Havazik II - 4. fejezet

MotoszkaDaniel•  2018. március 5. 12:46

A templomnál vagyunk. Délelőtti órák lehetnek. Reggeli már megvolt. Brigovity atya eltávozott a közelbe misére és a többi méltósággal értekezleten vesz részt. Hamarosan visszatér. Napokon belül havazhat, ezért is igyekezett időzíteni ekképpen teendőit.


Tomasz meghallgatja a fiatal lányt, aki Nemetes Nikolett néven fut. Próbálja meg felidézni, mi hogyan volt akkor. Megtámadta a fehér ragadozó. Fényes nappal. Eszméletét vesztette. Hogy hogyan került fejjel lefelé fellógatva a fára, fogalma sincsen. csak élelemért küldték el a szülei. 
Amíg ő próbál nyomozni esetleg a napokban, Maci Kéz hazamegy a 20 éven aluli lánnyal.


Nagyon megörülnek a szülőknek a gyerekek ama tisztáson. Ők sem hallanak mást. Egy jó nagy, erős Jegesmedve ragadta el őket. Széttárt karokkal beszélnek erről gyerekeiknek. Ilyet még nem láttak. Félelmetes.


Nikolett megérkezik. Aggódó szülei fogadják. Ez a Gayyo hágó szomszédsága. Maci Kézre az este marad, de megkerüli azt a hosszú részt a veszély miatt. Hátha lát vagy tapasztal valamit.


Az úr bizonyosságot szerez újdonsült ismerőse tettéről és beavatja tervébe. A nőnek nem tetszik, de inkább igyekszik beférkőzni a bizalmába. Együttműködést színlel. Kikéredzkedik a mosdóba, ahol felkészül a vele való leszámolásra. Kibontja a ruháját, hogy bájaival elterelje a figyelmét. Kijőve a mellékhelyiségből helyet foglal egy fotelben. Ügyel rá, minél kevesebbet takarjon a felső öltözet és azért mindent se mutasson. Sikerül is meglepnie a férfit, erre nem számít.


"Pagad Péter. Számíthatok gyümölcsöző együttműködésünkre? Mondjuk pár nap vagy egy hét múlva? És tegeződhetünk ha gondolod."
"A tegező viszonyt én kezdeményezem, de egye fene. Elfogadom. Tubor Emőke lennék és látom, mostanában nem láttál nőt :-) Kellene, ami rajtam van?" A testére sandít, keresztbe fonja karjait és fokozatosan elkezdi ajkaival simogatni Péter ajkait. Mélyíti a csókot. Nem méri az időt. Amikor úgy érzi, elég volt: a kibiztosított fegyveréhez nyúl és nem haboz; Lő (mert közben azt is hagyta, hogy Péter simogassa a bájait). Az első közeli lövés után még kettőt ereszt belé ugyanarra. A meglepődött áldozatjelöltnek arra van már csak ereje, hogy megkérdezze: MIÉRT? :-( Azt hitte, társulnak. Változott a terv és nincsen tovább mészárlás. Pagad úrral biztos, hogy nem. Emőke a fotel elé sétál és még három golyót bele ereszt.
"Ezeket a melleket és engem majd megkapja más. Öröm volt ismerni téged, Pagad Péter :-)" Kileheli a lelkét a férfi. Tubor kisasszony begombolkozik, rendesen felöltözik. Összegyűjti a terhelő bizonyítékokat és megindul Elleberta Eckhilloto királynőhöz.


Az atya megérkezik. Rendet rak a templom körül, de üzenetet hagy az asztalon lányainak: Mind a négyen legyenek lent. Mindjárt ott van. Egy óra múlva be is tér a lakba Belleko atya. Az udvarhölgyek legidősebbje vállalja a szóvivő szerepét: 
"Itt vagyunk, Brigovity atya. Kíváncsian várunk téged, miért hívattál magadhoz minket. Az öltözékünk remélem ide való valamennyire. Mi nem tettünk esküt Istennek." Mosolyog kedvesen a másik három lány először rá, utána az atyára. Pulóvert viselnek mellkasig kigombolt inggel és hozzá való nadrággal. Az atya elmosolyodik szintén és beszél: 
"Gyermekeim. Megjártam kötelezettségeimet. Hoztam nektek valamit, gondoltam rátok. Fogadjátok az Úrtól szeretettel. Amíg engem szolgáltok, nagyon nagy öröm tölt el. Nem vagyok egyedül s mindig kedvesek voltatok velem. Számíthattam rátok." 
Egy -egy gyönyörű fehér rózsával tiszteli meg őket, ami az ő hite szerint a barátág jelképe. Kártyázik még velük és mielőtt szokásos napi imájának szenelne időt, főztjükből fogyaszt. A kávézás sem áll távol tőle, habár inkább tea párti. Az Úr napján viszont a kedvükért kivételt tesz.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!