havazik másik szál s IX. évad

MotoszkaDaniel•  2020. augusztus 12. 04:28  •  olvasva: 175

A havazás újabb hullámot kapott s be kell vetni további hókotrókat. Erdőségeket vág el egymástól a hótakaró. Az egyik hidat ami a nagyobb hegyeket köti össze :el is lepte. Ilyenre nem emlékszem, hogy volt valaha példa.

Németjuhász várja a gazdáját egy befagyott tó mellett. Jajj, de irigylem ezeket a négylábúakat, hogy nekik nem kell télikabát. A barátomé a kutya, látom megérkezni a lányt a fák közül.

Akkora a hó, hogy a napokban négy helikopter is köröz fölöttünk. (Be kell – e vetni újabb kotrókat?)

Újra itt a hóbagoly. Ez eddig merészkedik? Igaz, nem tiltja neki semmi. Csak erre még nem láttam.

Elkezdi fújni a szél a havat, bemegyünk arra az időre feleségemmel a házba. Az erdő himnuszát hallani a rádióból. Meghallgatom, nem hallottam még.

 

Hótalpakat osztanak a napokban s hogy ne csüggedjünk: Több hóembert is elhelyeznek a település egy – egy pontján. Eddig ötöt számoltam.

 

Egy úr van tőlem messzebb a hatalmas a hóban. Nehezen haladok. Előtte, egy nő várja valakitől a parancsot. Elég szép egy darab s odamegyek hozzá. Azt feleli, a helikopter hozta s várja a feljebbvalója utasítását, hol és mit kell segítenie esetleg a nagy hó eltávolítását illetően. Be kellett sajnos vetni a katonaságot ezek szerint.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!