többiekhez s a nap tüzérsége adja a napunk fényét, további mártózások történnek még. A kellemes vízajka átveszi a test felett az irányítást akár csobbanó csábításhoz, egy másikat éppen átélek.  Mert rajtam van cyklon csábító csábítása. Ez alkalmakkor szokása hátravetni magán a kalap karimás testét.


Étkezés a tálalásnál, aztán barangolás. Be lehet járni e nagy és elterülő környéket. Az árnyékok a perceikben járva mindig más ruhát vesznek fel. Feljebb járva az erdő alatt nézelődve a lenti part csámcsogó csevegése tompul s szünetet tart? Csak a fákat hallani, melyek egyhelyben lengedeznek a markukat a szél vágta napsütésnek tartva.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!