Hosszú az út, tizenhét km 2.

MotoszkaDaniel•  2021. november 11. 16:11  •  olvasva: 124

Mit keresünk itt? Emberfia nem mászik fel oda. Vízesés tör utat magának a dús mezőszirteken, ami beszívatja a szemet megint. Ez a húzódó délután és a nap bandukol felhők ölelő vállaiban.


Lábaimat viszi a testem. Most mutatják az árnyékok, hogy két hölgy vezeti lépteimet e levegőrések zizegő omlásában. Agg vagyok én már ehhez, de a karcsú karok karolása tartja épen az eszem. Ez egykor tovább tartott, mi töri meg a hegy oldalait orcámra tükröződve?


A templomba visznek a lányok? Talpam alatt érzem az üde fű minden harmatos fürdését. Öregszik a szemem, a lányom az összes szépségével, az energikus lépteivel a saját pályáján lejtő völgyben terem. Feljebb megyünk, a kicsiny apátság mögé? Szereti a szemem, ha kilátásban fürödhet. A húgom mit néz? Lábnyomok repülnek kastély sötétbe boruló falain, ezt a csendet fülelve mászik a bokám.


Felrázza valami a figyelmem, honnan ez a mennyei vízesés? A lányom és a húgom öltöznek e belakott szobában a hallgató kastélyban s morajlik be a válaszuk, ilyenkor még csörgedez egyet a harmat a tél beállta előtt. Rálátni e meredek domb lakjáról az apátságra, hintó kerekei esnek elém? Előkerül a nejem a tetőről és mondja, fáradjak a bak mögé.


Beszél az erdő. A levelek nem zizegnek, úgyhogy hallgatom a korona szavát. Gömbölyded formájú dísz a kapun, amin zötyögünk ki és mellém huppan a feleségem. Hová megyünk? Nem lesz veszélyes az a szoros odaát? A lányom és a húgom hidat ereszt csak le. Rándul a gyeplő, koponya formájú kiszögellésből víz kanalazza az utat maga alá.


Ez meg itt mi felettünk? Nem látok semmit, de ez egy kék szivárvány. Mikor volt itt eső? Egy zápor se repült el,most meg csapokat nyitogat. Tágul nagy szirt alatt a barlang széle, odaér a fény orra.


Gondolkodó arc szájából is megered a bőség, nem halkul még az aláeső víz szóló robaja. Be az erdőbe bámulni a megfürdött növényzetet? Lóg a felhők szára, a gomolygó felhők másznak az apátság hajára. Na, valahol akkor megint eső lesz.


(Uncharted: Legacy of Thieves)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!