Havazik harmadik évad - harmadik fejezet

MotoszkaDaniel•  2018. március 10. 19:37

Az Ébredő Város - második rész.


HravatoVilla város táblája köszönti  az ide látogatókat. Serken benne az élet a borzalmak után. Szárnyát bontogatja a kereskedelem, vendéglátás, falusi turizmus. Van egy újonnan nyílott virág üzlet és valahol a főútról leágazó valamely utcában. Rajta felirat 'Káreset esetén értesítendő Pollakity Klára'. Túrják még a hóekék az utakat. Pár napja még éjjel is kellett dolgozzanak. A fő útfelület viszont közlekedésre már alkalmas. 
Gatatuko Tomaszunk szüntelenül keresgél itt valami hajlékfélét. Akkor is, ha hosszútávon nem a hóembert szeretné hálótársnak és nem e településen. Ki tervezik költözni viszont az atyai lakrészről, hogy másnak is jusson hely.
Az elhagyatott raktárat eldózerolják. Valaha vágóhíd volt, de többek között Elleberta Eckhilloto királynő lakhelye is fiatalkorában. Szálláshely kerül megépítésre. Ez a tábla fogadja ott a járókelőket. Hobolyka Nándor heteken belül szert tesz egy művelhető házra. Becsatlakozik a vadászokhoz.


HravatoVilla élére vezetőt keresnek. Ki is van írva egy pályázat erre a városvezetői munkakörre. A lemészárolt nyáj őrzője töltötte be eddig ezt a tisztet. Helyettesként Nándor vállalja a megbízatást.


Nóra az egyik újságban miközben felszolgál, jelentkezik is oda hétvégére részmunkaidőre. Csak a levelek iktatását kell ellássa és azt jelentenie az aktuális helyettesnek.


A Jégbor pincészetbe fiatalember érkezik egyik hétköznap. Az egyik hóekés járgányt vezeti, jövőjét még nem tudja. Kamionos vagy fuvarozói munka után vágyik. Itt viszont megpillantja Nórát. Nem megy oda hozzá. Késszúróan nagy lelkiismeret-furdalás gyötri, hogy annak idején cserben hagyta. Nem így cselekedett volna pedig. Akkor viszont mást érzett fontosnak. Más lányokat és más foglalatosságokat részesített előnyben. Nem tudja levenni róla a szemét, de bámulni sem akarja. Csak nézi, ahogyan hordja és hordja ki tálcán vendégeknek az italokat.
"Ööö bocsánat, kisasszony."
"? Igen."
"Az üzletvezetőt keresem."
"Türelmét kérem. Áhh látom már. Sarokban ül. Ott. Látja?"
"Köszönöm szépen."


Egy harminc év körüli hölgy az. Előadja mondandóját. és kálváriáját neki Béres Balogh Kálmán. Egy levél amit letesz az asztalra és a telefonszámát. 
"Ja hogy ez régebbre nyúlik vissza. Most rögtön odamegyek a Nórához. Semmi komolyban nem vagyok benne." 
Kálmán vár. Az üzletvezető leülteti egy pillanatra Nórát. Kétkedő és szomorú tekintet a szemében. Nagyon fáj neki. Az egész beszélgetés nem tart tovább 3 percnél. Odapillant azért Nóra Kálmánra. A múlt eseményeinek minden keserű másodperce pereg le előtte, de azért a szemébe néz. Feláll tálcájával és folytatja a munkát. Az üzletvezető Teracsiné Makaky Ella jön a hírekkel vissza az asztalhoz.
"Nem tud mit kezdeni veled. Van most valami kapcsolatféléje, de nem nevezné kimondottan annak. Szereted Őt? Mert gondolom nem a semmiért vagy itt ilyen felkészülten."
"Volt pár afférom meg párkapcsolatfélém és egyik sem volt az igazi. Aztán megláttam ide betérve, hogy Nóra itt dolgozik. Csúnyán elbántam vele a múltban. Nem ezt érdemelte tőlem."
"Ő is ugyanezt adta elő. Hogy nem viszonoztad az érzelmeit. És hogy se szó - se beszéd leléptél. Faképnél hagytad.Na figyelj, beszélek vele munkaidő után. Hagyd itt az elérhetőségedet.  Tőlem egy esélyt kap kettőtök. Pont egy kiegyensúlyozott párkapcsolatféle férne rá a Nórára. Egy családapa kefélgeti őt és az számára minden csak nem boldogság. Simán elfelejtett már téged, az általam elmondottak alapján viszont felidéződött benne a múlt. Még könnycseppet is hullajtott érted. Szeretett téged. A legjobb munkaerőm egyébként. Utolsónak vettem fel a személyzetbe. ha főszezon végéig nem csörgök, elvesztetted őt." Kezet ráznak és Kálmán elhagyja a Jégbor pincészetet. 
Nóra ül le Ellához. "Nincs több vendég. Mindenkit kiszolgáltam"
"Kis jatt tőlem. Tedd el és ne kérdezz! :-) Akár előbb haza is mehetsz. Sokat túlóráztál mostanában. vagy fizetés emelés?"
Pár másodpercig tűnődik. Őt más foglalkoztatja.
"Mi tartott ilyen sokáig? Majdnem egy órát értekezett veled ez a férfi. Csak úgy betoppan az életembe ennyi idő után. De bátor, azt nem mondom."
":-) No igen."
"Szerinted adjak még neki esélyt?"
"Ezt én nem mondhatom meg. Csak a közvetítő szerepét vállalom. Meg ez is 'beszélhet' még neked."
"Levéllel is készült?"
"Tessék. Olvasd el. A vendégem vagy egy kávéra."
Egy pénzérmét dob elé. Pillanatra a szemébe nézve laptopjáról.
Hosszú percek jönnek. Kálmán sorait olvassa.
"Na?" szemüvege felől néz Ella főnök asszony. Eléteszi a pultoslány a borítékot. Is. Szó nélkül a pihenő felé veszi az irányt. Azért megáll egy pillanatra. "Ha jelzek, hívjad. Még gondolkodom, Ella."
"Ohh, én annak csak örülök. Gyere kicsit közelebb."
"Igen..."
"Nem hozzád való az a másik férfi. Családja van kettő gyerekkel."
":-) Öhh én csak egyről tudok." Nagy meglepődés arcán.
"Én sem régóta tudok a másodikról. Na menj pihenni egyet."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!