Havazik II - Szemtől Szemben 2/2

MotoszkaDaniel•  2018. március 8. 17:14

Maci Kéz "Szervusztok!"Gyík Kezű "Sziasztok!"


M.K. "Jobb elfoglaltságot is el tudok képzelni egy ilyen éjszakán."


Gy. K." Csenge és Zsófia. Maradjatok itt a motoros szánoknál. Ha kell pót töltény, nálatok lesz. Ez midnjárt ránk támad, halljuk. Itt van a közelben."


Fel is tűnik. Maci Kéz tüzel rá, ezt teszi Tomasz is. 


M.K. "Ennek nem használ a golyó. Tüzelhetünk rá"


Gy.K. "Nézzük ezt"


Zsófi "Mi ez?"


Gy.K. szabaddá teszi jobb karját, amin gyíik zöldell. "Valamikor volt szerencsém egy vadászhoz. Ő helyezte nekem ide, ha valami ellen semmi más nem használna. Nézzük, működik-e. Azt se tudom, hogyan kell kibiztosítani. Sose használttam."

Meglátja Nándor is. Na. Gondolja magában. Hátha 

Zsófia megfogja gyengéden Tomasz karjait és ránéz. Kiengedi copfból a haját "Menni fog! Itt vagyok melletted." Megáll eléjük ugorva a dög és csorog a nyála. Vicsorít. "

M.K. Amíg én tüzelek rá, tartsd nyomva azt az állatot a kezeden, attól felizzik; savat köp és vágj rá minden támadás előtt akezeddel, míg fent van a telihold!"

Gy.K. "Mi???"

M.K. "Háromra süsse el azt az istenverte fegyvert."


Maci Kéz a testet sorozza lövéseivel, Gyík Kezű egy kukkot sem ért ebből, de úgy cselekszik ahogyan gondolja, hogy kellene. Megiramodik feléjük a bestia és fejét célozva elsül a Gyík fegyver. Tízszer? Nem számolja, hányszor. Savat nem, de nyílszerű valamit kilövell. Zöld vérszerű ömlik a Jegesmedve fejéből és lezuhan ugrásából.  Pár méterre mellettük hever el. Kimúlik, mire a hold lemegy. "Ilyen nincsen. Sikerült. Qrva jó. Lement a hold. Nem látok semmit. Csak sarki fény van. 

Nem is kell látnod semmit. FELELI Zsófia. Eltakarja a jobb kezét és csókba forrva átöleli. 


Egon értesül az eseményekről és intézkedik. A királynő még az éjjel várja őket férjével együtt a kastélyba. Feláll trónusáról Elleberta Eckhilloto.

"Üdvözöllek benneteket. Nándor és Tomasz; látom, már partneretek is van." Mosolyog Csenge és Zsófia. 

"Én is itt vagyok. Üdvözlök mindenkit." Mosolyog integetve Brigovity Belleko atya.


"Nehéz eseményeken vagyunk túl. Gayyo hágó bátorság becsületrend keresztje." Mosolyogva veszi át Tomasz kézfogással. "Ezt még fogadd szeretettel tőlünk. Képes Krónika vidékünkről archív felvételekkel."


"A felbukkant Nándornak. A fortélyok könyve. Hallottam, mennyire bölcs vagy éles helyzetben,"


Emőke robog be. "Remélem nem késtem le semmiről. Nem tudtam előbb jönni."


Királynő "Hűséges szövetségesünk is megérkezett. Nem maradtál le semmiről. Egon, add kérlek!" 

Emőke "Hahh... de szép darab" Megforgatja a koltot, tárat nézi. Újra megforgatja és markolatával a királynő felé vissza helyezi a bársony felületre. 

Egon: "Legújabb tárazós kvóta. Célzó segítő. Könnyű kiszerelés, tehát gyorsan előkapható."

Királynő: "Neked is nagyon köszönök mindent a hazám nevében is, Emőke. Láttam férjemmel együtt a dokumentumokat, melyet eljuttattál hozzám."


Egy perces néma csendet kérnék. Pontosan annyi gyertyát gyújtottunk, ahány vadász már nem lehet köztünk." 


KÖSZÖNÖM!


"Maradhattok még nálunk Nándor és Tomasz ha gondoljátok. Szívesen látunk benneteket." Térdre ereszkednek. Elleberta megfogja hímzet fehér szoknyáját és hasonlóan cselekszik. Hófehér öltözékben van teljesen. Alattvaló int és felcsendül Robin Hood, a Tüzes Íjász zenéje.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!