Hóhányók a dekoltázs vizsgán

MotoszkaDaniel•  2021. december 26. 21:03  •  olvasva: 111

Meghallgatás van. Dekoratív hölgyeket várnak, akik vállalják a nyíltabb megjelenést. Mindegyik megkérdezi a jelöltek közül, meddig kell megmutatniuk magukat? Amikor azt a választ hallják, hogy azt maguk döntik el, de maradhat felsőrész, a csábos megjelenés viszont be kell vállalni az azért szabad vállak alatt illetve hogy biztonsági ember lesz mellettük; a jelöltek beleegyeznek. Eztán megnézik, mi a feladat, ezt leszámítva. Az érdembeni távozás előtt be is kell öltözniük úgy, ahogyan ők gondolták, havat hányó jelöltek előtt merészen megjelenve vizsgakérdéseket tesznek fel. A bizottság úgy dönt, mindegyiküket felveszik. A jövő héten megkapják az anyagokat egy alátét alá téve és azzal kell csakis egy hóhányó - jelölthöz bemenniük akkor, amikor arról egyeztetnek. Zárójel: Az elnök elmondja, akinek ezt követően eljár a szája, hogy milyen cicababa jött be hozzá ilyen meg olyan körülmények között: Még egy vizsgán át kell essen s azon bizony nagy a rosta! Átlagban öt vizsgázóból egy tudja teljesíteni. És az mit jelent? -teszi fel a kérdést némelyik hölgy. Az azt jelenti, kisasszony, hogy időre kell meghatározott mennyiségű havat elhordaniuk.- hangzik az elnök válasza.

 

A legutóbbi hótakarítás után összetrombitálják a finn őrség férfitagjait. Egy héten át csak ismerkednek vele, utána jöhet a havatlanításba való betanulás. Akinek ez hamarabb megy, annak nem kell a másfél hét, hanem mondjuk tizenhárom nap vagy esetleg még annyi se.

És akkor jön is a lényeg (A legjobb pilótákhoz küldik a vizsganőt. Van, aki nem tudta teljesíteni a vizsga első részének követelményeit. Ő mondjuk jelentkezhet a következőre, úgy pár hónappal később).

A marconák nyitják az ajtót a délutáni úgy tizenhárom óra magasságában. (Mindig azután, hogy kopogtak. Ha nincs nyitás, kopognak később. De mindegyik hótalanító jelölthöz más nőt küldenek, hogy ne tudjanak a többiről a vizsgázók). Van, akinek 'balszerencséje' van és 'hajókázó letolt blúzú' vizsgakisasszonyt fog ki. A legjobbhoz a legdekoratívabb nagylányt küldik. Mielőtt kopogás lenne, a lány megkérdezi a testőröktől, ez így elég merész - e? Mondják, hogy mit módosítson. Azonban nem elégedett a hölgy a válaszokkal s megengedi nekik, hogy ők 'öltöztessék'. Gombolják a gombokat és alul végül összekötik az ingét. Ők erre gondoltak. Kész! Most már magabiztos válaszokat hall. Végignéz magán: csak a pántot állítja lazára, amit aztán el is 'tüntet' részben a ruhája mögé. A másikat jól látható részen a vállára helyezi s ott a mellkast meg 'látványosan' sejteti, aztán egy mosoly kíséretében mehet a 'buli'. A férfiak melléállnak, hogy kopoghat. 

Ágyon fekszik a fiatalember könyvet olvasva, de akkor is meg kell várni a szavát. Bemehetnek! Nézi a fiú, hogy a férfiakat leszámítva miért kell ide 'díszkíséret'. Nemrégen fürdött edzés után s csak egy trikóban van, szánokról olvas. A biztonságiak leintik őt, hogy csak nyugalom. Akkor húzzon inget, ha szükségesnek érzi. Az egyik őr a lány mellé ül, a másik az ajtónál marad.

Jönnek a kérdések. Erről az őrök sem tudtak, rágógumi pattog a hölgyeményszájában. Miért szeretné, ha Önt választanák ki? - (A válaszokat minden esetben le kell körmölnie.) Ennél a válasz az, hogy a hó vakságát nem szereti, de szépnek tartja s örömmel takarít havat amúgy is a közért. Mit gondol, ez hosszútávon célszerű mód az utak és közegek csúszásmentessé tételéhez? Biztos, hogy nem. Mert a körülmények mindig változnak. Azonban gyorsnak tartom. Milyennek érzi magát, hogyan sikerült uralnia a motorszánt? Én nem érzem azt, hogy kiváló lennék. A havas talaj állandó koncentrációt igényel s ügyelni kell a fagyos talaj okozta csúszásveszélyre, amikor az ember rámegy. Ha azt mondanánk, hogy jövő hónapban kezdhet s egyenlőre minden hétvége szabad: akkor jönne? (csak egy főnöke van, akit mi választunk ki. Természetesen Ő több embernek jelent, mielőtt hozzánk eljut az ön teljesítményének leírása.) /Kicsit gondolkodik a fiatalember, ez úgy tíz másodperc, végülis vakarózva és az asztalra nézve igennel felel. Továbbra sem a nőt vizslatja, a papírját nézi meg az arcát. 

A hölgyike levegőt vesz és az urakra néz: Srácok, van kérdésetek az úrhoz? Semmi gond a válaszaival, legfeljebb... - közbeszól egy hang a havatlanító jelölttől. 

Én kérdezhetek, kisasszony?

Tessék! (rágja tovább még mindig)

Miért volt szükség erre a 'színházra'? Kiszűrik a perverzeket ezzel a módszerrel?

Első őr a nő mellett: Tudnunk kellett, ki az aki képes csapatban dolgozni és van, hogy a közegben nők is dolgoznak. 

Második őr az ajtónál: Azért nem árt, ha nem egy perverz az aki ilyen helyre kerül.

 

Egyvalaki bukik csak el. El lett magyarázva a képzést vezetőknek, hogy akinek eljár a szája, az repül. Még a jelöltek közül is. De Ő, ez a férfi nem is adja be másodjára a jelentkezését. Elég neki lapáttal a hótalanítás, megelégszik vele.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!