Gőzben úszó dűnék - Fehéren tündököl második évad.

MotoszkaDaniel•  2021. december 7. 19:57  •  olvasva: 121

Az őssakál nyitja vasvillájával az éjt s a halaknak alváshoz megkavarja a vizet. Lehel a felszíne, hogy a csillagok arca lásson a tóra. A pannon tenger boldog? Mert sárkányt küld a medencére, amely köd betakarja ágyaikban a hegyeket. Meg kell mosni a holdat? Villanyt gyújtanak a bércek és papucsaikba bújnak.


A bodrok alszanak, a fodrok azonban eleveznek a hullámokon. Nincsenek a tükrön tücskök, a beborult égnek úsznak csobogást és a partoknak. A szirtek törölközőért nyúlnak, meg kell száradnia az ormoknak. Ahol is kel a nap, fürdik e nagy kikötő s a pára alvásra az öbölben párnákba pihét pakol.


Az udvar villanyt olt az ormokon és minden tajték elsimul, ekkor érkeznek az emberek a partra a telített tündöklés tompa vihara alá. Csónakba szállva jó siklani éjfél környékén sok tini párnak, gerincet is csak keleti szél rázza. Egyetemista jegyesek szállnak a másik ladikba és melléjük horgonyoznak, de hűl a levegő a deszkák rostáján. Vissza a stéghez, lányok a partról a fiúktól kabátokat kapnak és a kráter körül nő a hold tornáca.


Elemista fiúk és a kortárs fehérnép behajózik a szirtek közé, tudnak nézelődni? A negyed fénye a tavon hídban kóborol, a nők blúzát sétában körvonalazza a bájaknál margókra s a férfiak ajkára simogatás sompolyog. Cuppanás fordítja a kormányt vissza, de szép volt a fennsík tetejéről a tó az éjben. Ölelések üdvözlik. Összeülő csajok könyökölnek a szárazföldre tartó hajón háttal a domboknak, énekelve az égbe dúdolnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!