Holt lelkek 4. Ördögi kacaj

MotoszkaDaniel•  2022. szeptember 14. 13:43  •  olvasva: 64

A varázslók jobban szeretik a nőket? Nekem csak az nem tetszik, hogy magukhoz Őt egyedül kéretik. Cho nincs velünk. A vaddisznótorost még megehetjük. A félszemű banyaút visít rá az egyik szemével az alvó épületekre kacsintva és már megint, erre mindig tél van?

A mézhercegekhez kell mennie, én arra társaságban sem szeretek menni. Oda, ahol a tűz is fél. Boszorkány fogadja madártollal. Na, az a virág ott mögötte jó jel  hidegben és kopáran egy edényen függeszkedve. A dementorok lámpása lövi meg fénnyel az ajtót, a fának meg itt oldalt szemben a koronája a vállára lóg.

Mitől pulzálnak e lakosztályon a fények? A hó elered s ugye ez nem az Azkaban?, mert akkor préda leszek. A halványbordó ládika az tetszik, valaki nem szereti a festményeket? Úgy megrúgta, hogy a padlón oldalt el van feküdve.

Seprű a falnak támasztva és eldőlt bagoly kalitkája. Jé, van petróleum meg fény benne. Végre látom magamat oldalról. Nyakkendő, és az a griffendél új jelzése a taláromon? Fölöttem is akad egy lámpa? Azt eddig nem vettem észre.

Ráfekszem a ládára, hogy kinyíljon. Na, itt mit találok? A kantárja előtt haladok le. Egy jó széles meg nagy, hosszú folyosó néz engem a végében a két szemével. Kezdődik a cirkusz, mert villám rohamozza meg lépcső tetején a követ.

Ja, hogy ez nekem hidat ad. Mert akkor alattam a semmi van? Megjönnek a mennyezetre a lámpák, bejárat meg arrébb repül négy kereszteződéssel. Függönnyel beszőtt s kanapé nélküli szoba, valami lovag szőnyegével vagy ágyával? Lomposa van a lámpának.

Nő vagyok, de most épp nem arra jár az agyam. Jól is teszem, mert a gnómok terme tolja rám az ajtót. Mi a fene van itt letakarva? Mi a francért rángatózik tárulás után az ajtó? 

Valaki imádja edzeni a szememet, már megint villogás. Nem, én nem vagyok fogas. Mást akasszanak fel! Heten vannak, mi meg alig ketten.

Jönnek a szoknyámra a vendégek. Én nem osztottam meghívót semmilyen ládába. Ha a fenekemre csapsz, megrázatlak! Voldemort fiának testvére gondozza a pókokat?

Ez inkább a nagybácsi lehet. Majdhogynem fekete a dús szakálla. Ez innentől a harc ereje, varázsolok magunk köré védelmi erőteret. Ha kell az ellenség testének, küldök én a testére tüzet!

Kulcs formában tüzel a láng csóvája, ez a társam odapörkölő varázslata. Én meg valami barlangba tévedtem lófrálva? A fény keze vezet, de hova? A gyönyörű barna szemem kalandozásban.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!