Gazdasági szállítmány:Bűvölő habok 9.

MotoszkaDaniel•  2022. április 30. 11:48  •  olvasva: 96

A part trópusairól horgonyt fel és Kolumbia vizeiről szeljék a tajtékok az óceánt. A rakomány bor, olíva bogyó, olaj s halmártás. A legénységen bőrcipő, a sötét esetére a raktárban olajlámpa meg főzőedények e fúrótárggyal a szertárban. E hajó többfelé is szállít portékát?

A matrózok találnak pogány Diana lámpát, azonban akadnak itt amforák. Illat üti meg az orrunkat, ruhaneműt is visznek? A teknő léket kap az áruk leadása után, de sikerül még az öbölben a foltozás? Áttempóz a személyzet egy vihart, hogy tatarozás alatt a part közelében körbenézzen.

Még fél nap kell, mire be tudják stoppolni a férfiak a fenéken keletkezett lyukat, ezalatt a kapitány asszony almát majszol meg szépítkezik. Gomolygásba gyűlnek a felhők csoportba, de nem morognak. Indulás a vizekre és talán szerencse lesz a széllel, a nő ingjét már lobogtatja a borulás sós íze. A fiúk kioldják a vásznakat, az asszony az orrból kajütbe tart térképet bámulni és terméklistát olvas.

Az ég keze érinti a hullámokat, ezek az esőerdő partjai. A padlózat hintázik, a srácok kikötésre készülődnek. A nő pakolja össze a jegyzeteket. Kalapját fújják a bárányfelhő szélei, partra szállásra készülni!

(Az ókori mindennapokról árulkodik egy elsüllyedt hajó)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!