havazik másik szál s VI. évad

MotoszkaDaniel•  2020. augusztus 12. 04:24  •  olvasva: 158

Elnézek a délelőtt folyamán a ház felé, hogy mit lehetne arra tevékenykedni. Jó ramatyul néz ki. A hóban rálelek egy láncra a lak mögött. Kihúzom és le kell menjek, mert járat ez. Mélygarázs! Szépen bevilágítja a délelőtti nap. Jól is jön a hólapátolás után ez a lazító séta. Autó kapar ki, megtesz hét kört, aztán fékező csikorgás. ajtócsapódás s egy alig húsz év körüli lány sziluettje van előttem a garázs túlsó végében. Meghajol, amint leveszi bukósisakját, aztán újra üres a hely. Egy korabeli újságra lelek a falnál. HÁRSCH ANTÓNIA AUTÓVERSENYZŐ NEGYEDSZER VÉDTE MEG CÍMÉT. Itt valamikor, századokkal ezelőtt autóversenypálya volt? Vagy csak az autókat tárolták itt? Inkább az utóbbi, mert pályának kicsi. Hacsak nincsen folytatása.

 

Felérve, a havas táj előttem. Biztosan esett egy kisebb mennyiség. Az apró patak folydogál a piciny erdő mellett. Gyerekkoromban az erdő megvolt, patakocska nem szegélyezte.

Egy behavazott autó szomorkodik az út szélén a hátam mögött. Na, pontosabban a tulaja. Megtisztítom neki a szélvédőjét. Pár perc múlva elém is tárul egy talán, legfeljebb harmincéves nő. Hííí, de szép kis teremtés a volánnál.

 

Besegítek a hókotróknak az apró átjárónál, mert forgalom ritkán van, de lényegesen kevesebb munkás takarítja az utakat, amióta új rendelet jött. Elhalad mellettünk egy tolószékes matróna. Az első átkelő! J Megmérkőzik a sínekkel. Azt mondja, megpróbál eljutni a távoli várig. Ott várja a barátnője, ha feljut a hegyre ezzel a kerekes székkel. Fel fog, én se láttam még ilyenen lánctalpat. Lehet, én is ilyenbe kényszerülök hamarosan. Azért inkább ne! J

Hóbagoly néz minket egy ágról. Mondják a nők, (Legalább már tudom, hogy nőkkel kotrom a havat, annyira be voltak bugyolálva.) hogy azért ennyi a hó, mert a pár héttel ezelőtti heves havazást nem volt, aki eltakarítsa eddig ezen a szakaszon s létszámhiány van. Attka jelezte, hogy jöjjenek ide. Mondják, új férfi került a munkások élére.

 

A néni megérkezik vissza közben a lánctalpakon, hogy minden sikerült. Szoktak ott találkozni a barátnőjével s szép fenyőszajkót látott a vár egyik szélén.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!