Havazik 6. évad

MotoszkaDaniel•  2020. május 9. 00:43  •  olvasva: 167

Sándor hozott nekem egy hóekét, hogyha akkora a hó, ne járjak legközelebb úgy, hogy órákig tart azt eltúrni s az alapokat könnyen el tudjam távolítani. Berakom a kamrába. Elég praktikusnak tűnik. Fűrészt veszek észre rajta. Azt mondja Sándor, az ajándék. Nekem szánta. Talált a házában egyet pluszban, neki pedig rengeteg van. Kipróbálom, ez bizony kiváló!

Szandra ágyban vár engem, hogy nézzük meg a sarkvidéki híreket. Igen, de én még nem vagyok álmos utána. Sebaj! Megnézzük lefekvés előtt, van – e csillag az égen? (!)

 

Petra és József festi járják a környéket, eltűnt a hósapka. Csak a lakjuk környékén lévő hegy csúcsát fekszi be a tél hozadéka. A befagyott tenger felengedett és a természettől zajlást kapott. Új lány? Harminc éves sincsen, őt találják a parton a délutánban. Egy árván úszó virágot pecál ki a habok közül. Barna hajú és copfot látnak. Őt nem látták erre, igaz mostanában nem is jártak erre. Nagy ez a vidék.

 

E terep peremén kislánnyal barátkozik egy fehér farkas, szülei tőle az óriási hóban alig pár lépésre. Itt megmaradt a hó! Biccentek magamban, hogy igen. Ez lényegesen arrébb van a tenger szélétől. A kislány kezében csengő s azt nézi barátsággal testközelből a fehér farkas. Szőkésbarna a csöppség és kék szemekkel nézi a jószágot. Ezt vagy beidomították vagy tényleg ennyire szelíd állat. A csengő arany és réz keverékéből egy kivételes ötvözet a kezei között.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!